Jestřábi odlétají s prázdnou !

Zveřejněno 23.11.2008 | mk, lm, vs
SKLH Žďár nad Sázavou Jestřábi Prostějov
20., neděle 23.11.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Jestřábi Prostějov ZNS - PRO
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (Kochánek) - Koželuh, R.Sobotka, Moščic, Fibikar, Pleva - Fila, M.Sobotka, Plachý, Vránek, Dítě, R.Štěpánek, J.Kaut, Havelka, T.Kaut
Jestřábi Prostějov: Hrazdíra (Tuček) - Doseděl, Jedlička, Kolibár, Paška, Staněk, Zimmer - Dostál, Hlouch, Janečka, Kupec, Ondrejkovič, Rak, Sedlář, Skokan, Učnik, Vlk
Branky a nahrávky: 31. Dítě (J.Kaut), 39. Dítě (T.Kaut), 54. Vránek (Plachý) - 12. Skokan (Vlk, Dostál), 34. Kupec (Vlk, Janečka)
Rozhodčí: Čech - Svoboda, Zídek
Vyloučení: 9:10 Využití: 0:1
Diváci: 800
Střely na branku: 37:30 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Hokejisté SKLH Žďár nad Sázavou vybojovali již třetí vítězství v řadě, když v těžkém zápase proti obrozenému Prostějovu vyhráli těsným rozdílem o jednu branku. Herně však zápas vypadal výrazně lépe pro domácí, když po většinu zápasu diktovali hru, ale na vítězství se museli hodně nadřít. Hosté se do útoku příliš nehrnuli a bránili se téměř neustálému ostřelování jejich svatyně, ale žďárští neměli dnes příliš přesnou mušku. Nakonec se však misky vah naklonily k lepšímu celku a tak všechny body zůstaly na Vysočině a prostějovští odjíždějí na Hanou s prázdnou.

Reportáž

Žďár začal utkání velmi aktivně, kdy se pomalu hosté z Prostějova nedostali ani z obranného pásma, a i v jeho oslabení to vypadalo jako kdyby nikdo vyloučen nebyl a hrál se vyrovnaný hokej s převahou domácích. Žďárští hokejisté hráli obětavý hokej a nevzdávali se žádného kotouče. V 8. minutě byla první velká šance domácích, kdy Jestřábi vyhodili na zakázané uvolnění puk, jenž se pomalu klouzal za brankovou čáru. Do 12. minuty pomalu nepřehratelní domácí hráli v oslabení a první trvalejší usazení hostů skončilo brankou, když přetavil křižnou přihrávku v gól prostějovský Jan Skokan. Žďárští trošku polevili překvapeni první brankou soupeře, ale stále při hře v plném počtu na ně Jestřábi nestačili. V 16. minutě se podařilo Žďáru nastřelit tyčku, od které se puk odrazil do zad hostujícího brankáře a od něj směrem k rohu, ale nikdo z hráčů nebyl nablízku. V 18. minutě hosté vystřelili, ale domácí brankář Blažíček v pohodě kryje před dvěma neobsazenými hráči Prostějova. V posledních vteřinách domácí ještě v oslabení se dostali do šance, kdy hostující brankář Hrazdíra s potížemi vyrazil a ač se domácí snažili, hosté si málem srazili kotouč do vlastní branky, ale nepovedlo se a uklidili puk do bezpečné vzdálenosti od branky.

Druhou třetinu začali lépe hosté a v 26. minutě přišli domácí zbytečně o puk, ale Blažíček chytá. Do poloviny třetiny neměli žďárští na svých hokejkách klid a jistotu z úvodního dějství, ale začalo se to obracet. V 28. minutě sice hosté ještě nebezpečně vystřelili od modré, když se střelu snažili tečovat, ale puk skončil v lapačce domácího brankáře Blažíčka. O 2 minuty později sice ještě přeskočil domácímu hráči na modré puk hokejku, ale o další minutu později už se radovali z vyrovnávací branky, když šťastným střelcem byl Jiří Dítě (viz foto). Po gólu bylo pár velkých šancí na obou stranách, ale buď končili nepřesnou koncovkou, kdy puk proletěl vedle branky, nebo je pochytali brankáři. Za 3 minuty od vyrovnání vedli hosté znovu, když domácí absolutně propadli v přechodu do útoku a protiútokem 2 na 1 si hosté vzali vedení opět na svou stranu, kdy se prosadil Filip Kupec. Domácí, naopak od prvního gólu hostí, to ještě více nakoplo a šli si za vyrovnáním. Druhého vyrovnání se domácí dočkali v 38. minutě, kdy nejdříve naznačenou střelou a poté střelou Jiří Dítě (viz foto), svým druhým zásahem, překonává hostujícího brankáře Hrazdíru, který nestačil včas zareagovat, ač na střelu dobře viděl.

