Plameny otočily duel s Kolínem

Zveřejněno 03.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
Přát. 8, čtvrtek 3.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) – Staněk, Smejkal (C), Pleva, Bureš M., Střecha L., Vítek M., Procházka, Krupka, Kunstmüller, Šťepánek, Střecha T., Gregar, Peňáz, Vítek D., Bureš L., Hron
Kolín: Moravec (Sejpal) – Svoboda, Hanzl, Skokan, Březina, Voženílek, Barták, Ježek, Semirád, Malý, Zumr, Šafránek (C), Morkes, Kadlec J. ml., Kadlec J. st..(A), Němec, Hlavatý
Branky a nahrávky: 35. Procházka (D.), 36. Staněk (Štěpánek), 55. Bureš (Štěpánek) – 5. Malý (Šafránek), 12. Voženílek (Šafránek). Rozhodčí: Fiksa - Klouda, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny dnes chtěly odčinit vysokou porážku z ledu Kolína a pokračovat na vítězné vlně po úterním skalpu Havlíčkova Brodu. Ačkoliv Kozlové dlouhou dobu vedli, Žďár dokázal otočit stav a těsně zvítězit.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Hned ve druhé minutě zápasu se k odraženému kotouči zpoza branky dostal Kadlec ml. a Zelený musel poprvé zastavovat velkou šanci. Ve třetí minutě měl Kolín k dispozici výhodu po faulu Krupky a málem si vstřelil vlastní gól. K přesilové hře, ale nakonec nedošlo, jelikož stihl ještě faulovat Skokan. Plameny se ale nakonec dostaly do oslabení po faulu Kunstmüllera a hosté tak dostali možnost přesilovky 4 na 3. David Šafránek vystřelil z pravého kruhu na Zeleného a ten neudržel kotouč ve výstroji, čehož využil Josef Malý a dorazil puk za čáru – 0:1. Kozlům se podařilo využít i druhou přesilovku. V polovině první třetiny byl vyloučen Smejkal a Marek Voženílek propálil po nahrávce Šafránka vše, co mu stálo v cestě – 0:2. V závěru třetiny měl šanci Hron i Kunstmüller, ale na Moravce si ani jeden nepřišel.

Druhá třetina vyšla jednoznačně lépe naopak domácím. Po většinu druhé dvacetiminutovky se hrálo ve třetině Kolína. Ačkoliv měly Plameny dvakrát v první polovině třetiny možnost přesilové hry, nevyužily ani jednu. V 33. minutě byl vyloučen za hákování Střecha, ale mrzet to domácí nemuselo, ačkoliv Zelený musel vytáhnout dva výborné zákroky, zejména proti tvrdé dorážce Malého, domácí oslabení ustáli a dokonce se v 35. minutě dočkali snížení. David Vítek s Tomášem Střechou zavezli kotouč do pásma a našli volného Jakuba Procházku, kterého nejprve Moravec vychytal, ale na dorážku již nedosáhl – 1:2. O 47 sekund bylo na Bouchalkách ještě veseleji. Štěpánek našel na pravém kruhu volného Pavla Staňka, který propálil vše a trefil horní růžek branky Moravce – 2:2. Žďárští mohli pokračovat v tlaku, jelikož při šanci Bureše fauloval Skokan, ale domácím se využít přesilovou hru nepodařilo.

Do třetího dějství vstoupili lépe hosté, ale ani přesilovou hru poté, co Zelený vyhodil puk ze hřiště Kolín nevyužil. V 52. minutě předvedl Zelený fantastický zákrok, když nejprve vyrazil střelu před sebe a poté se bleskově přesunul k dorážce Zumra a zneškodnil ji. Kozlové se o minutu později dopustili technického přestupku, když hráli v šesti a přesilovou hru Plameny využily. Kotouč za záda Moravce se podařilo propasírovat Michalu Burešovi, který poslal Žďár do vedení – 3:2. V závěru se Kozlové několikrát dostali na dostřel Zeleného, ale ten domácí tým v dnešním zápase hodně podržel.

Plamenům se tak podařilo otočit skóre a připsat si další vítězství v přípravě. Další zápas sehrají Plameny na ledě Moravských Budějovic ve středu 9.9. Na Bouchalkách se Plameny představí příští sobotu v prvním mistrovském zápase s Klatovy.

Fotogalerie