Plameny uspěly také v Bílině

Zveřejněno 09.11.2014 | mk
Bílina SKLH Žďár nad Sázavou
11., sobota 8.11.2014
Bílina - SKLH Žďár nad Sázavou BIL - ZNS
Bílina: Chabr – Havlůj, Veselý, Bittner, Brettschneider, Polák, Přeučil, Salač, Zika, Kýhos, Zdeněk, Procházka, Hlinka, Markulinec, Brandejský, Petráš, Böhm, Sekerka
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Beneš, Vítek, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Padělek, Krupka, Kaňka, Plachý, Kunstmüller, Gregar, Man, Vítek, Hron
Branky a nahrávky: 27. Hlinka (Machač, Markulinec), 60. Fučík (Markulinec) – 10. Man (Hron, Smejkal), 17. Gregar (Kunstmüller), 52. Krupka (Padělek, Kaňka), 56. Beneš (Padělek, Kaňka)
Rozhodčí: Vokřál - Šulo, Koskuba
Vyloučení: 4:5 navíc Böhm 5min + TH a Brettschneider 10min OT (oba BIL) Využití: 2:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 133
Střely na branku: 25:21 (6:9, 11:6, 8:6)
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4
B Í L I N A – Po výhře ve Vrchlabí, se podařilo Plamenům importovat další tři body také ze severočeské Bíliny. Po první třetině, kterou žďárští hokejisté vyhráli 0:2, přišel útlum v prostřední části, kdy domácí snížili na 1:2, ale Sobotkům tým v závěrečné dvacetiminutovce dalšími dvěma brankami definitivně rozhodl o druhé výhře na třízápasovém „tripu“ po soupeřových kluzištích, který Plameny zakončí příští sobotu při derby Vysočiny v Pelhřimově.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

V první desetiminutovce si oba soupeři vyměnili několik slibných příležitostí, ale Padělek ani Kaňka na straně Žďáru neuspěli a nepodařilo se to ani Bílinským, kteří byli o něco nebezpečnější a zejména Zdeňkova akce byla opravdu gólová. Brankář Sláma však držel své spoluhráče a ti tak mohli v desáté minutě poslat hosty do vedení.

Po Hronové nahrávce vystřelil od modré Smejkal a těsně před bílinským gólmanem Chabrem ztečoval kotouč Jiří Man za jeho záda – 0:1. Od této chvíle již byly Plameny lepší, soupeře přehrávaly a vypracovávaly si další nebezpečné situace. Ve 12. minutě vychytal Chabr Vítka a v 16.minutě neproměnil Kaňka svůj průnik a tváří v tvář Chabrovi neuspěl.

Ovšem o minutu později předvedl skvěle hrající Martin Gregar nádhernou akci, když si najel na útočnou modrou, kde ho našel Kunstmüller, proháčkoval se mezi dvěma beky a střelou mezi Chabrovy betony zvýšil na 0:2. V závěru třetiny mohl po chybě obrany přidat třetí branku Plachý, ale domácího brankáře nepřekonal.

Prostřední dvacetiminutovka se Žďáru vůbec nepovedla. Nastoupili do ní laxně a hned v po pětatřiceti sekundách rozezvonil tyč Slámovy branky Zika. Domácí byli aktivnější a hostující gólman musel řešit řadu ošemetných situací. Žďárští se dostali do zajímavější šance až ve 26.minutě, kdy do brejku ujel Plachý, ale ani ve své druhé velké šanci neuspěl.

Draci však byli nadále aktivnější a svým lepším pohybem si vzápětí vynutili faul Beneše. A po třiceti sekundách také provinění Žďáru potrestali, když hosté propadli při napadání soupeřovy rozehrávky a po rychlých nahrávkách Machače a Mikulince potěšil domácí diváky krásným bekhendovým zakončením pod horní tyčku Filip Hlinka - 1:2.

