Do třetice to nevyšlo, Plameny pro letošek dohořely

Zveřejněno 20.03.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
SF4, neděle 20.3.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva "A", Lojek, Beneš, Smejkal "C", Rašner, Klíma – Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Krupka, Vítek D., Kovářů, Gregar, Střecha T., Pazourek, Hron, Bureš
Tábor: Klestil – Klíma, Havran, Tesař, Liška, Heršálek "A", Dvořák, Kolomý, Černý – Vaniš, Polodna, Březina, Matušík "C", Seidl, Boháč, Zayml, Pechánek, Dudák, Kadilák
Branky a nahrávky: 16. Štěpánek (Kaňka), 56. Lojek (Rašner) – 4. Matušík (Březina, Klíma), 5. Seidl (Liška), 9. Polodna (Matušík), 28. Březina (Matušík), 50. Polodna (Liška)
Rozhodčí: Doležal, Přikryl – Měkýš, Otáhal
Vyloučení: 5:8 navíc Matušík J. 5+DKU, Matušík T. DKU (oba TAB) Využití: 0:0 V oslabení: 0:2
Diváci: 1845
Střely na branku: 26:24 (8:12, 11:6, 7:6)
Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5
Stav série: 1:3 (postupuje Tábor)
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U –Tábor proměnil svůj mečbol a zajistil si postup do kvalifikace o 1.ligu. Utkání rozhodla první třetina, kterou Kohouti vyhráli 1:3. Žďárští sice dál bojovali, ale na obrat už jim síly nestačily. Žďárské Plameny tak dnes zakončily vydařenou sezónu, ale se vztyčenými hlavami, když především v jejím závěru přinesly svým fanouškům spoustu radosti a na oplátku byli žďárští příznivci hokejistům obrovskou oporou.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Utkání začalo hodně ledovou sprchou jak pro žďárské hráče, tak pro jejich fanoušky. Již po necelých devíti minutách, se začali všichni žďárští příznivci smiřovat s tím, že sledují poslední utkání svého týmu v letošní sezóně. Hosté šli do vedení ve 4. minutě. Rozehrávku domácích zachytil za bránou hostující Březina, jenž následně poslal před brankoviště nahrávku na Jakuba Matušíka, který zakončoval do poloodkryté brány – 0:1.

O 75 sekund později vypálil od modré Radek Seidla zvýšil na 0:2. Za další čtyři minuty při vlastním oslabení ujel Stanislav Polodna a nedal Slámovi šanci – 0:3. Před čtvrtou brankou zachránila domácí celek tyčka po Seidlově střele. V šestnácté minutě trochu zvedl náladu na tribunách Petr Štěpánek, který po nahrávce Michala Kaňky snížil na 1:3.

Do druhé třetiny vlétli Žďárští s obrovskou chutí a chtěli ukázat, že ani tento nepříznivý stav není nepřekonatelnou překážkou. Sevřeli soupeře pod velkým tlakem, ale přes obrovské množství velkých šancí, nebyli Žďárští schopni Klestila překonat.

Zřejmě definitivní zlom přišel ve 28. minutě, kdy hrály Plameny přesilovku a ke kontaktnímu gólu byli velmi blízko. Jenomže místo toho přišla opět chyba a na Slámu se v přečíslení řítili Matušík s Janem Březinou, přičemž druhý jmenovaný zvýšil na 1:4. Přes jinak dobrou hru nedokázaly Plameny svoji převahu ve druhé třetině zužitkovat a po dvou třetinách ztrácely k zachování naděje tři branky.

Ve třetí třetině bylo s přibývajícím časem stále jasnější, že na zázračný zvrat již nebudou mít hokejisté SKLH dost sil. Definitivně bylo jasno v 50. minutě, kdy Stanislav Polodna v brejku překonal Slámu popáté – 1:5. Poslední brankovou radost si diváci na Bouchalkách užili v 56. minutě, kdy Rašnerovu střelu dorazil za Klestilova záda Martin Lojek a dal tak výsledku konečnou podobu - 2:5.

Hokejisté žďárských Plamenů již nedokázali odvrátit mečbol soupeře, tak jak se jim povedlo v předchozích dvou sériích a v posledním kole play-off prohráli s favorizovaným Táborem 3:1 na zápasy. Kohouti si tak zajistili postup do kvalifikace o 1.ligu a pro SKLH skončila sezóna. Přestože bylo na tvářích žďárských hráčů viditelné zklamání a hlavně únava a vyčerpání, užili si všichni závěrečnou „děkovačku“ a rozloučení s fanoušky po vydařené sezóně a úžasném play-off.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Nevyšel nám úvod utkání, do kterého jsme vstoupili dost naivně, naše rozehrávka byla pomalá a kostrbatá, soupeř nás výborně napadal a my jsme na to nedokázali reagovat a dělali jsme chyby. Tábor to trestal a dostali jsme tři góly. Takže to podle mě rozhodlo celý zápas, protože s našima třinácti zápasy v nohách za poslední měsíc, proti takovému soupeři jako je Tábor, otáčet stav 0:3 bylo hrozně složité. Podařilo se nám snížit na 1:3 a druhou třetinu to byl z naší strany parádní výkon a moc se mi líbila, i když paradoxně jsme ji prohráli. Tam jsme se ještě mohli dostat zpátky do zápasu, kdybychom proměnili nějakou z těch šancí na 2:3. Soupeř nás ale znovu vytrestal gólem při naší přesilovce a tím ten zápas definitivně rozhodl. Gratuluji Táboru k postupu a doufám, že jsme jim byli kvalitním protivníkem. Děkuji fanouškům, že nás přišli podpořit v takovémhle počtu a že celou sezónu byli s námi. Děkuji hráčům a smekám před nimi a před tím, co v tom závěru sezóny dokázali. Teď to trochu bolí, ale celkově, to kam jsme se dostali, považuji za úspěch a jednu z nejlepších sezón mé trenérské kariéry.“

.

Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):

Tomáš Matušík

„Jsme strašně spokojení a šťastní. Do zápasu jsme vstoupili výborně a zdálo se, že to máme pod kontrolou. Ve druhé třetině se ale Žďár zvedl, hrál výtečně a měli jsme s tím problém. Klestil tam ale vychytal několik výtečných věcí a my jsme dali gól v oslabení a to asi rozhodlo. Žďár má výborné mužstvo, sérii jsme zvládli, jsme šťastní, ale že bychom byli nějak výrazně lepší, to asi ne, možná jsme měli i trochu víc štěstí. Určitě děkujeme, stejně jako vloni, za korektní a dobré prostředí a přejeme hodně štěstí.“

Fotogalerie