Propadák v Břeclavi

Zveřejněno 26.11.2008 | mk
Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
21., středa 26.11.2008
Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
Břeclav: Chvátal - Konta, Laga, Šimeček, Pazdera, Strýček, Popela - Hrůza, Barák, Čikl - Nohel, Balát, Karný - Vaněček, Mífek, Kundela
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček - Koželuh, R.Sobotka, Moščic, Fibikar, Pleva, Jelínek - Fila, M.Sobotka, Plachý, Vránek, Dítě, R.Štěpánek, J.Kaut, Havelka, T.Kaut
Branky a nahrávky: 18. Mifek (Vaněček, Popela), 24. Nohel 25. Mifek (Vaněček), 27. Šimeček (Kárný), 36. Barák (Hrůza) - 50. Štěpánek (Kaut, Sobotka)
Rozhodčí: .
Vyloučení: 7:8 Využití: 4:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 250
Střely na branku: 37:30 Průběh utkání: 5:0, 5:1
B Ř E C L A V - Žďárští hokejisté si vybrali špatný den v dnešním zápase proti Břeclavi. Hosté se v úvodní třetině přizpůsobili způsobu hry domácích, kteří se nejprve ujali vedení a následně ve druhé třetině zasadili žďárským smrtící úder, když během tří minut třikrát skórovali. Naši se pak ještě sice herně trochu zvedli a snažili se o zvrat, ale jejich snaha byla spíše křečovitá a stačila pouze na jednu branku. V tomto zápase jsme nedokázali navázat na předchozí výsledky a pokračovat ve hře, která náš tým zdobila v posledních zápasech.

Reportáž

Opatrný úvod první třetiny okořenila až příležitost hostujícího Martina Sobotky ze 3. minuty. Břeclav dokázala kontrovat hned vzápětí, když se z vlastní obranné třetiny prokličkoval Čikl až před hostujícího brankáře Blažíčka a v levém kruhu našel ideálně Hrůzu, jehož střela ale mířila nad branku. Z další akce se mohl prosadit Nohel, byl však příliš blízko a navíc žďárský gólman byl na správném místě. Následnou přesilovou hru Břeclav nedokázala využít, stejně jako hosté se neprosadili při vyloučení Baráka. V 17. minutě Kaut fauloval Čikla a domácím se tak naskytla další početní výhoda, kterou už dokázali využít. Po spolupráci s Popelou a Vaněčkem pálil z mezikruží uzdravený Jiří Mífek – 1:0. V závěru třetiny si odjel odpykat svůj trest za hákování Balát a Žďár měl možnost srovnat skóre. Chvátal si ale poradil i s nejnebezpečnější šancí dvojice Vránek – Kaut a tak si břeclavští drželi po první třetině těsné vedení.

Hned v 1. minutě druhého dějství vyzkoušeli hosté pozornost Chvátala, který nebezpečnou střelu jen vyrazil a naštěstí pro domácí nikdo ze žďárských nedorážel. Ve 24. minutě doplatili hosté opět na svoji nedisciplinovanost. Za katr nejdříve usedl Kaut, o minutu později Fila a Lvi tak měli možnost téměř minutové dvojnásobné přesilovky, kterou dokázal v čase 23:53 potrestat Nohel, když za záda Blažíčka doklepl nahození od modré - 2:0. Druhý a čtvrtý gól dělily přibližně 3 minuty. Přečíslení využil Mífek, jemuž výhodnou pozici připravil opět novic v břeclavském dresu Vaněček a po dvaceti vteřinách opět svítilo červené světlo za hostující svatyní, když sít rozvlnil Šimečkův projektil od modré. Šimeček si tak připsal první branku a vůbec první bod v sezóně. Ačkoliv si trenér hostí vyžádal oddechový čas, kýžený efekt nepřinesl. Hosté se na dostřel Chvátalovy branky dostávali sporadicky, navíc v čase 35:26 ujel ve vlastním oslabení Barák a blafákem zvýšil už na 5:0.

Na úvod poslední třetiny otestovali hosté Chvátala několika propagačními střelami, vážněji ho neohrozili ani při vyloučení Čikla. Naopak mizérií Žďáru nejlépe dokumentovala situace ze 45. minuty, kdy v oslabení rozehráli přesně na Hrůzovu hůl, který ale se svou střelou neuspěl. Ve 46. minutě měli domácí znovu výhodu dvou hráčů v poli, jež však zůstala nevyužita. Čestného úspěchu dosáhli hosté v čase 49:33 díky Štěpánkovi. Když v 53. minutě orazítkoval Strýček svou dělovkou od modré jen břevno a hosté nedokázali potrestat třetí vyloučení Konty v zápase, utkání skončilo 5:1 a břeclavští tak potvrdili zlepšující se výkony z posledních kol.
(zdroj: www.hcbreclav.cz)

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (asistent trenéra HC Břeclav):
Dnes jsme konečně odehráli dobré utkání, mužstvo bylo v plné síle. Prosadila se nám hlavně třetí lajna s Mífkem a Vaněčkem. Ve druhé třetině jsme dali čtyři góly, které padly po pěkných akcích. Ve třetí třetině jsme sice trochu ubrali, už to nebyl tak pohledný hokej, ale my jsme kluky v kabině nabádali, aby se snažili udržet výsledek, aby hlavně moc neblbli. Musíme ale v dalších utkáních dokázat, že tento úspěch není zase jen náhoda. Za každou cenu tu chceme druhou ligu udržet.

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Dnes to byl z naší strany asi nejhorší zápas v průběhu celé ligy. Naše mužstvo tým Břeclavi od začátku vyloženě podcenilo, ve druhé třetině jsme dostali tři rychlé góly a bylo po zápase. Začali jsme něco hrát až za stavu 0:5, a to už je trošku pozdě.