Znovu remíza a následná porážka, Plameny padly s Kolínem v prodloužení

Zveřejněno 22.08.2017 | Ondřej Krásný
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
P5, úterý 22.8.2017
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Sejpal (31. Martínek) - Hanzl, Březina, Pýcha, Hlaveš, Marvánek, Tvrdík, Sladký, Kozák, Semirád, Malý, Kysela, Zumr, Morkes, Veselý, Prokop, Kdršt, Pilný
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř - Lojek, Pleva, Staněk, Marek, Smejkal, Klíma - Jícha, Kuřítko, Bureš, Beneš, Vítek, Kunstmüller, Pazourek, Krupka, Kovářů, Nečas, Gregar, Juráň
Branky a nahrávky: 14. Zumr (Kysela), 36. Morkes, 63. Malý (Semirád, Hanzl) – 26. Klíma (Smejkal, Vítek), 57. Lojek (Bureš, Jícha). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:7 + Kuřítko 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
K O L Í N - Žďárští hokejisté podruhé v řadě po základní hrací době remizovali. Dnes museli na ledě Kolína dvakrát dotahovat vedení Kozlů. Už to vypadalo, že Plameny odjedou s porážkou, ale Martin Lojek necelé čtyři minuty před koncem srovnal. Zápas dospěl do prodloužení, ale v něm byli úspěšnější domácí hokejisté.

Foto: René Rámiš

Reportáž


Domácí Kozlové vstoupili do zápasu aktivně a mnohem více se dostávali do útočného pásma. Do vedení šli ve čtrnácté minutě, kdy se prosadil Dominik Zumr - 1:0. Plamenům se do konce přestávky nepodařilo odpovědět, naopak Kolín pokračoval v dobrém výkonu.

Od druhé třetiny se už Plameny také dostávaly více do hry, což vedlo k vyrovnání. V šestadvacáté minutě hostujícího brankáře překonal Zdeněk Klíma - 1:1. I po zbytek druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej, jenomže do třetí dvacetiminutovky šli s vedením opět domácí. Petr Morkes v šestatřicáté minutě překonal Řehoře – 2:2.

Jakoby se Žďárští rozbruslili ve třetí třetině, tam už byla družina Konečného aktivnější, jenže soupeř hrozil z rychlých a nebezpečných brejků. Nakonec se ale Plamenům přece jen podařilo srovnat. Ránou od modré krátce po vhazování překonal brankáře Kolína Martin Lojek - 2:2.

Utkání dnes nerozhodly nájezdy, nýbrž prodloužení. Plameny měly ještě před koncem zápasu přesilovou hru, ale tou pohrdly. Naopak Josef Malý během nastaveného času využil přesilovku čtyři na tři a rozhodl o svém vítězství – 3:2.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Dneska to nebyl povedený zápas, nebylo to ono. Ale zápas nám ukázal zase něco jiného a nového, což je samozřejmě dobře. Kolín hrál dobře a dobře napadal. Na konci jsme vyrovnali ale zahodili jsme přesilovku, naopak v prodloužení soupeř ji využil, protože jsme to oslabení sehráli opravdu špatně. Myslím si, že ta remíza byla v celkovém součtu asi zasloužená, utekl nám začátek, ale postupem času jsme se dostávali více do hry.