Plameny se rozhořely a postoupily do čtvrtfinále

Zveřejněno 29.02.2016 | Ondřej Krásný
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
PK3, pondělí 29.2.2016
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Matoušek – Kříž, Sana, Knesl, Pýcha, Novák, Loučka, Rittig – Protivný, Král, Stehlík – Bičiště, Čapek, Eis – Michálek, Smejkal, Barbora – Kuzďas, Brzák, Jindra
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Beneš, Lojek, Pleva, Střecha L., Smejkal, Rašner – Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek – Krupka, Vítek, Kovářů – Gregar, Bureš, Střecha T. – Pazourek, Hron
Branky a nahrávky: 1. Pýcha (Bičiště) – 6. Krupka (Kovářů, Vítek), 22. Kaňka (Štěpánek, Lojek), 34. Štěpánek (Kaňka, Beneš), 52. Štěpánek (Beneš, Kaňka), 54. Střecha T. (Gregar)
Rozhodčí: Horinek - Útrubec, Fuk
Vyloučení: 5:5 Využití: 0:2 V oslabení: 0:0
Diváci: 400
Střely na branku: 19:24 (5:7, 4:8, 10:9)
Průběh utkání: 1:0, 1:5
Stav série: 1:2 (postupuje Žďár nad Sázavou)
N Y M B U R K - Paráda! Plameny za vydatné podpory svých fanoušků dokráčely k postupu do čtvrtfinále. Rozhodující zápas předkola sice načal lépe Nymburk, který hned v první minutě otevřel skóre, ale poté se trefovali už pouze žďárští hokejisté. Nakonec si Nymburk odnesl z ledu "bůra" a Plameny mohly začít slavit se svými fanoušky postup.

Foto: René Rámiš.

Reportáž

Pro Plameny to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Nabuzený soupeř navíc vletěl do utkání skvěle. Hned v první minutě prostřelil Blažíčka Petr Pýcha – 1:0. Bojovnost, ale ukázal na druhé straně Lukáš Krupka, který nenechal s odpovědí na vedoucí branku Nymburku dlouho čekat – 1:1.

Druhá třetina se nesla ve znamení spolupráce klíčových hráčů. Nejprve se hned zkraje druhé třetiny prosadil po asistenci Štěpánka Michal Kaňka - 1:2. A v polovině utkání vystřelil po ubráněném oslabení Plamenům dvoubrankový náskok Petr Štěpánek po asistenci Kaňky - 1:3.

Ještě veseleji mohlo být v sektoru hostů tři minuty před koncem druhé třetiny. Kunstmüler ale svůj únik za obranu Nymburku v branku neproměnil.

To Plameny mrzet nemuselo. Ve třetí třetině sice dvakrát na trestnou lavici usedl Pleva, ale domácí snížit nedokázali. Naopak poté dostali možnost přesilové hry žďárští a zápas na hostující stranu definitivně převrátil Petr Štěpánek - 1:4.

Ani ne o dvě minuty později završil „bůra“ v nymburské brance Tomáš Střecha a o vítězství bylo jasno – 1:5.

V předkole Plameny uspěly, navzdory tomu, že v sérii prohrávaly 0:1. Od čtvrtka čeká žďárské hokejisty čtvrtfinálová série s Kolínem. Začíná se na jejich ledě. Série se přesune na Bouchalky v sobotu od 17.30 hodin. Přijďte fandit!

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme to zvládli. Inkasovali jsme brzo, ale nepoložili jsme se a naštěstí brzo odpověděli. Ve třetí třetině jsme nezachytili jejich nástup a nechali se zbytečně vyloučit, tam nás hodně podržel Robin. Jinak jsme ten zápas odehráli zodpovědně a takticky. Když už jsme vedli 4:1, tak už jsem tomu věřil, že postoupíme. Čeká nás Kolín a musíme se na něj připravit a vymyslet nějakou taktiku.“