Žďárští vylovili z Vajgaru tři body

Zveřejněno 02.10.2013 | mk, Jan Wirkner
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
5., středa 2.10.2013
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Exner, 30.Kubeš – Jasečko, Tržil, Kolařík, Kotrla, Štěpán, Procházka, Mazanec, Voříšek, Glabazňa, Maryška, Popelka, Dvořák, Bárta, Záhora, Tomšík, Tupý, Šperger, Kocar, Semrád
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Vítek M., Pleva - Smejkal, Kolda - Jan, Jícha - Krupka – Kaňka – Plachý, Kunstmüller – Hron – Dítě, Vítek D. - Kotlík – Man, Zídek, Gregar
Branky a nahrávky: 11. Bárta (Kocar, Tupý), 20. Procházka (Voříšek), 34. Tomšík (Mazanec) – 4. Man (Kolda), 15. Kotlík, 24. Dítě (Vítek), 30. Kolda (Vítek), 31. Kaňka (Plachý), 31. Kotlík
Rozhodčí: Talpa – Dančišin, Matějček Vyloučení: 5:6 Využití: 1:1 V oslabení: 0:1
Diváci: 195
Střely na branku: 25:36 (9:11, 5:18, 11:7)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Příznivci žďárských Plamenů se konečně dočkali. SKLH veze z Jindřichova Hradce výhru 3:6 a do druholigové tabulky si připisuje první body. O svém triumfu na jihu Čech rozhodla Sobotkova družina v polovině zápasu, kdy během jedné minuty a čtyřiceti sekund Žďárští třikrát skórovali. Stejně jako v minulém zápase si dnes opět připsal dva gólové zářezy Dan Kotlík

Foto: Lucie Hunalová

Reportáž

Středeční utkání sledovala nejslabší návštěva v Jindřichově Hradci za poslední roky. Vajgar vlétl do utkání raketově a hned v první minutě měl na holi tutovku Voříšek, ale Kotrlovu přihrávku v branku nepřetavil. O minutu později pálil z jízdy matador Kocar. Jenže skóre se otevíralo na druhé straně.

Josef Kolda zprudka nahodil puk na branku domácích, Exner kotouč neudržel a Jiří Man měl lehkou úlohu s úklidem puku do branky – 0:1. V polovině osmé minuty, poté co Vajgar přečkal oslabení, se Luboš Voříšek ocitl v další tutovce, opět po akci Jindřicha Kotrly. V cestě puku do brány spočinul pravý beton žďárského brankáře Slámy. Vajgar pak přečkal další oslabení po hře v šesti mužích.

V polovině 11. minuty dokázal Vajgar vyrovnat. Jaroslav Kocar zkušeně prodloužil puk na Jiřího Bártu, který efektně zblízka bekhendem překonal brankáře Plamenů – 1:1. Vajgar hrál aktivně a měl více ze hry, jenže tutová šance Kocara skončila nastřelenou tyčkou. Vajgar měl další šanci hry v početní výhodě, ale jak se později ukázalo, hosté nemuseli smutnit.

Žďár vyhodil puk přes všechny čáry. Brankář Exner nerozehrál vůbec dobře a jeho námaz zužitkoval dorážkou do prázdné branky Dan Kotlík – 1:2. Hosté mohli odskočit na rozdíl dvou gólů v 17. minutě, ale brejk Kaňky s kapitánem Plachým hasil za minutu dvanáct na modré čáře Tomáš Tupý. V závěru první třetiny hrál Vajgar přesilovku. Tutovka Marka Dvořáka ještě nevyšla, ale chladnokrevná střela Roberta Procházky již přinesla vyrovnání – 2:2.

Začátek druhé třetiny přinesl minelu žďárské obrany, ale Dvořák s Kotrlou tohle zaváhání nevyužili. Na sklonku 24. minuty mířil přesně Jiří Dítě, jehož projektil trefil přesně levý růžek Exnerovy branky a hosté se potřetí ujali vedení – 2:3. Nepohoda v hradecké koncovce o sobě dala vědět ve 27. minutě. Kocar obral hostující obranu o puk, ale Šperger jeho nabídku před brankou nevyužil.

A pak přišlo zlomových sto vteřin zápasu. Přesilovkovou trefu si připsal Josef Kolda, který prostřelil klubko hráčů před Exnerem a donutil hradeckého brankáře střídat – 2:4. Tomáš Kubeš se nestačil ještě ani rozkoukat a lovil ze sítě puk po pohotové ráně Michala Kaňky. A aby toho nebylo málo, tak špatného postavení brankáře Vajgaru využil Dan Kotlík – 2:6.

