V přípravě další plichta, tentokrát s Technikou

Zveřejněno 22.08.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Technika Brno
prip., čtvrtek 22.8.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Technika Brno ZNS - TEC
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (41.Vlach) – Staněk, Fedoskov, Jan, Sobotka, Kolda, Smejkal – Krupka, Zídek, Plachý – Kunstmüller, Hron, Kočan – Vítek, Kotlík, Man
Technika Brno: Chvátal (13.Novák) – Košecký, Habrovec, Štindl, Klimeš, Zapletal, Odehnal, Maršálek, Havíř, Jurča, Fadrný, Česnek, Matouš, Bělohlávek, Šedý, Brzobohatý, Zábranský, Látal, Buhaj, Boček, Čtvrtníček
Branky a nahrávky: 8. Vítek (Kolda), 11. Kotlík, 12. Kočan (Hron, Kunstmüller), 13. Man (Kotlík), 24. Hron (Jan, Kunstmüller) – 19. Matouš (Bělohlávek), 19. Zábranský (Brzobohatý, Látal), 21. Jurča (Fadrný), 55. Brzobohatý (Látal), 59. Brzobohatý (Zábranský)
Rozhodčí: Homola - Zídek, Klouda Vyloučení: 2:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 100
Průběh utkání: 4:0, 4:3, 5:3, 5:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na žďárských Bouchalkách dnes pokračovala série přípravných utkání. K odvetě si Plameny pozvaly brněnskou Techniku. A Sobotkovu týmu vyšla o poznání lépe než první test v Brně. Po čtyřbrankové smršti domácího celku v úvodní třetině hosté vyrovnali hru a postupně i výsledek zápasu.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Po úvodním zahřívání, vlétli domácí na soupeře a v rozmezí osmé a třinácté minutě čtyřikrát rozvlnili síť brněnské branky. Postupně se trefili Vítek, Kotlík, Kočan a Man. Chvátala poté vystřídal v brance Vysokoškoláků Novák.

V závěru první třetiny, která byla jinak plně v režii domácích Plamenů, snížila Technika hrozivě vypadající skóre na 4:2. Dvěma slepenými góly po chybách Žďáru, se o to zasloužili Matouš a Zábranský.

Druhá třetina byla velmi vyrovnaná, hrál se rychlý a bojovný hokej, který nesl parametry mistrovského utkání. Nejprve ve 21. minutě snižoval na rozdíl jediné branky Jurča, ale o tři minuty později vrátil Plamenům dvoubrankové vedení Hron. Přes řadu šancí, při kterých předváděli skvělé zákroky oba gólmani, zůstalo skóre do konce prostřední části hry nezměněné.

Také v závěrečné třetině se na gól čekalo dlouho. V domácí bráně vystřídal Slámu Vlach, který dlouho držel čisté konto. Když už to vypadalo, že by Žďárští mohli Technikům oplatit porážku z brněnského ledu, přišly další dvě hrubky.

Tu první pět minut před koncem, po chybě na vlastní modré, ztrestal Brzobohatý trefou mezi Vlachovy betony. Tři minuty před závěrečnou sirénou dostali domácí výhodu přesilové hry, ale místo pojištění výhry si neohlídali z trestné lavice naskakujícího Zábranského, který naservíroval kotouč nepokrytému Brzobohatému, jenž svoji druhou trefou v zápase vyrovnal skóre na konečných 5:5.

Plameny nyní čeká především tréninková fáze a následně dva přípravné zápasy na soupeřových hřištích. Příští čtvrtek (29.8.) to bude v Třebíčí souboj s Moravskými Budějovicemi a pak v úterý (3.9.) odveta v Pelhřimově. Na domácím ledě se žďárští hokejisté představí znovu až za dva týdny (5.9.), v odvetném klání proti Moravským Budějovicím.

V těchto zápasech by se již pomalu měla krystalizovat finální sestava týmu a trenéra Sobotku tak čekají nepopulární kroky, vedoucí ke zužování kádru do závěrečné podoby, ve které Plameny nastoupí v polovině září k bojům o první ligové body.

Fotogalerie