Generálka bez vítěze

Zveřejněno 11.09.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Vrchlabí
prip., středa 11.9.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Vrchlabí ZNS - VRC
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk, Střecha, Pleva, Šír, Smejkal, Kolda, Jan, Vítek M. – Vítek D., Zídek, Plachý (C) – Kunstmüller, Hron, Dítě (34.Kočan) – Man, Gregar, Šimon
Vrchlabí: Luňák – Vondráček, Hamerský, Klement, Puskočil, Lenoch, Hlaváč, Pulec, Provazník – Fořt, Filip, Jakubec (C) – Šťastný, Bláha, Březin – Filip, Chmelař, Marek – Svoboda, Jirků, Oppelt
Branky a nahrávky: 7. Šír (Dítě, Kunstmüller), 34. Kunstmüller (Kočan), 37. Kočan (Kunstmüller, Hron), 59. Plachý (Střecha) – 22. Šťastný (Bláha), 30. Bláha (Poskočil), 51. Fořt (Hamerský), 60. Pulec (Filip)
Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Klouda
Vyloučení: 7:7 navíc Dítě (ZNS) a Klement (VRC) 5+DKU Využití: 0:2 V oslabení: 0:0
Diváci: 140
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V posledním přípravném zápase před sobotním ostrým startem 2.ligy bylo znát, že již soutěž důrazně bouchá na dveře. Dnešní zápas Plamenů proti Stadionu Vrchlabí se hrál pěkně zostra a kromě branek a zajímavých hokejových akcí, byly k vidění i tvrdé osobní souboje, potyčky a jedna bitka. Oběma soupeřům se v průběhu zápasu podařilo otočit skóre, aby nakonec utkání skončilo remízou 4:4.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí, když po několika šancích otevřeli skóre zápasu. Po nahrávkách Dítěte a Kunstmüllera vypálil od modré Vojtěch Šír a puk zaplachtil do branky vrchlabského brankáře Luňáka – 1:0. Oba soupeři si pak připravili několik zajímavých příležitostí, ale skóre se do první přestávky již neměnilo.

Po příchodu z kabin se rychleji zorientovali hosté a parádní souhra ex-žďárských Bláhy s Březinou vyústila ve vyrovnávací akci, na jejímž konci byl Tomáš Šťastný - 1:1. Ve druhé třetině se hra poněkud vyostřila a důsledkem byla nejprve série vyloučení a nakonec i bitka mezi domácím Jiřím Dítětem a vrchlabským Martinem Klementem. Oba rváči pak skončili předčasně ve sprchách.

Ještě předtím však hosté dokázali získat vedení po další akci ex-žďáráků. Březinův pokus ještě Sláma vytlačil, ale kotouč se dostal k Poskočilovi, který našel na vzdálenější tyči Tomáše Bláhu, jenž zametl puk do odkryté branky – 1:2.

Po vyloučení Dítěte se do hry dostal Kočan a hned si připsal asistenci na vyrovnávací branku Plamenů, když do brejku vyslal Luboše Kunstmüllera a ten vymetl levý horní růžek Luňákovy branky – 2:2. A Jan Kočan o dvě minuty slavil také vstřelenou branku, na kterou mu přihrál Hron – 3:2.

V závěrečné části měli herně navrch domácí, ale nedokázali se prosadit brankově. A tak v její polovině udeřili Vrchlabští. Patrik Fořt šikovně prošel středním pásmem, vyměnil si kotouč s Hamerským a prostřelil Slámu – 3:3.

Už se zdálo, že zápas skončí remízou, obzvláště po nevyužité brejkové akci Plachého jeden a půl minuty před koncem. Domácí kapitán Jiří Plachý však své zaváhání o půl minuty později napravil, když zachytil Luňákem vyražený kotouč po Střechově střele a zametl jej do odkryté klece – 4:3.

Nakonec však utkání přeci jen dospělo do nerozhodného výsledku. Hosté si vzali oddechový čas, odvolali brankáře a v šesti začali obléhat Slámovu branku. Jedenáct sekund před závěrečnou sirénou se u mantinelu uvolnil Filip a na vzdálenější tyči našel volného Ladislava Pulce, pro kterého nebyl problém zavěsit – 4:4.

Generálka skončila celkem třetí remízou v letošní přípravě, kterou tím zároveň ukončila. Nyní již bude trenér Sobotka ladit tým na sobotní premiéru, ke které se svoji družinou pocestuje na led dalekého Děčína.

Fotogalerie