Plameny vstoupily do nové sezóny vítězně

Zveřejněno 11.08.2015 | ok
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
Přát.1, úterý 11.8.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (56. Sláma) – Střecha L., Kunstmüller, Čejka, Smejkal, Hron P., Bureš – Krupka, Gregar, Střecha T., Vítek, Hron J., Šimon, Peňáz, Bednář
Břeclav: Šurý – Miklík, Směryčka, Svoboda, Dittrich, Novák, Vlček, Červenka, Nováček, Kozel, Zháňal, Flora, Tobola, Otipka, Prudec, Mědřický, Nekoranec
Branky a nahrávky: 4. Hron J. (Vítek D.), 15. Kunstmüller (Gregar, Střecha T.), 32. Střecha T. (Gregar), 54. Šimon (Bureš, Hron J.) – 13. Nováček (Červenka), 38. Kozel (Nováček), 39. Zháňal (Medrycký). Vyloučení:3:2.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U – Při premiéře v novém ročníku Plameny můžou oslavit první vítězství. Ve svižném utkání těsně přestříleli svého soka z Břeclavi. Ve žďárském dresu se po dlouhých letech objevil Robin Blažíček.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Domácí vstoupili do utkání velmi svérázně a již po čtyřech minutách se radovali z vedení. V přesilové hře totiž poprvé Šurého překonal Josef Hron - 1:0. Nicméně v polovině první třetiny byl vyloučen Smejkal za faul kolenem, což málem potrestal Otípka a za Blažíčkem zazvonila tyč. Břeclavští se ale radovali o dvě minuty později. Lukáš Nováček si vzal kotouč u pravého kruhu a krásnou střelou pod šibenici nedal Blažíčkovi šanci - 1:1.

Ačkoliv byl ve 14. minutě vyloučen Pavel Hron za podražení, i tak si vzaly Plameny vedení zpět. Střecha ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a založil protiútok. Luboš Kunstmüller si vyměnil kotouč s Martinem Gregarem a prvně jmenovaný uklidil kotouč do sítě - 2:1.

Do dvoubrankového vedení se Plameny dostaly krátce po startu druhého dějství. Krásnou kličkou prošel přes hostujícího obránce Gregar, který ještě poté našel volného Tomáše Střechu mezi kruhy. Domácí střelec neměl žádný problém usměrnit rychlou jedovkou kotouč do sítě Šurého - 3:1.

Závěr druhé dvacetiminutovky se však žďárským nepovedl, jelikož dvakrát inkasovali. V rozmezí 36 sekund se postupně trefil Adam Kozel a Radek Zháňal - 3:3.

Něco málo přes šest minut před koncem třetí třetiny vystřelil Žďáru rozhodující branku Jan Šimon - 4:3. Čtyři minuty před koncem předvedl obětavý zákrok Pavel Hron, který skočil místo vyjetého Blažíčka do brankoviště a odvrátil tak vyrovnání. Při této akci se navíc žďárský brankář zranil a musel ho tak na poslední minuty nahradit Jiří Sláma. Již ve čtvrtek 13.8. přivítají Plameny na svém ledě Pelhřimov.

Fotogalerie