Obrat s Nymburkem přinesl dva body

Zveřejněno 28.09.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Nymburk
5., pondělí 28.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Nymburk ZNS - NYM
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Rašner, Staněk, Pleva, Střecha L., Smejkal, Půža, Vítek M. – Bureš L., Kaňka, Štěpánek, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Vítek D., Hron, Střecha T., Bureš M.,
Nymburk: Brázdil – Kříž, Loučka, Knesl, Novák, Rittig, Košař, Saňa – Eis, Král, Stehlík, Šimek, Bičiště, Protivný, Podsedníček, Barbora, Kuzďas, Smejkal, Michálek, Jebavý
Branky a nahrávky: 25. Střecha L. (Střecha T.), 30. Vítek D. (Štěpánek, Pleva), 52. Štěpánek (Kunstmüller), 61. Střecha T. (Staněk) – 5. Stehlík (Král), 13. Král (Eis, Kříž), 34. Stehlík (Loučka)
Rozhodčí: Slavka - Klouda, Otáhal
Vyloučení: 3:6 navíc Bureš L. (ZNS) 5min + DKU Využití: 2:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 452
Střely na branku: 22:24 (7:12, 5:8, 10:4)
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárským Plamenům dnes nevyšel vstup do utkání a po první třetině musely dotahovat dvoubrankové manko. To se jim v prostředním dějství sice podařilo smazat, ale vzápětí znovu inkasovali. V závěrečné části Žďárští vyrovnali a v prodloužení rozhodl o zisku dvou bodů pro SKLH Tomáš Střecha.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a začali obléhat nymburskou bránu. Ovšem poté, co se hosté z úvodního tlaku vymanili, dokázali hned z první vážnější akce otevřít skóre. Král vyslal po levém křídle Jana Stehlíka a ten přesnou trefou prostřelil Blažíčka – 0:1. Úvodní branka Žďárské zmrazila a Blažíček musel řešit několik dalších nepříjemných situací před svoji brankou.

Ve třinácté minutě se před hostujícího brankáře Brázdila dostal David Vítek a vyslal puk do pravého horního rohu brankové konstrukce. Domácí se radovali z vyrovnání, ale červené světlo za nymburskou klecí se nerozsvítilo a sudí sice nejprve ukázal na branku, ale následně, po poradě s čárovými, gól neuznal. A tak se opět potvrdilo otřepané pořekadlo nedáš – dostaneš a hned z následné akce po vhazování, hosté zvýšili na dvoubrankový rozdíl. Blažíček měl zakrytý výhled a Lukáš Král, po nahrávkách Eise a Kříže, našel přesnou ranou odkrytý horní roh jeho branky – 0:2.

V devatenácté minutě, po střetu s kolenem Lukáše Bureše, zůstal ležet na ledě s bolestivou grimasou Patrik Podsedníček. Zákrok žďárského útočníka sudí „ocenil“ trestem na pět minut a do konce utkání. Domácí, minutu z dlouhého oslabení v úvodní třetině ubránili, ale do kabin odcházeli s dvoubrankovou ztrátou.

Ve druhém dějství pokračovala početní výhoda Polabanu, ale po faulu Knesla byla o jeden a půl minuty zkrácena. Ve 25. minutě přišlo další vyloučení hostů, které Plameny po dvaceti sekundách využili ke snížení ve stylu „já na bráchu, brácha na mě“. Tomáš Střecha nahrál na modrou čáru Liboru Střechovi a ten propálil puk až do sítě nymburské branky – 1:2.

O pět minut později hráli Žďárští další přesilovku a opět trestali. Pleva posunul puk na pravý kruh Štěpánkovi a ten vyslal svižnou střelu po ledě před bránu, kde ji šikovně tečoval David Vítek za Brázdilova záda. V tu chvíli byly již Plameny viditelně lepším týmem a zdálo se, že mají našlápnuto k obratu.

