Dorostenci vezou z Vítkovic výhru, v pátek zabojují o postup

Zveřejněno 08.03.2017 | Ondřej Krásný
Vítkovice Ridera SKLH Žďár nad Sázavou
ČF1, středa 8.3.2017
Vítkovice Ridera - SKLH Žďár nad Sázavou VIT - ZNS
Vítkovice Ridera: Malík – Cubo, Kočí, Bystroň, Smolka, Zapletal, Raška, Plánka, Smička – Vojtovič, Tvrdý, Kylnár, Lewandowski, Zajíc, Brada, Plánka, Pastor, Ivan, Krejsa, Vjačka, Beránek
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák – Jindra, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Gergel, Hromádka
Branky a nahrávky: 14. Beránek (Vojtovič, Brada) – 2. Trejbal (Jindra, Hromádka), 33. Poizl (Gergel), 58. Pytlík (Puczek). Rozhodčí: Koziol – Bojda, Bartek. Vyloučení: 4:3, navíc Bystroň (TS). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Stav série: 0:1.

O S T R A V A - Žďárští mladší dorostenci zvládli první krok k postupu do dalšího kola extraligy. Na ledě Vítkovic šli brzy do vedení, a ačkoliv soupeř srovnal, Plameny si z Ostravy odvezly první bod. V pátek můžou fanoušci využít pauzy A týmu a přijít fandit mladším dorostencům, kteří budou bojovat o postup do semifinále!

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Samotný vstup do zápasu byl ze strany Plamenů přímo ukázkový, protože po minutě a sekundě otevřel za hosty skóre Michal Trejbal - 0:1. Potom měli žďárští hokejisté k dispozici přesilovou hru, ale tu nevyužili. Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu, protože ve čtrnácté minutě vyrovnal Adam Beránek - 1:1.

Důležitý moment přišel v polovině utkání, kdy sice nejprve Plameny nevyužily přesilovou hru, ale po ní vstřelil vítěznou branku Dan Poizl - 1:2. Dlouho byl stav velice těsný, rozhodnout mohl v padesáté minutě Jaromír Pytlík, který jel trestné střílení, jenomže neproměnil. Chuť si ale spravil tři minuty před koncem, kdy definitivně rozhodl o vítězství Žďáru - 1:3.

Fotogalerie