Plameny slaví důležitou výhru nad Nymburkem

Zveřejněno 26.11.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Nymburk
17., sobota 26.11.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Nymburk ZNS - NYM
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva "C", Beneš, Staněk "A", Kolda, Smejkal, Půža, Hort – Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller "A", Vítek D., Bureš, Kaňka, Paták, Juráň, Pazourek
Nymburk: Matoušek – Kříž "A", Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha – Bičiště "A", Šimek "C", Kuzďas, Eis, Barbora, Stehlík, Dyrynk, Ječný, Smejkal, Čvrtečka
Branky a nahrávky: 11. Staněk (Kovářů, Půža), 18. Kovářů (Střecha T., Kolda), 19. Kuřitko (Bureš), 36. Střecha T, 46. Beneš (Juráň), 60. Pleva – 42. Eis (Kuzďas), 48. Stehlík (Kříž, Saňa), 57. Čtvrtečka (Smejkal, Barbora)
Rozhodčí: Skopal – Maloušek, Maťašovský
Vyloučení: 5:5 Využití: 2:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 731
Střely na branku: 24:32 (9:9, 6:11, 9:12)
Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3, 6:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Adventní čas odstartoval dnešní večer parádním zápasem, ve kterém mohli diváci vidět nejen výborný výkon Plamenů korunovaný vítězstvím, ale také velmi příjemnou návštěvou olympijské medailistky Šárky Kašpárkové, která udělala radost i dvěma věrným žďárským fanouškům.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Poté, co host večera Šárka Kašpárková vhodila slavnostní buly, začalo dnešní utkání ve svižném tempu a na obou stranách byly k vidění zajímavé šance. Nebezpečná střela Kříže z levého kruhu však skončila v mrštné Řehořově lapačce a Gregarovu pěknou individuální akci zlikvidoval Matoušek. Otevření skóre přinesla až přesilovka domácích v 11. minutě, kdy po přihrávkách Půži a Kovařů, vyslal od modré z voleje Pavel Staněk gumový projektil až za Matouškova záda – 1:0.

Ve 14. minutě mohl ve vlastním oslabení přidat druhou branku David Vítek, ale Matoušek jeho brejk zlikvidoval. Závěr úvodní třetiny však přeci jen domácí radost přinesl a to hned dvojnásobnou. Kolda vyslal do přečíslení Tomáše Střechu a Ondřeje Kovářů a druhý jmenovaný dorážel kotouč do odkryté brány – 2:0. O minutu později si hosté nerozuměli při rozehrávce za vlastní brankou, puku se zmocnil Bureš a nabídl jej najíždějícímu Martinu Kuřítkovi, který neměl těžkou práci zavěsit do téměř prázdné branky – 3:0.

O přestávce odměnil klub dva své věrné fanoušky, kteří i přes svůj zdravotní handicap pravidelně navštěvují zápasy Plamenů. Manažer SKLH Miloslav Šimon, zástupce generálního partnera František Šustr a host zápasu Šárka Kašpárková, předali Anetě Špinarové a Miroslavu Limlovi volné vstupenky, dresy a další dárky z klubového fanshopu.

Druhá část zápasu, již byla brankově chudší a především v její prostřední pasáži byli hosté aktivnější a nebezpečnější. Žďárští však dokázali ustát dvě oslabení a sílící tlak soupeře a v těchto chvílích výrazně podržel domácí tým brankář Milan Řehoř. Ve 35. minutě získali početní výhodu také Plameny a po čtrnácti sekundách ji nekompromisní ranou z mezikruží zužitkoval Tomáš Střecha - 4:0. Diváci si začali skandováním žádat „bůra“, ale jejich volání nevyslyšeli Kovářů se Střechou, kteří se minutu před druhou sirénou dostali do přečíslení, ale nymburský obránce šikovně přerušil finální přihrávku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe Nymburští, když v její druhé minutě využili chyby domácích v rozehrávce. Za brankou získal kotouč Kuzďas a našel před bránou volného Stanislava Eise, jenž přesnou trefou vsítil první gól svého týmu – 4:1. Žďárští však o tři minuty později reagovali pátým gólem, který po Juráňově nahrávce krásnou střelou bez přípravy z pravého kruhu zařídil Petr Beneš - 5:1.

Ani po této brance však hosté nerezignovali a stále bojovali o naději. V přesilovce nejprve zazvonila za Řehořem tyč a následně sehráli hosté parádní kombinaci, na jejímž konci byl Jan Stehlík - 5:2. Definitivně mohl zlomit odpor Středočechů Kovářů, jenž se v 54. minutě osamocen řítil na Matouška, který však jeho bekhendovou kličku vystihnul.

Následně nedokázali domácí využít téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. A tak když v 57. minutě po nahrávce Smejkala snížil Václav Čtvrtečka na 5:3, objevil náznak zdramatizování. V poslední minutě odjel Matoušek na střídačku a hosté to zkoušeli v šesti. Čas však ubíhal rychle a veškeré jejich snažení ukončil trefou do opuštěné klece Martin Pleva - 6:3.

Po závěrečné siréně předala Šárka Kašpárková ceny nejlepším hráčům utkání, kterými byli vyhlášeni oba brankáři. Na straně hostů Roman Matoušek a u domácího celku Milan Řehoř. Pak již následovala tradiční vítězná děkovačka, jenž byla tentokrát ještě zkrášlena úžasnou Šárkou Kašpárkovou, která neváhala a společně s hráči vystřihla perfektní skluz po ledě, za což si vysloužila bouřlivé ovace fanoušků.

Důležité tři body zůstaly doma a Plamenům přinesly posun zpět do horní poloviny nesmírně vyrovnané tabulky, konkrétně na páté místo. Ve středu vyrazí Konečného družina do jihočeské metropole, kde se utká s místním David Servisem. Tím bude zároveň ukončena první polovina základní části. Tu druhou odstartují Plameny v sobotu, kdy na Bouchalkách přivítají dalšího černého koně letošní sezóny, moravskobudějovická Žihadla.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Myslím, že jsme podali zodpovědný výkon a od toho se to odvíjelo. Nymburk neměl co ztratit a hrál velice dobře. Nás tam jednoznačně podržel Milan Řehoř. Dvě třetiny jsme hráli opravdu zodpovědně a trpělivě. Je trochu škoda té třetí třetiny, ale tak už to někdy je. Kluci chtěli Milanovi pomoct a hrát víc odzadu, ale pojali jsme to tak, že jsme nesmyslně přestali bruslit, ale naštěstí jsme to zvládli a i přes to drobné zdramatizování, jsme to dotáhli. Tady v té soutěži asi udržet nulu je strašně těžké a ti gólmani mají fakt těžkou práci. Ale to je prostě hokej, skládá se to z chyb a já musím rozhodně klukům poděkovat. Jsem rád, že to takhle funguje na ty čtyři lajny a začíná fungovat i taková ta soudržnost mezi klukama na ledě. “

Fotogalerie