Plameny neudržely vedení a z vyhroceného utkání berou bod

Zveřejněno 19.12.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
23., sobota 19.12.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Beneš, Staněk, Pleva, Lojek, Smejkal, Střecha L., Rašner, Vítek M. – Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Bureš, Gregar, Krupka, Vítek D., Hron, Střecha T., Březina, Malec
Tábor: Klestil (19. Novák) – Černý, Havran, Seidl, Kanov, Heršálek, Klíma – Kellner, Přibyl, Polodna, Vaniš, Matušík, Györi, Blažek, Krätzer, Březina, Zayml
Branky a nahrávky: 6. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 6. Krupka (Vítek D.), 15. Štěpánek (Vítek D.), 19. Štěpánek (Krupka), 28. Kunstmüller (Střecha T.), 49. Březina (Malec, Střecha T.) – 12. Kellner (Přibyl), 27. Zayml (Blažek), 30. Polodna (Havran), 42. Vaniš (Heršálek, Klíma), 46. Březina (Heršálek, Vaniš), 55. Györi (Havran, Blažek), rozh. náj. Přibyl. Rozhodčí: Held – Huryta, Musil. Vyloučení: 8:6 (+ Seidl 5+20 OT). Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 756. Střely na branku: 36:50. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:5, 6:5, 6:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Kdo si nechal ujít sobotní podívanou, může litovat. Byla to reklama na hokej s velkým množstvím zápletek, obratů a branek. Plameny měly svého soka nalomeného, ale Tábor se dokázal zvednout a tříbrankové manko dotáhnout. Zápas dospěl až do nájezdů, v nichž si druhý bonusový bod vystřelili Kohouti. Plameny si tak připisují jeden bod do tabulky.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Začátek utkání byl z obou stran hodně opatrný. Nicméně do první šance se ve 4. minutě dostali hostující hráči. Respektive hostující Vaniš se proháčkoval mezi obránci Žďáru a zakončoval těsně před Blažíčkem, trefil však pouze hruď domácího brankáře.

Do vedení se, ale v šesté minutě zásluhou Michala Kaňky dostaly Plameny. Pavel Staněk zachytil vyhozený kotouč před modrou čárou, poté ho nastřelil před branku Tábora a díky pádu hostujícího Klestila měl Michal Kaňka ulehčenou pozici a neměl problém poslat puk do sítě – 1:0.

O minutu později bylo na Bouchalkách ještě veseleji. Do třetiny Kohoutů nabruslil s kotoučem Lukáš Krupka a svou svižnou střelou k tyčce prostřelil hostujícího Klestila – 2:0. Hned vzápětí však mohl ve velké šanci snížit Kellner. Ten totiž dostal přihrávku před branku Blažíčka a nikým nehlídaný dokázal položit domácího brankáře a chybělo málo, aby dokázal i zasunout kotouč do branky.

Ve 12. minutě již však sníženo bylo. Táborský David Kellner jen nahodil puk z rohu hřiště na branku Blažíčka, který si nešťastně kotouč srazil za vlastní záda – 2:1. O dvě minuty později zahodil obrovskou tutovku Štěpánek. Kaňka domácího střelce našel úplně volného před Klestilem, ale vítězně z tohoto souboje vyšel hostující brankář.

Chuť si však spravil v přesilové hře. Před brankou Klestila vznikla obrovská mela, ve které se nejlépe zorientoval Petr Štěpánek a dokázal došťourat puk do sítě Tábora – 3:1.

Dvě minuty před koncem prvního dějství ukradl Blažíček hostům jasnou branku. Blažek se dostal s Březinou do samostatného úniku dva na nikoho, který zakončoval prvně jmenovaný a vlastně ani neudělal nic špatně, jenomže Robin Blažíček se dokázal přesunout k druhé tyči a fantastickým zákrokem vyrazit.

O minutu později, tedy v 19. minutě musela neproměněná šance hosty mrzet ještě více. Lukáš Krupka vyhrál vhazování v pásmu hostů pro Petra Štěpánka, který okamžitě vypálil a puk se zastavil až v síti branky Klestila – 4:1. To bylo na hostujícího brankáře moc a šel vystřídat. Do branky hostů se postavil David Novák.

Na začátku druhého dějství dostali Kohouti po vyloučení Plevy šanci snížit, ale radovali se až po uplynutí dvouminutového trestu. V 27. minutě dostal kotouč před branku Patrik Zayml a dokázal propasírovat puk za záda Blažíčka – 4:2. Plameny však nenechaly s odpovědí dlouho čekat. O 37 sekund později Tomáš Střecha obkroužil s pukem pásmo Tábora a poté skvostnou přihrávkou nabil Luboši Kunstmüllerovi, který z mezikruží z voleje vymetl pavučiny Novákovi branky – 5:2.

