Vedoucí čtyřka padla! Kolín ukončil Ždáru vítěznou sérii

Zveřejněno 14.11.2012 | mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
14., středa 14.11.2012
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Moravec - Nedbal, Hanzl, Barták, Pácal, Pýcha, Chaloupka, Špringl - Malý "C", Kadlec, Cerk - Morkes, Kubát, Skokan -Ježek, Zumr, Šafránek - Vágner, Výborný
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Jan, Šír, Smejkal, Kolda, Pleva, Staněk, Ježek, Kaňka, Plachý, Kunstmüller, Dítě, Březina, Kotlík, Man, Vítek, Kočan
Branky a nahrávky: 10. Kadlec, 60. Hanzl (Cerk) - 30. Březina (Vítek)
Rozhodčí: Vokřál - Marek, Rybáček Vyloučení: 2:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 500
Střely na branku: 54:24 (9:4, 26:12, 17:7)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1
K O L Í N - Po pěti vítězných zápasech v řadě, dnes žďárské Plameny uhasili Kolínští Kozlové. Na vedoucí branku domácích z úvodní třetiny, dokázali Žďárští ve druhé části zareagovat a z hole Březiny vyrovnali. V neskutečně napínavé a dramatické poslední dvacetiminutovce padlo rozuzlení až šest sekund před závěrčnou sirénou, kdy o tříbodovém zisku pro Kolín rozhodl domácí Jan Hanzl. Špatný den měla dnes celá vedoucí čtyřka, ze které nezískalo ani jedno mužstvo ani jediný bod.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Dnešní utkání v Kolíně zastihlo Plameny ve špatném rozpoložení a evidentně se jim tento duel nevydařil. Žďárští hokejisté vstoupili do zápasu špatně a celou úvodní třetinu se nemohli dostat do tempa. Naopak domácí Kozlové hýřili aktivitou a Sláma se od prvních okamžiků musel překonávat, aby udržel svůj tým ve hře.

Hned v první minutě musel krýt nebezpečnou střelu Kadlece. Ve třetí minutě se poprvé dostali do šance i hosté, ale Ježek těsně minul odkrytou branku. Další příležitosti pak měli opět Kolínští. Nedbal s Cerkem i Zumr se Šafránkem však narazili na skvělého Slámu.

V desáté minutě se poprvé měnilo skóre. Při hře čtyři na čtyři, se po chybě žďárské obrany dostal do brejku Jiří Kadlec a ten již dokázal Slámu překonat mezi jeho betony – 1:0. Ve druhé polovině úvodní třetiny měli nadále navrch domácí a hosté se spíše bránili. K ohrožení Moravcovy branky se dostávali pouze ojediněle.

Druhou třetinu začali hosté již lépe a hned v úvodu měl na hokejce vyrovnání Kočan, ale jeho pohotové a tvrdé střele scházela přesnost, neboť těsně minula branku. Následovalo pak ještě několik příležitostí a Plameny začaly vytvářet tlak na soupeře. Aktivita Žďárských vyústila uprostřed zápasu ve vyrovnávací branku.

Z pravé strany vyslal David Vítek kotouč na branku, ten zůstal ve skrumáži, kde se nejlépe zorientoval Ondřej Březina a vyrovnal na 1:1. Ovšem domácí si hned vzápětí vypracovali další šance a Slámu zasypali sprškou střel. Ten však byl bezchybný a nedovolil Kozlům jít zpět do vedení.

To se jim nepodařilo ani z obrovského tlaku v poslední minutě prostřední části z pokusů Morkese a Kubáta. Domácí sice nakonec puk do branky dotlačili, ale stalo se tak až po odpískání.

Závěrečná třetina probíhala ve znamení boje o vítězství. Na obou týmech bylo znát, že chtějí získat všechny tři body a rozhodnout v základní hrací době. Proto se hrál poměrně otevřený a útočný hokej a šance se střídaly na obou stranách.

Více ze hry však přeci jen měli domácí Kozlové, jejichž hra se vyznačovala častou a nebezpečnou střelbou a Sláma tak byl v časté permanenci, ale naději žďárského celku na bodový zisk držel až do posledních chvil. Dokázal si poradit s šancí Šafránka, Pácala i dalších domácích střelců.

V 53. minutě byl vyloučen domácí Kubát a Plameny získaly velkou šanci strhnout zápas na svoji stranu. Při početní výhodě si Žďárští dokázali vytvořit tlak a nadějné šance, ale domácí se s vypětím všech sil dokázali ubránit. Hra se stále více přiostřovala a oba soupeři šli dál tvrdě za svým cílem.

Když už to vypadalo, že se diváci dočkají prodloužení, vybuchla kolínská aréna nadšením. Pouhých šest sekund před třetí sirénou rozhodl zápas Jan Hanzl, když předtím hosté nedokázali pod tlakem dostat puk z obranného pásma a z následného závaru inkasovali – 2:1.

Sobotkův tým si tak nepřipsal rekordní šestou výhru v řadě, ale nadále drží skvělé třetí místo. Kolín byl po celý zápas aktivnější, svého soupeře výrazně přestřílel a i když byla jeho výhra hodně šťastná, byla i zasloužená.

Stejně jako Žďáru, se dnes nedařilo ani dalším favoritům. Hodonín dokonce prohrál s posledním Vajgarem a Technika s trápící se Břeclaví. A právě Vysokoškoláci budou dalším soupeřem žďárského týmu. K duelu o druhé místo v tabulce dojde v neděli na žďárských Bouchalkách.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Martin Sobotka
„Dnes to hodnocení není moc příjemné. Ač nerad, musím objektivně uznat, že dnes šel soupeř za výhrou razantněji, kolínští hráči chtěli víc, celkově byli lepší a vítězství si zasloužili. Pochopitelně prohra brankou šest sekund před koncem obrovsky mrzí, ale nebýt výborného Slámy, mohlo to být rozhodnuté daleko dřív. Musíme dál pracovat a pokusit se uspět v dalším zápase proti Technice. Na klukách bylo dnes po zápase vidět, že je porážka štve a tak se z toho musíme poučit a v neděli na ně pořádně vlítnout.“