Plameny uspěly i doma a přestřílely juniory Hradce Králové

Zveřejněno 13.08.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Mountfield HK
prip, středa 13.8.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK ZNS - HKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vlach – Pleva, Vítek M., Jícha, Hron P., Kunstmüller, Vítek D., Hron J., Havel, Šimon, Zídek, Gregar, Bednář, Peňáz, Fúzik
Mountfield HK: Petrů (31. Ašenbrenner) – Suda, Bezděk, Souček, Matějček, Janda, Suk, Lier, Bartoň, Pilař, Kovářů, Wolf, Miškář, Dudák, Gančarčík, Kastner, Michálek
Branky a nahrávky: 5. Hron P. (Gregar), 16. Kunstmüller (Gregar, Šimon), 23. Fúzik (Bednář), 37. Fúzik (Kunstmüller), 40. Kunstmüller (Jícha), 54. Zídek (Gregar, Šimon), 58. Fúzik (Peňáz) – 18. Kastner (Bezděk), 20. Miškář (Wolf, Matějček), 32. Pilař (Bezděk), 56. Bartoň (Miškář)
Rozhodčí: Homola – Zídek, Klouda
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Také v druhém přípravném zápase se žďárským hokejistům dařilo. V utkání proti juniorům Hradce Králové dostaly šanci hlavně „mladé pušky“ Sobotkova týmu a pálily ostrými. V brankově bohaté přestřelce se nakonec radovali Žďárští z výhry 7:4.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Vzhledem k věkové kategorii soupeře poslal Martin Sobotka dnes na led tým postavený na mladých hráčích širšího kádru bez většiny opor a hráčů základní sestavy. V brance se představil Václav Vlach a nejzkušenější hráč sestavy Luboš Kunstmüller šel vypomoci do obrany.

Vstup do zápasu vyšel skvěle žďárským barvám. Již v páté minutě otevřel skóre Pavel Hron, který po Gregarově přihrávce pálil od modré – 1:0. Navýšení skóre zařídil v 16. minutě Luboš Kunstmüller, který se dostal do brejku po nahrávkách Gregara a Šimona a blafákem zvýšil na 2:0.

Ovšem Hradečtí nesložili zbraně a během dvou minut dokázali srovnat krok. V osmnácté minutě Kastner snížil na 2:1 a o minutu později zasunul kotouč do odkryté branky Mičkář a bylo vyrovnáno – 2:2.

Také nástup do druhé dvacetiminutovky patřil Plamenům, když se krásnou přihrávkou blýsknul Bednář a našel volného Jakuba Fůzika, jenž parádní trefou do horního růžku hradecké branky vrátil Žďáru vedení – 3:2. I tentokrát však dokázali Východočeši odpovědět a ve 32. minutě prostřelil Vlacha ke vzdálenější tyči Pilař - 3:3.

Ovšem o pět minut později již znovu vedli domácí. A opět u toho byl Jakub Fúzik, kterého vyslal do brejku Kunstmüller a forhendovým blafákem překonal hradeckého gólmana - 4:3. V těsném závěru prostřední části ještě zvýšil náskok Plamenů Luboš Kunstmüller, který získal odražený kotouč a zasunul jej do odkryté hradecké svatyně – 5:3.

Ve 14. minutě závěrečné třetiny zavelel do trháku Štěpán Zídek, který z první zakončil parádní akci po nahrávkách Gregara a Šimona – 6:3. V 56. minutě sice snížili hosté z hole Bartoně - 6:4, ale závěrečné slovo měli opět Žďárští. Jmenovitě Jakub Fúzik, který zužitkoval chytrou přihrávku Peňáze zpoza branky a zkompletoval hattrick- 7:4.

Zítra mají žďárští hokejisté volno a v pátek je čeká třetí zápas v tomto týdnu, kdy na Bouchalky přicestuje Břeclav. Volno však zítra nebudou mít hokejoví příznivci. Od 18ti hodin je totiž čeká na žďárském zimním stadionu hokejová lahůdka v podobě duelu extraligových celků Pardubic a nováčka z Olomouce.