První domácí prohra mladších dorostenců

Zveřejněno 30.09.2013 | RR, mk
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
6., neděle 29.9.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal, (Neubauer) - Trejbal, Jankovský, Macky, Švanda, Jančařík, Geba, Marek, Havránek (C), Nečas (A), Kaut, Štefka, Nedvěd (A), Srnský, Matys, Pochobradský, Macek , Nečas J.
Motor Č.Budějovice: Ovsjannikov, (Němec) - Švagr, Kachyňa, Dvořák, Kubeš, Klusáček, Dudáček, Jurka, Pánek (A), Schmidmayer, Remiáš (A), Bláha, Matějka, Bahula (C), Kondelík, Kašper, Matys
Branky a nahrávky: 54. Trejbal (Jankovský) – 3.(Kondelík), 24. Kachyňa (Matys)
Rozhodčí: Kotlík - Kuřítko, Šťastná
Vyloučení: 2:8 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 200
Střely na branku: 38:35 (14:15, 10:10, 14:10)
Průběh utkání: 0:2, 1:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V nedělní podvečer sehráli mladší dorostenci v rámci 6. kola skupiny střed extraligy mladšího dorostu důležité utkání s Českými Budějovicemi. Jako nováčci nejvyšší soutěže utrpěli teprve druhou porážku, první na domácím ledě. Momentálně se posunuli z prvního místa na druhou příčku tabulky se ziskem 12 bodů. Motorům se podařilo dvakrát prostřelit Loubala, domácí však měli spoustu šancí, ale štěstěna stála na straně hostů. Pořád ne a ne dát první branku, která měla nastartovat Sobotkův výběr k výhře. První gól Plamenů padl až ve třetí třetině. Souboj žáka a učitele – tedy Sobotky a jeho bývalého trenéra Koldy skončil těsně 1:2.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Ze začátku byl aktivnější urostlejší Motor. Již ve třetí minutě padla první branka – přes domácí obranu se dostal Matys a bodoval výstřelem vedle levačky Loubala. První přesilovka zápasu nepřinesla ovoce. Budějovičtí hokejisté neustále kradli domácím puk a vyjížděli na Loubala, i když byli početně v nevýhodě. Z několika šancí nesrovnal ani žďárský kapitán Havránek.

Ihned po nástupu pátého hráče se hra přesunula opět k bráně Plamenů. Bravurním zákrokem vykryl Loubal střelu Pánka, který lehce prošel přes žďárské obránce. V 6. minutě se pokusil prosadit Kaut, naneštěstí pro Plameny neúspěšně.

Druhou šanci dostal tým Martina Sobotky v 10. minutě. Do volného prostoru se dostal Nedvěd, který od modré trefil tyčku. Jistý Ovsjannikov vychytal všechny šance mladých Plamenů. Při nájezdu na svatyni hostů byl podražen útočník Nedvěd. Žďáráci hráli 5 na 3, avšak ani ve dvojnásobné početní převaze potřebný gól nedali.

Ke konci první periody měl několik šancí Matějka, jenž se šikovně dostával skrz obranu domácích a posílal přesně mířené střely na gólmana. Žádná jeho střela ale stav utkání nezměnila. Bystrý Loubal si včas všiml každého pokusu o druhý gól. Tvrdý faul na domácího Nečase, který se dlouho nemohl zvednou z ledu, přinesl další trest pro hosty tentokrát 5 min. a do konce utkání pro Jurku. V poslední minutě zachytil domácí brankář kotouč vypálený Kondelíkem.

Na začátku druhé třetiny se Havránek zmocnil puku, ale u brány nenašel spoluhráče a jeho bleskový výjezd nebyl úspěšný. Po výstřelu Kachyni však proklouzl touš kolem Loubalova levého betonu a hosté si pojistili vedení – 0:2. Bláha směřoval tvrdou ránou od červené do žďárské klece, ale kontaktu puku se sítí brány zabránil pohotový Loubal.

Nadějná šance pro domácí, když se Nedvěd zmocnil puku a dlouhou přihrávkou se pokusil poslat kotouč k Srnskému, který zpomalil a puk tak získal Motor. Z otočky se od modré pokusil prostřelit domácího gólmana Bláha. Kapitán Bahula se sám dostal až k samotnému Loubalovi, jenž opět ochránil domácí bránu.

Štefka těsně nestihl přihrávku od Pochobradského, když měl volný výhled na odkrytou část budějovické branky a mohl tak lehko uspět. Daleko k domácí bráně se probojoval Bláha, zastaven domácími obránci nahrál Remiášovi, který nepřekvapil ale Loubala tvrdou střelou od modré.

Mackovu střelu zachytil lapačkou Ovsjannikov. Šance Nečase z mezikruží opět stav utkání nezměnila. Těsně po Nečasově pokusu zkoušel štěstí Kaut, avšak díky včasnému zákroku gólmana byl puk odražen zpět do hry. Přesně mířená střela Srnského se od hole obránce vymrštila do ochranné sítě. Ani podpora domácích fanoušků nezajistila Plamenům první branku během 2. třetiny.

V poslední části zápasu domácí dorostenci ještě více zvýšili aktivitu. Ani to ale nestačilo na další výhru mladých Plamenů. Pánek tvrdě zasáhl Gebu, který se skácel k ledu. Domácí neustále kladli důraz na Ovsajnnikovu bránu. Za zápas měli Žďárští osm přesilovek, ale až v 53. minutě se prosadil Ondřej Trejbal, který dal za asistence Jankovského oslabeným hostům tolik očekávaný a vytoužený gól.

Pět minut na to se v budějovické kleci objevil další kotouč, byl ale vstřelený rukou Tomáše Havránka, takže nemohl platit. Po time-outu pro Plameny hráli domácí v šesti bez brankáře. Budějovice si málem připsaly další gól, když vyhozený puk jen o pár centimetrů minul prázdnou bránu. Šancí obou týmů bylo sice hodně, ale diváci zhlédli pouze 3 gólové akce. I tak to byla velmi zajímavá a napínavá podívaná.

V neděli čeká extraligové Plameny výjezd do Hradce Králové. Ten se stejným počtem bodů okupuje zlatou příčku tabulky. Uvidíme, jak se mladé naděje žďárského hokeje předvedou na ledě v Hradci a zda se opět dostanou na vrchol tabulky.

Fotogalerie