Zkouška mladíků proti Kolínu skončila porážkou

Zveřejněno 18.08.2016 | Barbora Hronková
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
Přípr.4, čtvrtek 18.8.2016
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Klouček (30.Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Havelka, Suchý, Horyna, Procházka, Pýcha – Malý "C", Semirád, Jelínek – Morkes, Zumr, Panna – Pipek, Kadlec st., Černý – Bašus, Marvánek, Krumpholc
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený – Staněk, Kolda, Beneš, Klíma, Březka, Rašner, Gregar, Krupka, Bureš, Zajíc, Nováček, Pazourek, Peňáz, Fusek
Branky a nahrávky: 67. Černý (Suchý, Pipek),29. Kadlec st. (Panna, Horyna), 29. Horyna (Kadlec st.), 45. Pipek (Semirád) - 9. Staněk (Klíma)
Vyloučení: 3:2
Průběh utkání: . 1:1, 2:0, 1:0, 4:1
K O L Í N - Ani další přípravný zápas nepřinesl žďárským hokejistům zúročení tvrdé letní přípravy. Z kutnohorského ledu odjeli s porážkou 4:1 od kolínských Kozlů. Výsledek ale nebyl zcela překvapivý, protože hostům chybělo osm důležitých hráčů, z toho pět útočníků a tři obránci. Projevit se proto měli spíše mladí a méně zkušení hokejisté, pro které byl zápas zcela jistě přínosem.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Na první gól zápasu se dlouho nečekalo. Kolínští hráči obehráli žďárskou obranu a na branku asistovali Tomáš Pipka společně s Václavem Suchým, kteří už našli skvěle postaveného Martina Černého, který jen nastrčil svou hůl a tečoval puk do brány. Žďárští ale dlouho nezaháleli a protivníka dorovnal o chvíli později Pavel Staněk, který předvedl krásnou akci společně s mladým a nadějným obráncem Zdeňkem Klímou.

Druhá třetina už pro hosty moc přívětivá nebyla. Ve dvacáté minutě lovili puk ze sítě rovnou dvakrát. Poprvé se povedlo prorvat se přes žďárskou obranu Jiřímu Kadlecovi a v těsném závěsu zaskóroval i Josef Horyna.

Ani v posední třetině už Plameny nedokázaly zvrátit stav utkání, navíc vedení navýšil kolínský Tomáš Pipek. Bylo vidět, že po celou dobu zápasu si Středočeši udržovali herní převahu a byli si svou hrou jistější.

I přes prohru se ale tým Plamenů zápas od zápasu přeci jen zlepšuje a hraje s větším nasazením. Další možnost napravit dosavadní výsledkovou bilanci dostanou Žďárští příští úterý v zápase s Moravskými Budějovicemi na Bouchalkách. Velkou nadějí Plamenů je zcela jistě série pěti po sobě jdoucích domácích zápasů, protože doma se hraje vždycky lépe.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (SKLH Žďár nad Sázavou):
Dneska jsme začali hrát útočný hokej, ale měli jsme bohužel smůlu v koncovce a nedali góly. V druhé třetině nám domácí odskočili na 3:1 a poslední třetina už byla spíše křeč. Přijeli jsme v hodně okleštěné sestavě a chtěli jsme dát prostor mladým klukům, aby se nám s těžkým soupeřem projevili. Takže uvidíme, jak další zápasy, ale určitě budeme ten kádr už chystat. Dneska jsme hráli ještě v takové hodně divoké sestavě - chybělo nám pět útočníků a tři obránci.