Senzace! Plameny vezou z Kolína první vítězný bod

Zveřejněno 03.03.2016 | Ondřej Krásný, mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
ČF1, čtvrtek 3.3.2016
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Sejpal – Pácal, Suchý,Skokan, Voženílek, Březina, Barták – Veselý, Semirád, Malý – Jankovský, Zumr, Mokres "A" – Ježek, Kadlec st., Chvojka – Jelínek, Kozák, Kadlec ml.
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Pleva, Lojek, Beneš, Střecha Libor, Smejkal, Rašner, Kunstmüller, Kaňka, Štrěpánek, Krupka, Vítek, Kovářů, Gregar, Bureš, Střecha Tomáš, Pazourek, Hron.
Branky a nahrávky: 24. Malý (Kadlec, Suchý) – 16. Kaňka, 19. Kaňka (Štěpánek, Rašner). Rozhodčí: Jechoutek – Rybáček, Klouček. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1274. Střely na branku: 21:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Stav série - 0:1.
K O L Í N – Tak to čekal málokdo. Žďárští hokejisté zaskočili favorizovaný Kolín a vítěze základní části na jeho vlastním ledě. A nejen to, Plameny byly celkově lepším mužstvem a vítězství hostů mohlo být podstatně výraznější. Drama do poslední sekundy však držel kolínský gólman Martin Sejpal, jenž potvrdil to, co jsme psali v článku před zápasem, že kolínští brankáři budou pro žďárské střelce hodně těžkou překážkou. Ale ani žďárský strážce svatyně Robin Blažíček se nenechal zahanbit a několikrát svůj tým podržel parádními zákroky. Vítězství zařídil dvěma brankami Michal Kaňka, jenž tak oslavil své dnešní 42. narozeniny.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Tak to byla paráda hned od první minuty do té šedesáté. Plameny nastoupily do utkání velice natěšení a bylo to znát. Nerozehraný celek domácích nestíhal a byl všude o krok později. První velkou šanci neproměnil Pleva, který dostal kotouč před Sejpala, ale ten ho vychytal. Krátce na to orazítkoval kolínskou tyč Tomáš Střecha.

Kozlové dostali k dispozici po faulu Štěpánka čtyřminutovou přesilovou hru, ale z branky se radovaly Plameny. Ve středním pásmu vypíchl rozehrávku Kolína Michal Kaňka, který v samostatném nájezdu vymíchal Sejpala – 0:1.

Naplněný sektor hostujících fanoušků se radoval minutu a půl před koncem první třetiny podruhé. Kotouč si na pravém kruhu vzal na hůl opět Michal Kaňka a prostřelil domácího brankáře – 0:2.

Druhá třetina nezačala zrovna ideálně. Od modré čáry vystřelil kotouč Suchý a skákavou střelu ztečoval za Blažíčkova záda Josef Malý - 1:2. To však bylo od kolínských hokejistů vše. Domácí působili zaskočeně a možná i nervózně. Na zodpovědný a bezchybný výkon Plamenů nenašli recept. Vše navíc zezadu jistil výborným výkonem Robin Blažíček.

Ani jeho soupeř Sejpal se nenechal zahanbit a hlavně díky němu držel Kolín naděje i do poslední periody. Obrovské šance spálil například Kaňka nebo Kovářů. Příležitostí měly Plameny ale daleko více.

Ve třetí třetině si žďárští hokejisté výsledek pohlídali a působili velmi jistě. Očekával se tlak Kolína, ale k němu nedošlo. Naopak Plameny si i nadále vytvářely šance a o osudu utkání mohly rozhodnout daleko dříve.

Neproměněné šance Žďárské mrzet nemusely. Druhou branku domácí nepřidali a Plameny vedou v sérii 1:0. To je tak ta nejlepší možná pozvánka na sobotní druhý duel této série. Přijďte fandit!

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Jeli jsme sem s vědomím, že Kolín je nerozehraný a kluky jsem upozorňoval na to, že by to mohla být naše výhoda. Dali jsme dva góly, jeden v oslabení a jeden v přesilovce a kluky musím pochválit, že hráli jako tým. Ve druhé třetině jsme dostali rychle branku a nesesypali jsme se a nebláznili a pokračovali v dobré práci. Říkal jsem, že v play-off rozhoduje obrana a teď jsme ukázali, že tu obranu máme. Ale jak říkám, je to pouze první krůček a musíme to doma potvrdit a bude to hodně těžký. Bohužel, jsme přišli o Libora Střechu, který s největší pravděpodobností v sobotu nenastoupí.“

.

Jiří Seidl (trenér SC Kolín):

Jiří Seidl

„První třetina zřejmě rozhodla, odehráli jsme ji velmi špatně. Byli jsme méně pohybliví a jakmile jsme získali puk, okamžitě jsme ho ztráceli. Soupeř nás dobře forčekoval. Ve druhé a třetí třetině se to zlepšilo, ale hosté si už výsledek pohlídali.“

Foto: www.hokej.idnes.cz

Fotogalerie