Draky kontaktní branka ještě více povzbudila a Plameny se dostávaly do velkých problémů. Naštěstí byl brankář Sláma pozorný a skvělými zákroky likvidoval jednu šanci domácích za druhou. Neuspěli proti němu ani Brandejský, ani Sekerka a vychytal Ziku i Zdeňka. Těsně před duhou sirénou zahrozili po delší době také hokejisté z Vysočiny, ale Manovu střelu zastavila tyč Chabrovy branky.

V úvodu závěrečného dějství pokračoval Sobotkův tým v útlumu z druhé třetiny a domácí jej zavřeli v tlaku, ale Sláma opět odolával. Až po pěti minutách začali Žďárští opět zvyšovat obrátky a přebírat režii zápasu zpět do svých rukou.

Ve 46.minutě ještě neuspěl Kaňka, jehož střelu do horního rohu branky vytěsnil Chabr. O pět minut později však již mohly Plameny i skupinka jejich příznivců slavit. Po spolupráci s Padělkem našel Kaňka před brankou volného Lukáš Krupku, který zakončil do odkryté branky – 1:3.

V 53. minutě předvedl nevybíravý zákrok bílinský Böhm na Davida Vítka a mimo hru jej srazil ranou loktem do hlavy. Rozhodčí nezaváhal a jeho brutalitu potrestal pětiminutovým vyloučením a trestem ve hře za zákrok do oblasti hlavy a krku, takže nejproduktivnější hráč Draků putoval předčasně do sprch a jeho zákrok bude mít disciplinární dohru. Doufejme hlavně, že nebude mít žádnou zdravotní dohru pro žďárského forwarda.

Pětiminutovou početní výhodu zužitkovali hosté po třech minutách a opět za asistence dvojice Padělek – Kaňka, když druhý jmenovaný šikovně našel sjíždějícího Petra Beneše, jenž nedal Chabrovi sebemenší šanci – 1:4.

Poslední slovo v zápase měli však domácí, když necelou minutu před závěrečnou sirénou rovněž využili přesilovou hru a Roman Fučík z levého kruhu prostřelil Slámu – 2:4. Víc již Plameny Drakům nedovolily ani při závěrečné power-play bez brankáře a mohly slavit další výhru i se skupinkou svých příznivců, kteří neváhali cestovat napříč republikou a podpořit svůj tým.

Plameny tak uspěly podruhé v řadě na ledě soupeře. Příští sobotu je čeká poslední z třízápasové série po venkovních kluzištích. Ta vyvrcholí v podobě derby Vysočiny v Pelhřimově u říčky Bělé. Potom se ale již žďárští vrátí na Bouchalky a hned o dva dny později, ve státní svátek v pondělí 17.listopadu, přivítají Klášterec nad Ohří.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Do utkání jsme nevstoupili úplně koncentrovaně a soupeř měl několik šancí dostat se do vedení, ale výborně nás podržel gólman Sláma. Pak jsme se ale zvedli a podařilo se nám dát dvě branky. Ve druhé třetině jsme měli soupeře ještě více zatlačit, ale naopak jsme úplně vypadli z role a soupeře jsme pustili zpět do hry. Ten toho využil a snížil na 1:2 a měli jsme hodně co dělat, abychom neinkasovali víckrát a o vedení a možná i o zápas nepřišli. Ta druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Po ještě ne úplně dobrém začátku třetí třetiny, jsme se pak ale opět zvedli. Byly tam už dobré kombinace, pohledné akce a přidali jsme další dvě branky. Takže jsem samozřejmě moc spokojený se třemi body a herně s částí první a se třetí třetinou. Kromě brankáře Slámy bych ještě chtěl za dnešek vyzdvihnou výkon Martina Gregara, který si stále hlasitěji říká o stálé místo v sestavě.“

.

Vladimír Machulda (asistent trenéra HC Draci Bílina):

Vladimír Machulda

„Myslím, že jsme od začátku hráli hodně špatně. Hráči opět, stejně jako v téměř každém zápase nedodržují to, co mají. Každý z nich si myslí, že je hokejista, ale bohužel to tak není a proto to dopadlo, tak jak to dopadlo. Těžko se k tomu něco říká, kupili jsme individuální chyby jednu na druhou a podali jsme celkově hrozný výkon.“

Foto: www.hokejkv.cz