Mountfield HK SKLH Žďár nad Sázavou
7., neděle 6.10.2013
Mountfield HK - SKLH Žďár nad Sázavou HKR - ZNS
Mountfield HK: Vomáčka – Šimůnek, Hroudný, Muška, Šalda, Fanderlik, Jonáš – Martinec, D. Matouš, Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C"
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Marek, Trejbal, Švanda, Jankovský – Nečas, Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Nedvěd, Kaut, Nový, Havránek "C", Matys, Geba, Pochobradský
Branky a nahrávky: 14. Pavlík (Matějček, Hidveghy) – 1. Havránek, 18. Havránek (Kaut, Nečas), 36. Nečas (Havránek, Jankovský), 43. Štefka (Nečas, Kaut), 47. Nedvěd, 54. Kaut (Nečas, Havránek)
Rozhodčí: Machač – Shejbal, Petr Vyloučení: 5:6+TS Využití: 0:2 V oslabení: 0:0
Diváci: 122
Střely na branku: 30:27 (12:9, 8:10, 10:8)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6
 

Ohlasy po utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové): Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Věděli jsme, že má výbornou první pětku, která mu vyhrává zápasy, a přesto jsme si s ní neporadili. Dala nám pět gólů ze šesti. Dostali jsme lekci, ze které se musíme poučit. Musíme se zase vrátit k naší disciplinované hře a poctivé práci, kdy jeden hráč bojuje za druhého, a potom můžeme být úspěšní.

Martin Sobotka(SKLH Žďár nad Sázavou): Z Hradce to jsou pro nás zlaté tři body, byl to vyrovnaný zápas a nám to tam ke konci napadalo. Hradec je jeden z nejsilnějších soupeřů, se kterými jsme hráli, a podle mě bude stoprocentně v první čtyřce. Hráli jsme zodpovědně zezadu a podržel nás gólman, který v důležitých momentech za stavu 1:1 a 1:2 nepustil gól. Musím klukům poděkovat. Samotné nás překvapuje, kam až to jde, kéž by nám to takhle vydrželo dál. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale pořád to bereme jako body k záchraně, což byl před sezónou náš jediný cíl. Musíme být pořád nohama na zemi.