Tábor doma opět úspěšný, Plameny budou odvracet konec sezony

Zveřejněno 18.03.2016 | Ondřej Krásný
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
SF3, pátek 18.3.2016
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Klestil – Klíma, Kolomý – Havran, Černý – Heršálek "A", Dvořák – Liška,Tesař – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík "C", Seidl – Blažek, Pechánek, Březina – Zayml, Dudák
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva "A", Lojek, Beneš, Smejkal "C", Rašner, Klíma, Kunstmuller, Kaňka, Štěpánek, Krupka, Vítek, Kovářů, Gregar, Pazourek, Střecha, Hron
Branky a nahrávky: 6. Blažek (Heršálek), 34. Vaniš (Boháč, Havran), 51. Kellner (Matušík), 56. Seidl (Vaniš, Matušík)
Rozhodčí: Jílek, Pražák – Krátký, Kreuzer
Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0
Diváci: 3169
Střely na branku: 30:21 (9:6, 7:7, 14:8)
Průběh utkání: 4:0
Stav série: 2:1
T Á B O R - Kohouti ukázali svou sílu na domácím ledě a Plamenům nepovolili ani jedinou branku. O své vítězství, ale museli dlouho bojovat a odpor hostujícího týmu odpadl až po třetí pojišťovací brance. Tábor má na svých hokejkách mečbol, naopak Plamenům hrozí konec sezony. Ten budou před vlastními fanoušky odvracet v neděli, tak neváhej a přijď žďárským bojovníkům pomoci!

Foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárské hokejisty dnes přijely do Tábora podpořit čtyři autobusy fanoušků, kteří společně s těmi domácími vytvořili rekordní návštěvu západní skupiny celkovým počtem 3169 diváků a vytvořili zápasu fantastickou kulisu. Oba fanouškovské tábory hnaly své hráče od úvodních okamžiků do vysokých obrátek a projevilo se to několika šancemi na obou stranách.

Hned v první minutě zahrozil před Klestilem Kaňka, v té další se v brejkové situaci ocitl Pechánek, ale Sláma výborně zasáhl. Za další minutu mohli otevřít skóre Žďárští v přečíslení tři na jednoho, ale finální přihrávka jim nevyšla. A tak opět před Slámou zahrozili Táborští, ale Vaniš ani Černý Slámu nepřekonali.

První změna skóre se odehrála v šesté minutě a byli to domácí, kteří z toho měli radost. Parádní akci s perfektním zakončením předvedl David Blažek - 1:0. V osmé minutě nastaly další krušné chvíle pro Plameny. Nejprve vyloučení Gregara a následné čtyřminutové vyloučení Lojka znamenal o 75 sekund hry ve třech a dlouhé oslabení ve čtyřech. Tyto kritické chvíle však Žďárští s výraznou podporou brankáře Slámy zvládly. Pokračovaly další šance na obou stranách, ale ty táborské byly přeci jen nebezpečnější.

Do druhé třetiny nastupovali domácí s těsným vedením, o jehož srovnání se hosté viditelně snažili. Svoji zvýšenou aktivitou si vynutili fauly soupeře a dokonce získali i dvojnásobnou přesilovku ve stejné délce, jako měli domácí v úvodní třetině. Jenomže ani jim se ji nepodařilo zužitkovat. Krátce na to se v obrovské šanci ocitl Lojek, jenomže minul odkrytou branku.

To byly zřejmě klíčové momenty utkání, protože domácí působili nervózně a vyrovnání by určitě utkání hodně zdramatizovalo. Větší klid na táborské hokejky a gólovou pojistku přinesla 34. minuta, kdy přesilovou hru využil Marek Vaniš - 2:0. V závěru se Sláma blýskl několika výbornými zákroky a držel ještě naděje Plamenů.

Ty se ještě o něco zvýšili, když byl v úplném závěru druhé třetiny potrestán táborský Černý čtyřminutovým vyloučením. Přesilovky dnes však žďárské hokejisty zradily, takže i tato zůstala bez brankového profitu. Když v polovině závěrečné dvacetiminutovky zvýšil na 3:0 David Kellner bylo jasné, že mečbol si z dnešního utkání odnesou Kohouti.

Sobotkovým borcům již viditelně docházely a síly a bylo zřejmé, že na obrat už nedosáhnou. Nekonalo se ani žádné zdramatizování závěru. V pohodě hrající Jihočeši si pohodlný náskok nejen uhlídali, ale v 56 minutě ještě přidal čtvrtou branku Radek Seidl. Táborští si tak zaslouženě připsali druhou výhru na domácím ledě a tím se dostali do vedení 2:1 v semifinálové sérii.

Plameny se tak potřetí v tomto play-off ocitají v situaci, kdy budou nastupovat k domácímu zápasu pod hrozbou vyřazení. Dvakrát již dokázaly odvrátit mečbol soupeře a nakonec sérii otočit a postoupit. Jestli se to podaří i do třetice, to ukážou příští dny. První krok však musí udělat Sobotkova družina v neděli na domácím ledě.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Myslím, že to nebyl špatný zápas. Nám dnes ale chybělo víc střelby, clonění, tečování, dorážení a celkového důrazu před brankou. Gólman těchto kvalit, jako je Klestil tyhle střely, které vidí, tak pochytá. Myslím, že se to zlomilo v té druhé třetině, kdy jsme nevyužili přesilovku pět na tři a pak šance do prázdné brány. Ve chvíli, kdy jsme dostali na 2:0, tak už to bylo strašně těžké, soupeř si to hlídal a těžko jsme se prosazovali. Určitě bych chtěl ale poděkovat fanouškům, kteří zase přijeli v tak obrovském počtu a kluky povzbuzovali celý zápas až do úplného konce. Opět bych chtěl pozvat všechny diváky na neděli, protože to může být poslední zápas sezóny. Ale rozhodně to nevzdáváme, kluci už toho sice mají plné kecky, ale ještě se o to porvou, a když zase přijde ta podpora z hlediště, tak věřím, že ty síly ještě najdou a ten mečbol odvrátíme a třeba to zase i otočíme. Zbraně neskládáme, je to 2:1 a ten domácí zápas můžeme a chceme zvládnout a pak, kdo ví…“

.

Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):

Tomáš Matušík

„Dnes se to hodnotí výrazně lépe, než ve středu. Musím ale říci, že ten výsledek vypadá jinak, než ten zápas. Žďár hrál výborně dvě třetiny, bylo to těžké a složité a až tu třetí třetinu jsme měli víceméně pod kontrolou. Byl to bojovný a úporný, řekl bych typický zápas play-off. Určitě jsme spokojení s týmovým výkonem, který jsme předvedli. Jsme spokojení s výsledkem 4:0 a moc jsme spokojení s tím, že máme nulu. Zítra potrénujeme a v neděli vyrazíme do Žďáru. “