Na úvod vezeme z Nového Jičína dva body!

Zveřejněno 13.09.2008 | Radek Barkman
Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
1., sobota 13.9.2008
Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Nový Jičín: Urbánek - Slabý, Vašut, Andrýsek, Hruškovský, Koloničný, Gulda - Uhlár, Macháček, Skaloš - Glabazňa, Kabeláč, Toman M. - Lhotský, Bacul, Tomášek
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec - Koželuh, Doležal, Pleva, Jelínek, Popela, Souček - Burián, Sobotka, Fiala - Štěpánek, Křišťán, Plachý - Řehoř, Kaut, Mühlfait - Dítě
Branky a nahrávky: 23. Lhotský (Bacul, Tomášek), 26. Kabeláč (Hruškovský), 52. Slabý (Macháček) - 5. Plachý (Jelínek), 11. Burián (Doležal), 54. Dítě (Plachý, Křišťán), 62. Kaut (Souček) Rozhodčí: Vyloučení: 2:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 237 Střely na branku: 39:25 Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
N O V Ý J I Č Í N - Jiří Kaut rozhodl v prodloužení o výhře našeho celku v Novém Jičíně. Naši vstoupili do utkání aktivně a po první třetině vedli již dvoubrankovým rozdílem, jenže domácím se povedl dokonalý obrat a náš tým tak spasila až vyrovnávací branka z hole Jiřího Dítěte. V 62. minutě pak o zisku dvou bodů pro Žďár rozhodl Kaut.

Reportáž

Hosté vstoupili do utkání velice aktivně a hned v páté minutě udeřili zásluhou trefy Plachého, který nadvakrát prostřelil Urbánka. Na druhé straně mohl vyrovnat Kabeláč, ale Němec byl proti. Udeřili tak opět hosté. Doležal poslal do úniku Buriána, který se nemýlil.

Domácí však vstoupili do druhého dějství jako vyměnění a podařilo se jim záhy snížit, když odražený puk uklidil od branky Lhotský. Ten samý hráč poslal vzápětí do vyložené šance Guldu, který však selhal. Vyrovnání se hokejisté Nového Jičína dočkali až ve 26.minutě, kdy se prosadil Kabeláč. V závěru třetiny si domácí vytvořili i několik dalších slibných příležitostí, ale skóre už zůstalo neměnné.

Také vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel lépe domácím, ale Hruškovský nastřelil pouze tyč Němcovy klece. Do vedení tak dostal Nový Jičín až v 52.minutě Slabý, jehož nahození skončilo k údivu všech až za zády našeho brankáře. Žďárští se však nevzdávali a odměnou jim bylo brzké vyrovnání, o nějž se chladnokrevným zakončením postaral Dítě. O vítězi utkání tak muselo rozhodnout až prodloužení, které však trvalo pouhou minutu a čtrnáct sekund. Puku se zmocnil Jiří Kaut a přesnou ranou z úhlu zajistil našemu celku cenné dva body.