Mladší dorostenci vybojovali cenné vítězství

Zveřejněno 01.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Ml.Boleslav
1., úterý 1.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Ml.Boleslav ZNS - MBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Muška (Nečas) – Melichar, Pytlíková, Junek, Pachl, Čermák, Myška, Kukla (C) – Trejbal, Křehlík, Jindra M., Hromádka, Šutera, Pytlík, Brejcha, Nedomlel, Poul, Tobiáš
Ml.Boleslav: Haas (Mašek) – Sýkora, Theissig, Málek, Dobrkovský, Červenka, Lhota, Rudoplh, Furmánek – Schulz, Valdhans, Šípek (C), Vojta, Litera, Novák, Moucha, Čermák, Jindra Š., Kolner, Moravčík
Branky a nahrávky: 29. Melichar (Pytlík, Trejbal), 51. Tobiáš (Poul). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: .
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na první školní den připadalo první kolo extraligy mladšího dorostu. Na Bouchalkách přivítaly Plameny Mladou Boleslav. Utkání bylo velice vyrovnané a o osudu utkání rozhodly pouze dvě branky.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Samotný vstup do utkání byl poměrně opatrný a dlouho se čekalo, než některý z hráčů provětrá výstroj brankářů. První velkou šanci měl na své hokejce Michal Trejbal, který dostal chytrou přihrávku od Pytlíka zpoza branky. Domácí útočník však provětral betony Haase. O dvě minuty později se ocitl v první vážné šanci Mladé Boleslavi Moravčík. Odražený kotouč mezi kruhy napálil z první, nicméně tvrdou ranou branku těsně minul. Muška si ve zbytku prvního dějství připsal několik zákroků a svůj tým hodně podržel. Na druhé straně Haas musel řešit pro brankáře nepříjemnou situaci, když střílel zpoza obránce Tobiáš.

Na začátku druhé třetiny musel opět několikrát zasahovat Muška. Do hry dostala Plameny až chyba Mladé Boleslavi, kdy hráli v šesti a obdrželi tak dvouminutový trest. Ačkoliv se domácím nepodařilo přesilovou hru využít, vytvořili si postupný tlak, který vyvrcholil vedoucím gólem. V 29. minutě přehrál kotouč Michal Trejbal z rohu hřiště na Jaromíra Pytlíka, ten poslatal kotouč až na modrou čáru, kde stál Jakub Melichar, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. O dvě minuty déle mohlo být na Bouchalkách veseleji. Střelu Brejchy Haas vyrazil před sebe, čehož málem využil Pytlík.

Ale tu největší možnost navýšit vedení domácích měl na své hokejce opět Trejbal, který v 35. minutě dostal přihrávku mezi kruhy a nikým nehlídaný ve velké šanci před Haasem netrefil branku. O dvě minuty déle dostali hosté první možnost přesilové hry. Dvakrát pálil Sýkora, ale mimo a ani z velkého závaru před Muškou nezapršelo. Dvaadvacet sekund před koncem druhého dějství ještě vytáhl Muška lapačku proti šanci Moravčíka a udržel tak stále vedení pro Plameny.

Domácí si přenesli přesilovou hru do třetí třetiny a díky ní několikrát zaměstnali Haase, který ale odolával. Zejména šance Brejchy z 43. minuty byla veliká, ale domácí útočník branku z blízkosti přestřelil. O tři minuty později ujížděl sám na Haase Nedomlel, ale střelu hostující brankář vyrazil ramenem. Než se Plameny mohly radovat z dvoubrankového vedení trefil ještě Melichar břevno. V 51. minutě už však nemohl Haas se střelou Ondřeje Tobiáše nic dělat, jelikož jeho tvrdá a svižná rána se od břevna odrazila za čáru. Ve zbytku zápasu si Plameny zkušeně hlídaly vedení a díky výbornému Muškovi, který tým několikrát podržel a bojovnému výkonu celého týmu oslavily vítězství a první tři body do tabulky.

Fotogalerie