Naději pro domácí vykřesal ve 34. minutě Filip Tomšík, který propálil Slámu po vyhraném buly ranou mezi betony – 3:6. Vajgar to nezabalil, šance si vypracoval, ale hosté změnu skóre nedovolili. V závěru druhé třetiny předvedl Tomáš Kubeš několik pěkných zákroků, hlavně brejk Michala Kaňky volal po brance. Na druhé straně kontroval při brejku Tomáš Tupý a neujala se ani klička Jindřicha Kotrly.

Vajgar se snažil zapomenout na strašidelnou druhou třetinu. Dokázal se dostat do dobrých příležitostí, ale góly z toho nebyly. Neprosadil se Kamil Glabazňa a Filip Tomšík trefil jen boční síťku. A takto bychom mohli pokračovat. Plameny držely bezpečný náskok a i díky výborným zákrokům jistého Jiřího Slámy nedovolily Hradci vsítit kontaktní branku a vrátit se do zápasu.

Vajgar sehrál ve třetí třetině tři přesilovky, které dokázaly zaměstnat hostující obranu i gólmana, ale žádná z akcí neměla na krku cedulku s nápisem „gólová“. Za hosty z Vysočiny kontroval ve 47. minutě Michal Kaňka při brejku, ale Tomáš Kubeš mu zkazil radost.

Ve třetí třetině se ukázala i třetí hradecká formace. Glabazňa s Mazancem měli chvílemi slušný tlak, ale i to hostující obrana v čele s Jiřím Slámou zvládla. V závěrečné dvacetiminutovce Vajgar hosty přestřílel, ale při brankáři Slámovi stálo chvílemi i štěstí a hosté si již nenechali první bodový zisk sezóny uniknout.

Výsledek zápasu by však mohl být poněkud zavádějící a utkání bylo minimálně vyrovnané. Pro domácí Vajgar je konečný výsledek až příliš krutý a Plameny si dnes vybraly pořádnou dávku štěstí. K radosti žďárských příznivců však putují tři body na Vysočinu a SKLH se posouvá na čtrnáctou příčku.

O další druholigové body budou Plachý a spol. bojovat v sobotu před domácími diváky proti jabloneckým Vlkům.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Můžu být rád za body, ale ne za předvedenou hru. Pořád hledáme svojí tvář z loňské sezóny. Naším největším problémem je obranná hra. Ve třetině máme velký nepořádek. První třetina byl pro nás dar z nebes, že jsme ji neprohráli 1:4, to bychom horko těžko otáčeli, spadli bychom pod nějakou deku, a mohli jsme také odjet s debaklem. Domácí nám dnes na čtyři góly namazali, čehož jsme využili. Hráli jsme špatně, ale chtěl bych vyzdvihnout ve třetí třetině výkon brankáře Jiřího Slámy, který zachytal výborně. Zatím se trápíme, a je to pro nás dnes za tři body, ale ne zcela zaslouženě.“

.

Milan Kupka (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec):

Milan Kupka
„Úvod byl z naší strany solidní, trefili jsme dvě tyčky z vyložených šancí, kdy jsme ale netrefovali prázdnou bránu. První gól jsme dostali z nahozeného puku, který pak propadl do brány. Podařilo se nám vyrovnat po parádní akci, pak jsme po chybě brankáře dokázali ještě znovu vyrovnat. Druhá třetina nám absolutně nevyšla, byla velice velice špatná, jak hrou, tak výsledkově, a ve třetí části se zápas víceméně dohrával. Snažili jsme se s výsledkem nějak pohnout, ale soupeř se uchýlil k dobré obraně a to mu stačilo. Nám se nepodařilo dát rychlý gól, byť jsme tam měli přesilovku hned na začátku třetí třetiny. Nedali jsme kontaktní gól a pak už to bylo jen o tom dohrání zápasu. Další prohra, která mě osobně a doufám, že i hráče velice mrzí. V pátek musíme potrénovat na věcech, které se nám nedaří plnit a věřím, že náš výkon bude kompaktnější než byl v tomto utkání. Musíme podřídit individuální výkony výkonu týmu, to znamená, že dobrý výkon jednotlivce dělá výkon týmu. V sobotu musíme předvést 100% týmový výkon a budeme chtít vyhrát, nejedeme do Řisut to odehrát, ale chtít tam vyhrát.“

Foto: Jaroslav Sýbek - Deník

Fotogalerie