Třetí výhra v řadě, Plameny přehrály Kolín

Zveřejněno 30.08.2016 | hp
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
Přípr.7, úterý 30.8.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Staněk, Beneš, Pleva, Kolda, Rašner, Březka – Kunstmüller, Krupka, Vítek, Nováček, Gregar, Střecha T., Kovářů, Pazourek, Červenka, Hron.
Kolín: Sejpal – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Havelka, Březina, Malý, Krajňák, Semirád, Morkes, Zumr, Panna, Kadlec, Pipek, Jelínek, Kadlec ml., Marvánek, Kozák.
Branky a nahrávky: 24. Staněk (Kunstmüller, Kovářů), 37. Gregar (Nováček, Rašner) – 5. Morkes. Rozhodčí: . Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 147. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na žďárské Bouchalky přijel v úterní večer Kolín. Plameny v zápase prohrávaly, ale zejména ve druhé třetině ukázaly, že jejich forma roste. Po hubeném vítězství je to již třetí úspěch v řadě a svěřenci Michala Konečného tak zápas od zápasu rostou.

Ilustrační oto: René Rámiš

Reportáž

Vstup do utkání vyšel výrazně lépe hostujícím, kteří zaskočili obranu Žďáru již po pěti minutách hry. Z pravé strany si nabruslil ke kruhu Petr Morkes a svižnou střelou překonal Blažíčka – 0:1. Ještě do konce první dvacetiminutovky měly Plameny dobrou šanci k vyrovnání. V polovině úvodního dějství ale Vítek sám před Sejpalem šanci zahodil. Minutu a půl před první sirénou se po chybě Kolína dostal do samostatného úniku Červenka, ale v nájezdu byl úspěšnější brankář Sejpal.

Do kabin tak šli Kozlové s jednobrankovým vedením, které mohlo být záhy po začátku druhé třetiny dvojnásobné, jelikož střela jednoho z hostů skončila až na tyči Blažíčkovi branky. O patnáct sekund později se ale na druhé straně radovaly z vyrovnání Plameny. Odraženou střelu od Sejpala dorazil za jeho záda Pavel Staněk - 1:1. Na Bouchalkách bylo do konce druhé dvacetiminutovky ještě veseleji. Čtyři minuty před sirénou tečoval střelu Filipa Nováčka těsně před hostujícím brankářem Martin Gregar - 2:1.

Vedení Plamenů mohlo být ve 43. minutě ještě vyšší, jelikož se do samostatného úniku málem dostal Střecha, ten však zpracoval kotouč po přihrávce až za modrou čárou a šance byla ukončena. Vyrovnáno mohlo být po nepříjemné teči těsně před Blažíčkem, ten si ale kotouč našel a dokázal ho vyrazit. V úplném závěru mohl definitivně vítězství pojistit svým druhým únikem v zápase Červenka, ale ani tentokrát neuspěl.

Plameny si připsaly po výhře s Moravskými Budějovicemi a Havlíčkovým Brodem třetí vítězství v řadě. Na domácím ledě skolily silný Kolín a forma žďárských hokejistů se zřejmě ubírá dobrým směrem.