Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
7., sobota 7.10.2017
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Vystavěl, (Nešťák) – Holcman, Holemý, Běhůnek, Fajmon, Furch – Žák, Brabenec, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Masař
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít, (Slavík)– Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Doležal, Puczek, Bednář
Branky a nahrávky: 21. Brabenec (Sedláček, Malý), 22. Meluzín (Malý) – 37. Bačo (Konečný, Putz). Rozhodčí: Maršálek – Měkýš, Procházka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Reportáž

Kometa od úvodního buly byla dravější a více se tlačila před bránu soupeře. První větší šanci měl Jakub Malý, který se dokázal pěknou individuální akcí dostat až před bránu soupeře, jenže jeho rána šla do betonu Lukáše Víta. V páté minutě hrála Kometa přesilovou hru. Jakub Brabenec dostal přihrávku na levém kruhu. Zkusil na dvakrát překonat hostující brankáře, ale to se nepovedlo. O dvě minuty později se do první šance dostal i Žďár. Jiří Puczek se dostal do úniku, ale díky pohotové a rychlé obraně nedokázal vůbec zakončit. Přesně v polovině první třetiny přišlo druhé zahrození od hostů. Robert Bačo se dostal po pravém křídle až k brněnské bráně. Poslal puk na druhou stranu, kde stál volný Šimon Malenovský, ten si však kotouč zpracoval na bekhend a jeho pokus šel pouze do boční sítě branky. Dvě minuty před koncem ještě dokázal ujet sám na branku Konečný. Zkusil pohotovou střelu zápěstím. Vystavěl však ránu dokázal vyrazit.

Druhé dějství začalo pro Kometu dle představ. Nejdříve se Jakub Malý dostal k teči před bránou, puk však letěl pouze nad. V devětatřicáté sekundě druhé třetiny už však Brno vedlo. Sedláček si všiml volného Jakuba Brabence, jenž stál osamocen před bránou, poslal mu puk. Brabenec se nerozmýšlel a z první poslal touš nad levý beton Víta - 1:0. O půl minuty hrálo Brno první oslabení. Erik Meluzín dokázal vystihnout rozehrávku obránců na modré čáře a jel sám na brankáře. Meluzín nezkoušel žádnou kličku, pouze vystřelil jedovatou ránu, která skončila až v síti hostů - 2:0. Po faulu Malého na žďárského hráče přišla i malá roztržka, kterou rozhodčí velice rychle ukončili. V polovině utkání se brněnští hráči dostali do úniku tři na jednoho. Jakub Kos to vzal celé na sebe a trefil pouze hruď brankáře.Pět minut před koncem se vytáhl i brněnský brankář Vystavěl. Melanovský předložil výtečnou přihrávku na střed hřiště Doležalovi. Jeho prudká rána skončila v nachystané lapačce. O minutu později se však již žďárští hráči radovali. Rychlý brejk dvou hráčů zakončil Robert Bačo nechytatelně pod horní tyč - 2:1. Úplně na konci třetiny hráli hosté krátkou přesilovou hru pět na tři. Stav se však již neměnil.

Třetí perioda přinesla nejvyrovnanější hru. Ve čtyřiadvacáté minutě mohl vyrovnat Doležal, který zakončoval do poloprázdné brány, ale domácí obrana ještě ránu dokázala zastavit. Žďár s krátícím se časem začal hrát více riskantně a začaly se otevírat okénka v obraně. Kalčík se dostal s Žákem do dobré příležitosti. Rána druhého jmenovaného z mezikruží ale trefila pouze brankáře. V další šanci se dostal Holemý sám do úniku, ale ani tento pokus nedal domácím jistotu vítězství. V poslední minutě opustil bránu Vít a Žďár nad Sázavou se tlačil do brány. Gól však z tlaku nepřišel a Brno si připsalo tři body do tabulky.

 

Ohlasy po utkání

Pavel Pazourek: Čekali jsme velice těžké utkání. Žďár má výbornou první lajnu. Naše první formace je ale dokázala přehrát, za což jsme rádi. První třetina byla o hře na jednu branku. Nedokázali jsme však skórovat, i když jsme mohli dát klidně tři branky. Druhou třetinu jsme však dokázali jít rychle do vedení. Pak jsme udělali menší chybičku a inkasovali jsme na 2:1. Byli jsme pod tlakem, ještě více to umocnily oslabení. Soupeř se díky tomu dokázal vrátit do utkání. Ke konci utkání jsme museli tvrdě bojovat. Stáhli jsme hru na dvě formace a dokázali jsme ten konec dohrát. Do konce jsme mohli přidat další branky. Výsledek je těsný, ale při lepší produktivitě jsme mohli vyhrát o více branek.

Jiří Šejba: Nastoupili jsem ve čtyřech formacích. Snažili jsme se dostat kluky do varu. První třetinu jsme hráli 0:0. Měli jsme trochu slabší začátek. Ve druhé třetině jsme dostali brzké dva góly. Pokusili jsme se stav snížit, což se nám podařilo, vrátili jsme se do zápasu. Ve třetí třetině jsme si vytvořili několik dobrých šancí. Bohužel se nám je nepodařilo využít. Pak už nám postupně došly síly a nedokázali jsme vyrovnat.