MLADŠÍ DOROST: Derby Vysočiny výhrou 6:2 opět ovládla Jihlava.

Zveřejněno 15.02.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Dukla Jihlava
28., čtvrtek 13.2.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Dukla Jihlava ZNS - JIH
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Trejbal (A), Jankovský - Nečas (C), Srnský (A), Macek, Zahradník, Štefka, Macky, Nový, Kaut, Matys, Geba.
Dukla Jihlava: Škarek - Pražák, Mareš, Havelka, Habermann - Huňáček, Smutný, Kousal, Najman, Chylík, Oščádal, Mejzlík, Berka, Branský, Adam, Čermák
Branky a nahrávky: 16. Smutný (Berka), 18. Najman (Huňáček, Kousal), 19. Smutný (Mareš, Berka), 23. Čermák (Adam, Branský), 35. Srnský (Nečas, Kaut), 37. Kousal (Najman, Pražák), 49. Matys (Nový, Geba), 57. Berka (Oščádal, Mejzlík) .
Rozhodčí: Doležal - Přibyl, Capouch .
Vyloučení: 4:5+TS . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 .
Diváci: 212 .
Střely na branku: 21:45 .
Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6 .
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Derby Vysočiny mladších dorostenců skončilo pro žďárské hokejisty stejným výsledkem, jako to předchozí -2:6. Jihlavská Dukla opět ukázala, že se Žďárem umí hrát, a nenechala si vzít další 3 body, kterými upevnila svoji druhou pozici v tabulce. Žďár je stále na páté příčce, ale zvětšila se bodová ztráta na všechny výše umístěné týmy. Naopak mužstva položená níže se nebezpečně přibližují bodovému zisku SKLH. Většinu zápasu měla převahu Dukla, která svou hrou nedávala domácím moc příležitostí ke střelbě. V neděli čeká žďárský výběr další nelehký soupeř-Slavia Praha.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Úvodní třetina začala poměrně poklidným tempem, které však rychle stoupalo. Hra se přelévala ze strany na stranu. Šance byly k vidění na obou stranách. První přesilovka připadla domácím, ale po půl minutě byl počet hráčů na ledě opět vyrovnaný, jelikož se faulu dopustili i domácí.

Plameny hrály znovu v plné síle a okamžitě se i s pukem dostaly k samotné bráně hostů. Během zmatku před bránou se puk ocitl v mezeře pod betony gólmana Dukly, ale brankovou čáru nepřekročil.

Do skvělé situace se dostal Martin Kaut, který společně s novým kapitánem Martinem Nečasem najížděl na bránu. Po pasu od Nečase se dostal do dobré střelecké pozice, ale Škarek o něm už dávno věděl a stihl se na střelu připravit.

Kritické byly, hlavně pro domácí celek, poslední 3 minuty, ve kterých inkasovali hned 3 góly. Trefili se Michal Smutný a Ondřej Najman. Třetí branku přidal rovněž Michal Smutný.

Ve druhé třetině byla stále aktivnější hostující Jihlava. Po návratu z kabin na led se mladé Plameny zdály být čerstvé, odhodlané alespoň srovnat výsledek. Avšak vítr z plachet jim v čase 23:00 sebrala trojice Čermák-Adam-Branský, když se hostům již počtvrté podařilo dostat puk do žďárské branky – 0:4.

Šanci dát první branku Plamenů měl Vladimír Zahradník, který dostal od rozhodčích příležitost skórovat v podobě trestného střílení. Na gólmana z Jihlavy byl ale krátký.

Naděje svitla v třicáté páté minutě, když se ke slovu dostal Srnský a společně s Kautem a Nečasem si to namířili k bráně hostů a dočkali se tak prvního gólu. Šikovně nastřelený puk poslal do brány Vladimír Srnský – 1:4.

Hra se opět přesunula k Loubalově kleci a Jihlava ukázala, kdo je na ledě pánem a před žďárským brankářem nastala skrumáž. Po chvilce se již po šesté ozvala siréna oznamující gól. Puk zametl do svatyně Plamenů Pavel Kousal– 1:5.

Do poslední periody nastoupili na led v početní výhodě svěřenci Sobotky a Nečase. Zbytek dvouminutového trestu z druhé části si odpykával Dominik Adam. Ve 49. minutě snížil na 2:5 Ondřej Matýs.

V padesáté sedmé minutě odešel na katr Macky a Dukla tak hrála opět v početní převaze. Ačkoli Žďárští úspěšně vzdorovali většinu oslavení, přišel ještě jeden gól. Z bezprostřední blízkosti zvedl nad Loubalovy betony touš Josef Berka -2:6.

Třetí třetinu sebrali domácí všechny síly, ale ani to jim na výhru nestačilo. Rozjetá Jihlava tak porazila i rivaly z nedalekého Žďáru nad Sázavou a získala důležité 3 body.

Zřejmě zimní olympijské hry v Soči a zápas hlavní kategorie v Pelhřimově způsobily nezvykle prořídlé tribuny žďárského stadionu a utkání tak přihlížela asi stovka diváků. Další zápas odehrají extraligové Plameny v neděli na ledě Slávie.

Fotogalerie