Hodonín vydrtil dva body v prodloužení !

Zveřejněno 14.12.2008 | mk, vs, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
26., neděle 14.12.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Pleva, Fibikar, Souček, Moščic - Dítě, Fila, Havelka, Štěpánek R., Sobotka M., Vránek, Kaut J., Šulc, Burián, Kolda, Plachý
Hodonín: Holeš – Hučko, Komárek, Podešva, Pokorný, Protivný, Šťastný, Vejvar – Čárský, Hoza, Hrtús, Jurásek, Kýhos, Matušek, Peš, Průdek, M.Rapant, Roháč
Branky a nahrávky: 2. Havelka (Fila), 23. Burián (Plch) - 18. Jurásek (Kýhos), 43. Jurásek (Kýhos, Protivný), 61. Podešva
Rozhodčí: Stolín – Šmika, Lučan
Vyloučení: 8:9 navíc Rapant (HOD) 10min OT Využití: 0:1
Diváci: 840
Střely na branku: 33:41
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Dvě obrovské příležitosti v samotném závěru utkání, měli žďárští hokejisté aby doslovně opsali historii a zopakovali výsledek 3:2, kterým skončil historicky první zápas na tehdy novém stadionu na žďárských Bouchalkách, hraný na den přesně před 34 lety 14.12.1974 se stejným soupeřem. Dnešní utkání, však po nerozhodném výsledku dospělo do prodloužení. V něm byli šťastnější hodonínští Drtiči, kteří hned v první minutě rozhodli o cestě druhého bodu na jih Moravy. I tak si hráči domácího SKLH zaslouží uznání za vynikající a bojovný výkon a zisk bodu v zápase s druhým celkem tabulky má rozhodně velkou cenu.

Reportáž

Úvod zápasu se odehrával zcela v režii domácích. Ti přehrávali soupeře ve všech směrech a už ve třetí minutě se radovali ze zaslouženého vedení. Po vyhraném buly v útočném pásmu posunul Fila puk na osamoceného Havelku, který pohotově zakončil. Vzápětí rozhodčí neuznal domácím další branku, když hostující brankář neudržel Kautovu střelu a Burianova dorážka přišla současně s jeho hvizdem. Domácí tlak vyvrcholil v sedmé minutě při dvojnásobné početní výhodě. Hosté ale oslabení ubránili a aktivita se postupně začala stěhovat na jejich hokejky. A jak byla první desetiminutovka ve znamení domácího tlaku, druhá půle třetiny naopak patřila hostům. Naštěstí hosté byli v koncovce buď nepřesní a nebo výborně zasáhl Vajner. V 16.minutě měl výbornou příležitost domácí Sobotka, ale hostující brankář jeho střelu z bezprostřední vyrazil. O minutu později se hostům podařilo vyrovnat. Po závaru v obranném pásmu domácích se pěkně uvolnil hostující Jurásek, vyjel z rohu před domácí branku a na jeho zakončení do horního růžku byl Vajner krátký. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.
Druhou třetinu zahájili domácí v početní výhodě. Přesilovku sice nevyužili, ale chvíli po návratu hostujícího hráče na led se znovu prosadil dobře hrající juniorský útok. Burián nadvakrát překonal hostujícího gólmana a oslavil tak svůj návrat po dlouhém zranění. Hosté odpověděli sérií výborných příležitostí, ale naštěstí pro domácí ani jedna z nich neměla gólový efekt. V těchto fázích domácí podržel výborný Vajner, když některé jeho zákroky byly opravdu excelentní. I s jeho pomocí tak domácí největší nápor hostí ustáli a postupně jej otupili . Hosté měli sice i nadále optickou převahu, ale do střeleckých příležitostí se prakticky nedostávali. Domácí pak víceméně spoléhali na rychlé brejky do soupeřovy obrany, ale ani jim se příliš nevedlo.
Nakonec se hosté vyrovnání přeci jen dočkali. V úvodu třetí třetiny měli možnost hrát přesilovku 4:3 a po obléhání domácí branky se od modré přesně trefil Jurásek. Po obdržené brance přidali domácí na nasazení a hra se zcela vyrovnala. V těchto fázích se hrál oboustranně rychlý a pohledný hokej, v němž se obě mužstva snažila strhnout vedení na svoji stranu. S přibývajícím časem začala být na obou mužstvech patrná únava, překvapivě více s ní ale zápasili hosté. V samém závěru tak měli domácí dvě obrovské šance utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Nejprve Souček výborně uvolnil Plcha, ale jeho střelu vytěsnil hostující Holeš mimo branku. A půl minuty před koncem našel Kaut osamoceného Dítěte. I z tohoto souboje odešel vítězně Holeš, když Dítětův blafák vykopl se štěstím špičkou brusle. Zápas tak dospěl až do prodloužení. To bohužel pro domácí skončilo už v první minutě, když Vajner trochu podcenil nenápadnou Podešvovu střelu a ta mu překvapivě prošla pod betonem do branky.

Upozorňujeme všechny diváky a fanoušky, že příští domácí utkání sehrají hokejisté SKLH Žďár n.S. a HC Uničov netradičně V PÁTEK 19.12.2008 a to již od 16:00 !!!

 

Ohlasy po utkání

Svatopluk Číhal (trenér SHK Hodonín):
My jsme dneska začali dost laxně, takže Žďár nás od začátku přebrusloval. První třetina skončila 1:1 a to bylo pro nás řekl bych milosrdné. Žďár hrál celý zápas velice dobře, agresivně, měli jsme s tím problémy a já jsem se dvěma body spokojený. V poslední minutě ještě udělali nejzkušenější hráči velkou chybu. Žďár jel sám na brankáře, takže zápas mohl být rozhodnutý. Byli jste těžkým soupeřem, stálo to všechny spoustu sil, zápas byl velmi dobrý a my odjíždíme spokojení.
Jak vzpomínáte na Vaše působení ve Žďáře?
Tak samozřejmě, ve Žďáře jsem strávil jednu sezónu a mám na ní velice hezké vzpomínky. Byla to tehdy ještě první liga, byla tady dobrá partie a bylo to po 10 letech v Kometě, kdy jsem tady končil kariéru. Moc rád vzpomínám na lidi tady i na spoluhráče.

Jaroslav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Zápas proti Hodonínu, mančaftu z druhého místa tabulky se musel líbit každému fanouškovi, který přišel. Bylo v něm nasazení, bruslení, kombinační hra a padlo i pár branek. Bohužel rozhodující branku jsme dostali v prodloužení, kdy brankář neudržel puk po střele po zemi od modré čáry. Jinak ale hráči bojovali se vším všudy, hráči Hodonína také hráli velice dobře. Umí hrát skoro naslepo v útočném pásmu a hrají kombinační hokej, to znamená, že se těžko brání a napadají. Branku na 2:2 jsme dostali v oslabení, ale zaplať pánbůh za bod získaný proti takovému soupeři jako je Hodonín. Dík patří všem hráčům za výkon i fanouškům za povzbuzování.

Fotogalerie