Plameny přestřílely Draky z Bíliny

Zveřejněno 19.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Bílina
3., sobota 19.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Bílina ZNS - BIL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Rašner, Staněk, Pleva, Střecha L., Smejkal, Procházka, Vítek M., – Bureš L., Kaňka, Štěpánek, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Vítek D., Hron, Střecha T, Bureš M.
Bílina: Michajlov – Polák, Rajter, Fučík, Hulcr, Chmel, Machač, Bittner, Málek – Weitz, Kýhos, Nedrla, Řezníček, Trübeneer, Čmolík, Böhm, Petráš, Štěpánek, Štěpka, Hanzl, Brandejský
Branky a nahrávky: 10. Kaňka (Bureš L., Štěpánek), 15. Střecha T., 15. Kaňka M. (Štěpánek, Rašner), 15. Kunstmüller (Gregar, Střecha L.), 16. Střecha T. (Hron, Vítek D.), 27. Vítek D. (Střecha T., Hron) – 22. Kýhos (Nedrdla, Chmel), 30. Fučík (Čmolík), 50. Petráš. (Macháč). Rozhodčí: Přikryl - Laňka, Musil. Vyloučení: 5:6 Využití: 3:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 483. Střely na branku: 34:26 (16:5, 9:14, 9:7) Průběh utkání: 5:0, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Sobotní večer se nesl ve znamení třetího kola druhé ligy mužů. Plameny přivítaly na svém ledě Bílinu. O utkání rozhodla první třetina, v níž se Plameny trefily hned pětkrát do černého. Bílina sice ve zbytku utkání stáhla vysoký náskok domácích, ale na vyrovnání to zdaleka nestačilo. Žďár si bez problému pohlídal vedení a připsal si další tři body.

Foto: René Rámiš

Reportáž

První třetina se nesla jednoznačně ve znamení žďárských Plamenů, kteří o osudu utkání rozhodli právě v první dvacetiminutovce. Ačkoliv se na první branku čekalo až do desáté minuty, poté to bylo jak na běžícím páse. Na pravém kruhu si sebral kotouč Michal Kaňka a prostřelil hostujícího brankáře – 1:0. V čase 14:05 padl druhý gól domácích. Tomáš Střecha byl v úniku faulovaný, načež nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení. Tomáš Střecha ukázal svoje střelecké schopnosti a s přehledem vymetl růžek hostující klece.

Třetí branku přidali žďárští po překrásné akci, když našel Štěpánek Michala Kaňku na vzdálenější tyči a ten zakončoval do prázdné branky – 3:0. Do konce první třetiny přidali domácí ještě dvě branky navrch. Prvně se trefil Luboš Kunstmüller a o 34 sekund později dovršil „búra“ Tomáš Střecha - 5:0.

Druhou třetinu začali lépe hosté, kteří využili uspokojení domácích. Vladimír Kýhos dokázal propasírovat kotouč za záda Jiřího Slámy – 5:1. Ovšem Plameny odpověděly nejlepším možným způsobem, když Tomáš Střecha našel z rohu kluziště mezi kruhy Davida Vítka a ten z voleje propálil Michajlova – 6:1. V polovině utkání opět snížila Bílina. David Fučík nevěděl co s kotoučem a od mantinelu nastřelil kotouč na Slámu, který našel puk až ve své síti – 6:2.

Bílina v podstatě od konce první třetiny neměla o co hrát, ale i přes to zbraně nesložila. Ve 44. minutě dokonce nastřelil jeden z hostujících hráčů tyčku branky Žďáru. V polovině třetí třetiny odešel na trestnou lavici Martin Pleva, čehož Bílina využila. Přesilovou hru využil Zdeněk Petráš, který se nejlépe zorientoval před Slámou a dostal kotouč do sítě – 6:3.

Druhá liga bude nyní pokračovat až v sobotu, kdy Sobotkovu družinu čeká dlouhá cesta do Děčína. Na domácím ledě se Plameny opět představí ve sváteční pondělí 28.září a na Bouchalkách přivítají NED Hockey Nymburk.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Chtěli jsme dnes doma určitě vyhrát, protože minule s Klatovama jsme to nezvládli, máme tři body, takže jsme spokojení. Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Druhou polovinu první třetiny jsme měli famózní úsek, kdy jsme dali pět gólů a soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Jen mě mrzí ty zbylé dvě třetiny, kdy jsme trochu odešli s pohybem a mysleli jsme si, že už to dohrajeme ve stoje a soupeř to odevzdá. Ale to se nestalo a Bílina byla ty dvě třetiny lepší, vytvořila si víc gólových šancí a výsledek byl takový, jaký byl. Ty dvě třetiny jsme byli špatní, byli jsme bez pohybu, nenahráli jsme si, puky jsme si dávali pozdě. Bohužel pořád ta naše defenzivní hra, ať už v obranném pásmu nebo návrat útočníků zpátky, je špatná. Některým klukům se dozadu nechce, hráli by jenom dopředu, ale musí pochopit, že hokej se hraje taky dozadu. Za vyrovnaného stavu pak díky tomu ty zápasy prohráváme. Hokej se hraji v pěti lidech dopředu a v pěti dozadu.“

.

Miroslav Kanis (trenér HC Draci Bílina):

Miroslav Kanis

„Bohužel jsem prospali hrozně laxním přístupem první třetinu od desáté do dvacáté minuty. Tím nedůrazem a laxností jsme si prohráli celý zápas. Bylo to 5:0 po první třetině a s tím se už těžko něco dá dělat. Sice se naše hra potom zvedla, dvě třetiny jsme hráli dobře nebo podstatně líp. Bohužel rozhodlo těch hluchých deset minut v první třetině.“

Fotogalerie