Ve 30. minutě mohl navýšit vedení Plamenů David Vítek, který zakončoval před Novákem po chytré přihrávce Štěpánka, ale místo toho přišel úder na druhé straně. Krupka byl vyloučen za hákování, čehož využil Stanislav Polodna a krásnou střelou pod horní tyčku dokázal snížit na dvoubrankový rozdíl – 5:3.

V čase 31:29 naprosto nesmyslně sestřelil Seidl u mantinelu Bureše a inkasoval trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. V oslabení se dostal do obrovské šance Matušík, ale ve svém nájezdu ztroskotal na výborném Blažíčkovi. A to nebylo vše. Staněk inkasoval pukem do obličeje, což ho vyřadilo ze hry, čehož využili dva táborští hráči a hnali se sami na Blažíčka. Ten však domácí tým opět podržel a šanci zneškodnil. Konec pětiminutového trestu se odehrál ve čtyřech na obou stranách, jelikož na trestnou lavici zamířil Libor Střecha, ačkoliv kromě hlavního rozhodčího neměl nikdo na Bouchalkách tušení, čím se provinil.

Do třetí třetiny vlétli hosté jako uragán. Hned v první minutě měl na holi obrovskou šanci ke snížení Vaniš, ale Blažíček se dokázal přesunout a puk zachytit. O dvacet vteřin později se již tentýž hráč radoval z branky. Marek Vaniš nabruslil s kotoučem do žďárského pásma a střelou z úhlu našel mezírku mezi betony domácího brankáře a snížil na rozdíl jediného gólu – 5:4.

Poté se již tak vyhrocená situace vyostřila, což vyústilo v odmlku, kdy se několik minut nehrálo. Pauza prospěla Kohoutům z Tábora. Nastřelený kotouč od modré čáry tečoval těsně před Blažíčkem Jan Březina a s tím už nemohl domácí brankář nic dělat – 5:5.

O tři minuty později vypukla na Bouchalkách vlna euforie a obrovská radost. Kotouč za Novákova záda dokázal propasírovat David Březina a Plameny šly opět do vedení – 6:5. Bouchalky však šest minut před koncem zmrazila dorážka Marka Györiho, který byl až třetím dorážejícím hráčem Tábora – 6:6.

Zápas dospěl až do prodloužení, v němž táborští dohrávali přesilovou hru. Branku také nepřineslo a tento nervydrásající zápas dospěl až k nájezdům. Za domácí se nedokázal prosadit ani Štěpánek ani Březina. Naopak za hosty se trefil Kellner a po něm i Přibyl.

Velmi dramatické a neuvěřitelně vyhrocené utkání nakonec dopadlo šťastněji pro hostující tým. Plameny nedokázaly udržet tříbrankové vedení, nicméně ze zápasu si připisují bod.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Když to řeknu upřímně, před zápasem jsme se bavili o nějaké té sérii, že by se hodilo to prolomit. Máme aspoň bod, za což jsme rádi. Ale vedli jsme 2:0 a 4:1 po první třetině a projevila se nechci říct nezkušenost, ale udělali jsme zbytečné chyby, nehráli jsme dobře z defenzivy a snažili se soupeři jako je Tábor dát pátý nebo šestý gól, čímž jsme je pouštěli do přečíslení a to soupeř jako jsou oni dokáže potrestat. Myslím si, že remíza byla zasloužená. Musím však kluky pochválit, za první třetinu určitě, ta druhá už nebyla ideální a bohužel ta třetí nám vůbec nevyšla, dělali jsme zbytečné taktické chyby. Ten zápas se nám rozjel na dvě fáze, dopředu dobrý a dozadu stále děláme velké chyby, díky kterým pak ty silný manšafty nemůžeme porážet.

.

Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):

Tomáš Matušík

„Vzhledem k tomu, jak se ten zápas vyvíjel, jsou to pro nás fantastický body. Sem jsme jezdili vždycky s obrovským respektem, zvlášť dnes, protože jsme věděli, že jste vyhráli 8 z 10 zápasů. Nebyli jsme ani v optimální hráčský kondici, máme asi čtyři obránce zraněný. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, dostali jsme laciný branky. Po první třetině jsem říkal klukům, že ta hra špatná není, ale inkasovali jsme čtyři branky a že to půjde, ale hodně hodně do kopce. Čemu se nemůžu vyhnout, je komentář k rozhodčímu. To bylo opravdu strašný, ten v podstatě zničil krásný zápas, bylo tady hodně lidí, výborná atmosféra, jako vždycky tady příjemné prostředí, ale ten rozhodčí fakt špatný. Ani nemám pocit, že by vám nebo nám stranil, ale bylo to prostě hrozný. Jinak vám všem přeju hezký svátky.“

Fotogalerie