Břeclav zdolala Žďár na nájezdy

Zveřejněno 15.08.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
prip, pátek 15.8.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík – Staněk, Jícha, Pleva, Hron, Vítek M., Smejkal – Kunstmüller, Padělek, Dítě – Vítek D., Kotlík, Zídek – Říha, Plachý (C), Gregar – Hron, Fúzik, Peňáz
Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Ditrich, Beneš, Nekoranec, Novák – Buhaj, Tobola, Zháňal, Blaha, Průdek, Procházka, Čápek, Nováček, Kacetl, Holub, Papp
Branky a nahrávky: 28. Říha (Hron, Plachý), 35. Říha (Kotlík, Vítek D.), 35. Hron (Plachý, Zídek) – 15. Nováček (Čapek, Beneš), 25. Papp (Zháňal), 60. Nekoranec (Průdek, Beneš), rozh. náj. Beneš Peter
Rozhodčí: Homola – Zídek, Klouda
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve třetím přípravném utkání ztratily Plameny třetí výhru devět sekund před koncem. Po obratu z 0:2 na 3:2 vyrovnali Lvi v samotném závěru a následně byli úspěšnější v samostatných nájezdech.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Po oboustranně nevýrazném úvodu zápasu se poprvé prosadili hosté v 15. minutě, když přesilovou hru využil ranou od modré Lukáš Nováček - 0:1. Brankově bohatší druhou dvacetiminutovku začali opět lépe hosté. Těsně po vypršení Hronova trestu zvýšil ve 25. minutě na 0:2 Marek Papp.

Poté však přišla desetiminutovka domácích, ve které dokázali otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Ve 28. minutě snižoval Vladimír Říha na 2:1. Ve 35. minutě předvedly Plameny rychlý brejk a po Kotlíkově přihrávce prostřelil opět Vladimír Říha přesouvajícího se brankáře Šurého – 2:2. Po půl minutě si v dalším přečíslení počínali skvěle Zídek a Plachý a bekhendem stečoval kotouč za Šurého záda Josef Hron - 3:2.

V třetí třetině již branky nepřicházely a když už se zdálo, že si Žďárští hokejisté připíší třetí výhru ve třetím zápase, přišlo vyrovnání. Jeden a půl minuty před koncem, si hosté vyžádali oddechový čas a jali se dobývat Krejčíkovu branku v šesti hráčích v poli.

Půl minuty před závěrečnou sirénou navíc fauloval hostující Nováček, vhazovalo se před břeclavskou brankou a vypadalo to, že si domácí již nenechají výhru uniknout. Opak byl však pravdou. Domácí rychle ztratili pásmo a vlastním nedůrazem umožnili Jihomoravanům vyrovnání, které přišlo v čase 59:51 z hole Kamila Nekorance - 3:3.

V následných nájezdech nedokázali Žďárští proměnit ani jeden pokus, zatímco na straně Lvů se prosadil Peter Beneš a zařídil Lvům výhru v dnešním přípravném zápase 3:4 na samostatné nájezdy.