Sedmigólový debakl v Kolíně odstartovala druhá třetina

Zveřejněno 23.10.2013 | mk, jb
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
10., středa 23.10.2013
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Sejpal – Barták, Pácal, Pýcha, Skokan, Chaloupka, Hanzl, Kulhánek, Čtvrtečka – Morkes, Marvánek, Ježek – Malý, Mejzr, Valášek – Šifta, Šafránek, Jankovský – Semirád, Zumr, Kubát
SKLH Žďár nad Sázavou: Opršal (53. Sláma) – Šír, Staněk, Pleva, Smejkal, Jan, Beneš, M. Vítek – Kunstmüller, Dítě, Hron, Krupka, Kaňka, Štěpánek, Plachý, Kotlík, D. Vítek, Gregar
Branky a nahrávky: 28. Ježek (Šafránek), 28. Malý (Valášek), 34. Malý (Mejzr, Valášek), 35. Valášek (Jankovský), 40. Morkes (Hanzl), 51. Marvánek (Barták), 53. Hanzl (Chaloupka, Ježek) – 54. Staněk (Kaňka), 58. Kotlík (M. Vítek)
Rozhodčí: Battěk – Beránek, Ledinský Vyloučení: 7:9 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 640
Střely na branku: 38:19 (14:4, 12:7, 9:8)
Průběh utkání: 7:0, 7:2
Hráč zápasu: Martin Sejpal (KOL), Luboš Kunstmüller (ZNS)
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hrůzostrašná druhá třetina plná chyb rozhodla o vysoké porážce Plamenů v Kolíně (2:7). Po úvodní bezbrankové třetině přišla kanonáda, kterou začal přesilovkovou trefou Martin Ježek. Do konce třetiny domácí nasázeli Petru Opršalovi další čtyři góly. Kozlové se zastavili až v 53. minutě na číslovce sedm, až pak Plameny kontrovaly trefami Pavla Staňka a Dana Kotlíka, které už nic neřešily. Po třetí porážce v řadě má Sobotkův tým šanci na reparát v sobotu na domácím ledě proti Řisutům.

Ilustrační foto: Tomáš Marek

Reportáž

Zápas začal poměrně zostra a domácí dostali hned v úvodu dvě přesilovky krátce po sobě. Tím se dostali do tlaku a vytvořili si převahu. Díky skvělým zákrokům Opršala se však skóre neměnilo. Žďárský gólman pak ještě několikrát zachránil Plameny před velkým brankovým nebezpečím.

Žďárští se do vážnějšího ohrožení kolínské branky dostali až v závěrečných minutách úvodní dvacetiminutovky. Především pak obrovský závar před Sejpalem v poslední minutě zaváněl brankou, ale domácí tým zachránila siréna ukončující první periodu.

Prostřední část hry začala náporem Plamenů, který byl navíc podpořen přesilovou hrou. Žďárští však ze svého tlaku a řady šancí nedokázali nic vytěžit. Otevřít skóre se nepodařilo ani Kaňkovi, na kterého zívala poloprázdná brána.

První gól viděli diváci až téměř v polovině zápasu a k jejich velké radosti padl do branky hostů. Ve 28. minutě předvedli Kozlové parádní souhru v početní výhodě. Šafránek našel na pravém kruhu volného Martina Ježka, který z první přesně trefil horní roh Opršalovy branky – 1:0.

Domácí fanoušci ještě nestačili vstřebat radost z první branky a už jásali znovu. Po třiceti sekundách nahrával před branku Valášek na Josefa Malého, který byl nedůsledně bráněn a tak pro něj nebylo příliš složité ztečovat kotouč na Opršalova záda – 2:0. A za krátko bylo hůř.

Po pěti minutách pokračovala hororová třetina Plamenů dalšími dvěma slepenými góly v jejich síti. Ve 34. minutě dorážel vyražený puk do odkryté brány Josef Malý - 3:0. O minutu později zvyšoval na 4:0 Milan Valášek. Nešťastnou druhou třetinu gólově uzavřel v poslední minutě Petr Morkes o jehož prudkou ránu Opršal pouze zavadil lapačkou – 5:0.

Závěrečná třetina již byla ovlivněna faktem, že o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Branky ale padaly dál. Nejprve znovu do žďárské klece a opět šlo o „dvojbranku“. V 51. minutě se prosadil kolínský junior Tomáš Marvánek, který oslavil svoji premiéru v dresu „A“ týmu gólovou trefou – 6:0.

Vzápětí zařídil v přesilovce sedmý hřebíček do žďárské rakve dorážející Jan Hanzl a vyhnal Opršala z branky, kterého nahradil Jiří Sláma. Ten již do konce zápasu neinkasoval a v závěru utkání se přeci jen Žďárští prosadili a debakl mírně zkorigovali.

V 54. minutě po Kaňkově nahrávce od modré propálil vše Pavel Staněk - 7:1. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před závěrečnou sirénou Dan Kotlík po nahrávce Martina Vítka.

Odčinit hodně nepovedený zápas z Kolína budou moci Plameny v sobotu, kdy na Bouchalkách budou hostit Buldoky z Řísut v historicky prvním střetnutí těchto soupeřů.