Derby jak má být vyznělo lépe pro Plameny

Zveřejněno 01.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
Přát. 7, úterý 1.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (Peška) – Staněk, Smejkal, Střecha L., Pleva, Bureš M., Vítek, Krupka, Střecha T., Štěpánek, Bureš L., Gregar, Peňáz, Vítek, Kunstmüller, Procházka, Hron, Šimon
BK Havl.Brod: Zvolánek (Dusík) – Duben, Vala, Pecen, Mendl, Loginovskij, Kolda, Kříž, Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Chlubna, Kondratěv, Vlasov, Ludvík, Blažek, Cejpek, Hlídek
Branky a nahrávky: 2. Gregar (Hron), 32. T. (Vítek), 34. T., 46. Vítek (Bureš), 52. Krupka, 59. Gregar (Kunstmüllet) – 22. Endál (Třetina, Duben). Rozhodčí: 2. Gregar (Hron), 32. T. (Vítek), 34. T., 46. Vítek (Bureš), 52. Krupka, 59. Gregar (Kunstmüller) – 22. Endál (Třetina, Duben). Vyloučení: 10:11. Diváci: 200.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po vítězství mladšího dorostu čekal Bouchalky další přípravný zápas A mužstva s Havlíčkovým Brodem. Že se jednalo o derby bylo znát již hned od začátku. Rozhodčí rozdali celkem 21 trestů. Vyhrocené utkání nakonec vyznělo jednoznačně pro Žďár.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Do zápasu vlétly Plameny přímo fantasticky. Hned ve druhé minutě si ve středním pásmu narazil kotouč Josef Hron s Martinem Gregarem, který se sám v úniku před Zvolánkem nemýlil – 1:0. Domácí poté dostali dvakrát možnost početní výhody, když byl vyloučen zprvu bývalý žďárský Josef Kolda a poté Pavel Blažek. Ani jednu přesilovku však Žďár nevyužil.

V polovině třetiny se dostal do šance střelec první branky Gregar, ale Zvolánka nepřekonal. Přesilovku si zahráli i hosté po faulu Krupky. Blažíček tak musel vytáhnout pohotový zákrok proti střele Loginovského. Havlíčkův Brod si do druhého dějství přenesl přesilovou hru po faulu Staňka.

Jak vlétli do zápasu žďárští, tak do druhé třetiny havlíčkobrodští. Hned po 78 sekundách našel Třetina před brankou Lukáše Endála, který dokázal překonat Blažíčka a srovnat – 1:1. Plameny poté měly k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jednu nevyužily. Smutnit, ale nemusely, jelikož se v krátké době trefil dvakrát Tomáš Střecha. Nejprve dojel v 32. minutě nahozený kotouč a před Zvolánkem zavěsil do šibenice – 2:1. O necelé tři minuty déle trefil David Vala jeho brusle a opět to byl Tomáš Střecha,kdo se dostal do úniku, v němž nedal Zvolánkovi šanci a svůj blafák zakončoval do odkryté klece – 3:1.

Bruslařský klub z Havlíčkova Brodu se snažil rychle odpovědět, nicméně na Blažíčka si do konce druhé třetiny nepřišel. V závěru druhého dějství se do lehkého pěstního souboje pustil Pleva s Valou a oba za to byli vyloučeni na dvě minuty za hrubost.

Třetí třetina byla velice vyhrocená a derby se vrátilo v plné parádě. V 46. minutě byl vyloučen Endál s Přidalem a domácí tak měli přesilovou hru, kterou proměnil v branku David Vítek - 4:1. V 50. minutě měli hosté k dispozici přesilovku 4 na 3, ale Blažíček všechny střely s poklidem pokryl. O dvě minuty později již však domácí vstřelili pátou branku. Lukáš Krupka dotlačil silou vůle kotouč mezi tyčku a betony Zvolánka – 5:1. Situace na ledě se ještě více vyostřila, když se do pěstního souboje pustil Staněk a Vlasov. O dvě minuty déle se pustil Štěpánek do brodského Valy. V závěru ještě upravil skóre Martin Gregar, který dorazil odražený kotouč za záda brodského brankáře – 6:1. Vyhrocený zápas tak skončil jednoznačným vítězstvím Žďáru a vytvořil výbornou pozvánku na další derby.

Fotogalerie