Mladší dorost vstoupil do nového roku výhrou

Zveřejněno 05.01.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Ml.Boleslav
22., neděle 5.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Ml.Boleslav ZNS - MBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal - Trejbal, Švanda, Jankovský, Nečas (A), Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Nedvěd (A), Kaut, Nový, Havránek (C), Matys, Geba
Ml.Boleslav: Škoda - Vodseďálek, Mlčoch, Chládek, Řečinský, Píč, Jirásek, Foerster, Kerda, Musliu, Uřidil (A), Křížek, Dlabola (A), Hošek, Flynn, Cyrany, Outrata (C), Jeník, Řípa
Branky a nahrávky: 15. Kaut (Havránek, Nečas), 29. Kerda (Řečinský), 34. Havránek (Švanda), 48. Zahradník (Macek), 55. Nedvěd (Štefka, Srnský), 58. Nečas (Havránek) .
Rozhodčí: Homola - Klouda , Křivský . Vyloučení: 4+5. Využití: 0:1 . V oslabení: 1:0 .
Diváci: 287.
Střely na branku: 40:19 .
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - První zápas roku 2014 odehráli extraligový mladší dorostenci na ledě Bouchalek. 22. kolo připravilo SKLH nelehkého soupeře z města Škodovek. Mladoboleslavský Bruslařský klub však na domácí celek nevyzrál a domů se vrací s prázdnou. Na rozdíl od hostů se radují Žďárští ze zisku dalších 3 bodů. Zápas měl většinu hracího času pod kontrolou Žďár, který do klece Bruslařů nasázel celkem 5 gólů. Rychlý hokej plný nádherných branek si nenechalo ujít několik stovek diváků. Tradičně velká divácká kulisa dokonce patří k největším v celé ELIOD Extralize mladšího dorostu.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Se soupeřem ze Středních Čech se svěřenci Sobotky a Nečase v letošním ročníku utkali již dvakrát. V září si SKLH připsalo vítězství domácí výhrou 4:2. V listopadu naopak zavítal žďárský výběr do Mladé Boleslavi, kde těsným výsledkem 3:2 vyhráli Bruslaři.

Většina hracího času úvodní třetiny přinesla vyrovnaný hokej. Hráči byli čerství a hladoví po puku. Pět minut před koncem dvacetiminutovky však využil zmatku před bránou Martin Kaut – 1:0. Ten za asistence kapitána Tomáše Havránka svým gólem otevřel účet zápasu. Po krásné tutovce Plameny začaly získávat převahu a nepouštěly soupeře do své třetiny. Mladoboleslavští jim navíc pomohli chybným zákrokem a za krosček si šel na katr sednout Uřidil. Tlak domácích se tak stupňoval a trval až do odpískání konce první periody, kterou svým pokusem od středové čáry zakončil domácí Nečas.

Do druhé třetiny šli Žďárští s krátkou početní převahou. Zbylá půlminuta přesilovky však ovoce nepřinesla. Bruslaři začali tlačit na pilu a Loubal měl chvílemi plné ruce práce. V polovině třetiny srovnal svým přesilovkovým gólem od modré Dušan Kerda – 1:1. Kotouč byl nejspíše tečován některým z hráčů, jelikož z původně přímé střely rozvlnil síťku brány domácích z úhlu. Bruslařský klub dostal velkou šanci, kdy se díky pomalému střídání domácího mužstva ocitli na ledě pouze hráči z města Škodovek a Loubal. Naštěstí pro Žďárské příležitosti vyjet soupeři nevyužili. Na konci jedné z přesilových her SKLH se do velké šance dostal Tomáš Havránek, ale klec netrefil. Svoji reputaci si ale napravil několik minut po tom, když přesně mířil z mezikruží. Asistoval Švanda – 2:1.

Do poslední dvacetiminutovky šli Boleslavští s cílem srovnat gólovou ztrátu na SKLH a ještě alespoň jeden přidat. Jejich plány ale zhatil třetím gólem Plamenů Vladimír Zahradník. Dominantní domácí mužstvo předvedlo svoji převahu další brankou. Puk zvedl nad Škodovy betony Michal Nedvěd, kterému šikovně nahrál nedaleký Štefka – 4:1. Pátým gólem v oslabení velmi přesnou střelou od modré poslal do skulinky mezi Škodou a pravou tyčí touš Martin Nečas, který tím uzavřel napínavé utkání. Konečný výsledek dalšího zápasu mládežnické extraligy činí 5:1 pro domácí Žďár.

První zápas mladšího dorostu roku 2014 si nenechalo ujít přes 250 diváků, což je oproti posledním zápasům výrazná změna. Vysoká návštěvnost extraligových zápasů mladších dorostenců je možná nejvyšší v soutěži. Diváckou kulisu, jak se mezi hráči proslýchá, mladým Plamenům závidí snad všechny kluby, které hokejovou extraligu také hrají.

Další zápas odehraje Havránkův tým již tento čtvrtek v Pardubicích.

Fotogalerie