Ve 3. třetině se Žďár na úvod představil brzkým ohrožením brány Prostějova a brankář měl co dělat, aby puk byl pod jeho kontrolou, když ležel už na ledě. Poté se hrálo několik minut o hráče či dva méně na obou stranách díky krvavým zraněním v obličeji. Na domácí straně to byl Jiří Kaut, který se dral do šance. Ve 44. minutě, ač při ofsajdu, vystřelili žďárští a puk tečovaný z mezikruží zamířil přímo na bránu Prostějova, ale Hrazdíra reflexivním zákrokem betonu kryl. Ve 47. minutě byla jedna z posledních nevýrazných šancí hostů vstřelit branku, když vystřelili od modré, ale brankář domácích s přehledem vyrazil. O minutu později vystihli domácí rozehrávku Jestřábů a snažili se probít k bráně. Vše nakonec skončilo zblokovanou střelou, která obloučkem mířila na svatyni Hrazdíry, který si ji lapačkou vychutnal. Kolem poloviny třetiny jednoznačně domácí přehrávali soupeře, který se pomalu nedostal z obranné třetiny. Nejdříve uklízí puk ze střelecké pozice, když měli poloodkrytou bránu, poté nastřelili od modré tyčku, dále netrefil bránu dojíždějící domácí hráč vyražený puk, ale přesně 7 minut před koncem po přihrávce z rohu stál před Hrazdírou Jakub Vránek (viz foto), který měl čas se i zeptat, kam chce, aby vystřelil a uklidil puk pod víko. V 56. minutě poslední výraznější šance hostí, když přebruslovali domácí, ale netrvalo to dlouho. V závěru se hosté pokusili hrát bez brankáře, ale nedokázali se pomalu dostat ani do útoku, kdežto domácímu hráči stál ve střele na bránu hráč hostí, ale vystřelil mimo.

V téměř neustálé převaze domácích odjíždějí hosté na Hanou s prázdnou, když téměř nic nepředvedli. Žďárští zato stříleli jak mohli, ale padli jim tam jen 3 puky, zato zaslouženě. Domácí bojovali i o zdánlivě ztracené puky a nevzdávali se. Vydřené 3 body pro domácí.

 

Ohlasy po utkání

Jarolav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Proti velice silnému soupeři (od 20.11. posíleného ještě i o Zimmera z Havířova) jsou doma tři body díky velice dobrému přístupu všech hráčů. Nasazení a bojovnost zdobili všechny hráče, kteří k zápasu nastoupili a byly základem úspěchu. Všichni hráli na doraz, nedařili se nám ještě přesilovky i když nějaké nadějné šance tady byly, takže na tomto musíme ještě dále pracovat. V závěrečných minutách se nám podařilo udržet střední pásmo a i druhá lajna dokázala držet soupeře v uctivé vzdálenosti od našeho gólmana a my dovedli zápas do vítězného konce.
Co říkáte na "znovuzrození" střelce Jirky Dítěte?
Jirka dítě - "znovustřelec" - za minulý zápas, kde mu to jezdilo i hrálo dostal nové brusle. Bylo na něm vidět, že hraje s radostí a vstřelil dva důležité góly. Jakub Vránek se konečně trefil a věřím, že mu to pomůže do dalších zápasů. Dneska dal vítězný gól, takže psychika mu půjde určitě nahoru.

Jiří Kaut (SKLH Žďár nad Sázavou):
Jirko, napadlo Tě někdy, že si zahraješ se svým synovcem?
No napadlo, nenapadlo. Už před sezónou jsem si říkal, že by tady za nás ve druhé lize už alespoň na pár zápasů mohl naskočit. Stalo se tak, je tady a já jsem rád, že další Kaut hraje za žďárské áčko.
Jak se Ti s ním hrálo?
Samozřejmě hrálo se mi s ním velice dobře, protože je to bojovník, nevynechá žádný souboj a o každý puk se porve. A hlavně - dneska nám to tam zaplať panbůh padalo, takže nebylo vše jen na první lajně, která většinu zápasů rozhodovala. Prostě - je to tam a tři body jsou doma !!!
Jirko děkujeme, přejeme vám oběma a celému týmu samé úspěchy a chválíme parádní tričko!

Fotogalerie