Kohouti ukázali domácí sílu, Plamenům zvlhnul střelecký prach

Zveřejněno 11.01.2017 | ok
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
24., středa 11.1.2017
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Klestil – Havran, Duben, Hlaveš, Černý, Heršálek (A), Dvořák, Tesař – Vaniš, Mrkvička (A), Točík – Severa, Matušík (C), Seidl – Březina, Krátoška, Kýhos – Blažek, Krätzer, Pechánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva (C), Hort, Staněk (A), Kolda, Smejkal, Rašner, Vítek Martin – Střecha, Vítek David, Kovářů, Červenka, Krupka, Bureš, Kunstmüller (A), Kaňka, Kuřítko, Juráň, Pazourek
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 1. Seidl (Matušík, Havran), 3. Mrkvička (Točík), 30. Březina (Heršálek)
Rozhodčí: Volf – Vavruška, Oudes
Vyloučení: 5:8 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 1 021
Střely na branku: 32:20 (10:8, 11:7, 11:5)
Průběh utkání: 3:0

T Á B O R - Plameny v dohrávce čtyřiadvacátého kola na Tábor nestačily již od prvních minut. Ráz zápasu dali úvodní tři minuty, ve kterých si Kohouti vypracovali dvoubrankový náskok. Veškeré naděje na bodový zisk vyhasly v polovině zápasu, kdy domácí navýšili na 3:0 a zápas měli zcela ve svých rukou. Žďárští hokejisté podruhé v řadě odešli ze zápasu bez jediného bodu a skóre 0:9, na vstřelenou branku čekají už 136 minut.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Již samotný vstup do zápasu Plamenům nevyšel a fanoušci mohli zavzpomínat na začátek sezony, kdy žďárští hokejisté inkasovali branku v první minutě několikrát. Po osmačtyřiceti sekundách hry otevřel skóre Radek Seidl, který backhandem prostřelil Řehoře – 1:0. V čase 2:31 navíc domácí využili chybné rozehrávky a z mezikruží zvýšil Vojtěch Mrkvička - 2:0.

To byla pro Plameny velmi studená sprcha, navíc ani ne o minutu později se táborští hokejisté řítili do přečíslení dva na jednoho, tentokrát Řehoř na Matušíkovo zakončení vyzrál. Ve třinácté minutě zakončoval před brankovištěm Kaňka, ale Klestil si prostor mezi betony pohlídal. Od branky na 3:0 nebyl daleko Matušík, který překonal Řehoře, jenomže toho před brankovou čárou zastoupil jeden z hostujících obránců.

Žďárští hokejisté nabídli na začátku druhé třetiny soupeři dvě přesilové hry, Řehoř byl tak v permanentním zápřahu. Od začátku druhého dějství ale byly Plameny daleko aktivnější, jenomže velké množství šancí skončilo na Klestilovi či zůstali nevyužité. V polovině zápasu přišla další rána, Jan Březina, ujel hostující obraně a v samostatném úniku překonal Řehoře – 3:0. Plameny málem odpověděly zhruba po třiceti sekundách hry, kdy se po vhazování v útočném pásmu ozvala tyčka branky Klestila.

Ve třetí třetině nejprve Plameny hrály v šesti a poté odešel na trestnou lavici Smejkal a tak měli Kohouti k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, v níž provětral lapačku Řehoře Mrkvička. S blížícím se závěrem utkání se situace na ledě vyostřovala, na trestnou lavici ale chodili žďárští hokejisté. Tábor tak měl po vyloučení Koldy a Kuřítka další dvojnásobnou přesilovku, ale ani v ní nenavýšil.

Plameny si po debaklu v Nymburku připsaly druhou porážku v řadě a co hůř, na vstřelenou branku čekají už 136 minut hrací doby. Napravit dvě ztráty mohou žďárští hokejisté v sobotu na domácím ledě proti českobudějovickému David Servisu, Plameny budou potřebovat tvoji podporu!

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Bez gólu se vyhrát nedá. Katastrofální začátek, jinak jsme myslím odehráli dobrý zápas. Jak říkám bez gólu se vyhrát prostě nedá. Ale vytvářeli jsme si šance, což je pozitivní a oproti Nymburku to bylo neporovnatelné. Šance jsme měli, bohužel jsme je neproměnili. Herně bych to neviděl tragicky. Rychle jsme prohrávali 2:0, ve druhé třetině jsme měli prakticky deset minut jednu šanci za druhou, jenomže z další jejich šance jsme dostali další gól. Ten tým je potom zralý na ručník, ale my jsme to zase zvládli a hráli pak dobře a od toho se musíme odrazit a to hned v sobotu.“

.

Tomáš Matušík
Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):
"Jsme strašně rádi a moc spokojení, že jsme vyhráli a získali tři body. Další velmi pozitivní věc je, že jsme udrželi nulu. Nám se povedl vstup do utkání, ale Žďár pak měl šance a naštěstí nám to Klestil vychytal. Ve druhé třetině soupeř výrazně přitvrdil hru a pak už to byl až do konce boj a jsme spokojení, že jsme to dokázali takhle dotáhnout.“