Zápas s Kolínem znamená pro Plameny pátou prohru v řadě na venkovním ledě

Zveřejněno 04.02.2017 | Barbora Hronková
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
32., sobota 4.2.2017
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Havelka – Malý "C", Panna, Kadlec J. "A" – Zumr, Morkes "A", Pipek – Krajňák, Černý, Kozák – Kadlec ml.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Pleva "C", Beneš, Kolda, Smejkal, Staněk "A", Rašner, Kovářů, Červenka, Krupka, Střecha, Kunstmüller, Vítek, Gregar, Jícha, Čech
Branky a nahrávky: 17. Pipek (Malý, Březina), 22. Pipek (Havelka, Morkes), 27. Kozák (Zumr), 46. Březina (Hanzl, Pipek), 47. Pipek (Březina), 60. Zumr (Barták) – 10. Jícha (Kolda), 31. Beneš (Jícha)
Vyloučení: 5:6
Využití: 2:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 712
Střely na branku: 31:34 (8:14, 9:7, 14:13)
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2
K O L Í N - Bez bodů přijíždějí Konečného svěřenci i tentokrát z Kolína. Ačkoli vstup do utkání nebyl špatný, druhá polovina zápasu byla pro Žďár velké trápení a hlavně díky ní nakonec utkání skončilo 6:2.

Ilustrační foto: Jan Škárka

Reportáž

Do utkání lépe vstoupili domácí. Po několika úvodních šancích se dokonce dostali do přečíslení, ale to nedokázali využít. Poté se začal konečně prosazovat i Žďár, kdy začal tlačit na domácí obranu a po chvíli to završil Lukáš Jícha, který po nahrávce Josefa Koldy poslal puk za Sejpalova záda.

V sedmnácté minutě však stav vyrovnal Tomáš Pipek, který po nahrávce bruslí od Josefa Malého měl snadnou pozici a puk pouze vsunul za Slámu. Vstupní dvacetiminutovku končilo vyloučení Davida Vítka za podražení.

Druhou třetinu začali hosté v početní výhodě. Zpočátku se jim nedařilo ji využít, ale když se k Vítkovi přidal na trestnou lavici i Ondřej Kovářů, využil Tomáš Pipek situaci a zvedl stav na 2:1. Netrvalo dlouho a náskok navýšili ještě o jeden gól. Hned po buly Dominik Zumr nahrál Lubošovi Kozákovi, který pak švihem poslal puk až za Slámu.

Žďárským se ale tento stav moc nelíbil. Po usilovném snažení však Petr Beneš zpracoval puk nahraný Lukášem Jíchou a překonal domácího gólmana.

Nějakou chvíli se hrála velmi vyrovnaná hra, ale pak byli domácí potrestáni za vysokou hůl. To mohla být obrovská šance pro hostující Plameny, jenže nakonec mohlo být všechno úplně naopak, když domácí Zumr ukořistil puk a zaútočil na Slámu. Ten ale pohotově zareagoval a puk vyrazil do ochranné sítě. Zbytek druhé třetiny už nenabídl žádné drama, akorát dvě nevyužité přesilovky na obou stranách.

Úvod poslední dvacetiminutovky ovládli zcela jasně domácí. Po nějakém tom vylučování, kdy na ledě hráli čtyři proti čtyřem, se Kolínu odskočit o další branku. Po asistenci Hanzla a Pipka se puk dostal na modrou, kde už na něj čekal Marek Březina, který ho pohotově poslal do žďárské brány. Ne dlouho na to se již potřetí prosadil Tomáš Pipek, který zakročil po domácí chybě v obraně a dosáhl tím hattricku.

Zatímco domácí byli vyburcováni k ještě lepšímu výkonu, Žďáru již pomalu docházely síly. Do konce utkání tak už nepřispěli ničím výraznějším. A úplnou tečku za zápasem udělal necelou minutu před koncem Dominik Zumr, který uzavřel stav utkání na 6:2.

Po prohraném utkání zůstává Žďár na třetím místě, Kolín si ale o příčku polepšil a dostává se tak na páté místo.