Ve 34. minutě však domácí chybovali v obranném pásmu a Loučka našel na levém kruhu najetého Jana Stehlíka, jenž zamířil přesně k pravé tyči nad Blažíčkův beton a vrátil Středočechům vedení – 2:3. Další šanci na vyrovnání měli domácí ve 38 minutě, kdy získali dvojnásobnou početní výhodu, ale ta trvala pouhé čtyři sekundy a po faulu Tomáše Střechy se hrálo pět na čtyři. Tuto přesilovku již Plameny využít nedokázaly a tak znovu odcházeli Žďárští do kabin za nepříznivého stavu.

Třetí dvacetiminutovka se nesla ve znamení dobývání Nymburského obranného pásma. Hosté hráli velmi pozorně a skvěle bránili už svoji modrou čáru, a to navíc za podpory výborného Brázdila. Ten tváří v tvář vychytal ve velké šanci osamoceného Kunstmüllera, který jej ve 45. minutě ani nadvakrát nedokázal překonat.

Až v 52. minutě se u zadního mantinelu obratně uvolnil Kunstmüller a před bránou našel volného Petra Štěpánka, jenž trefou mezi Brázdilovy betony rozjásal Bouchalky a zařídil vyrovnání – 3:3. V závěru měly ještě oba celky nadějnou šanci strhnout vítězství na svoji stranu, ale Blažíček i Brázdil své spoluhráče podrželi a tak dospělo utkání do prodloužení.

To však vzalo záhy za své, když po devíti sekundách, prakticky hned po vhazování, rozhodl o zisku druhého bodu pro Plameny Tomáš Střecha, který si najel na modrou čáru, kde ho výborně našel Staněk, a trefou k pravé tyči ukončil zápas – 4:3p.

Žďárské hokejisty čeká v sobotu cesta na horký led táborských Kohoutů, se kterými mají za minulé dvě sezóny velmi nelichotivou bilanci sedmi porážek bez jediného získaného bodu. Příští středu se představí Plameny opět doma na Bouchalkách, kde přivítají dalšího nepříjemného soupeře Kobru Praha.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Chtěli jsme doma začít aktivně, vytvořit si šance a dostat se do vedení. To se nám nepovedlo, i když jsme tam prvních pět minut určitý nástup a tlak měli, ale gól jsme nedali. Pak jsme dvakrát inkasovali a ta první třetina se nám celkově nevydařila. Do druhé třetiny se nám to povedlo zlepšit, hlavně pohyb, protože u hokeje se musí bruslit a bez pohybu nepřehrajeme nikoho. Využili jsme přesilovky a dokázali jsme vyrovnat. Byla škoda, že jsme hned inkasovali na 3:2, ale naštěstí jsme v poslední třetině vyrovnali. Ta dělba bodů byla asi spravedlivá, byli jsme myslím o kousek lepší, takže ten druhý bod jsme si zasloužili. S výkonem jsem byl od druhé třetiny spokojený, ale musíme se poučit a hrát koncentrovaně od první do poslední minuty.“

.

Pavel Bičiště (trenér NED Hockey Nymburk):

Pavel Bičiště

„Po výborném vstupu do zápasu, kdy jsme vedli dva nula, jsme dostali možnost pětiminutové přesilovky, kterou jsme nevyužili, což bylo pro další vývoj zápasu klíčové. Zatímco my jsme v pětiminutové přesilovce ani nevystřelili, domácí naše dva fauly potrestali a bylo vyrovnáno. Stehlík nás poslal znovu do vedení, ale po zbytečném icingu se vhazovalo v naší třetině a bylo vyrovnáno. V prodloužení přišla pro mě nepochopitelná chyba obránce a domácí po jedné přihrávce dali gól. Z výsledku jsem zklamaný. Opět jsme přišli o body vlastní nedisciplinovaností. Pokud si to hráči sami neuvědomí, budeme na to doplácet neustále.“

Zdroj: klub.nedhockey.cz

Fotogalerie