Střelecké tápání Plamenů pokračuje. Břeclav body nepustila

Zveřejněno 22.09.2012 | mk
Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
3., sobota 22.9.2012
Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
Břeclav: Zelenka – Dora (C), Koukal, Dujsík, Směřička, Dufek, Šaur – Truhlář, Kurial (A), Jurča, Popolanský (A), Beneš, Gabriška, Bartoš, Bolfík, Lechner, Vlašic, Novák Jak.
SKLH Žďár nad Sázavou: Opršal (Čížek) - Kolda, Beneš, Sobotka, Šír, Pleva, Smejkal, Střecha, Staněk - Kotlík, Kunstmüller, Hron, Kaňka, Ježek (C), Dítě, Vítek, Havelka, Slavík,, Kočan, Man, Šimon
Branky a nahrávky:17. Truhlář (Kurial, Jurča), 20. Gabriška (Popolanský), 22. Bolfík (Beneš), 31. Dufek (Gabriška), 49. Lechner (Bartoš, Bolfík) - 1. Kunstmüller (Kaňka), 40. Kunstmüller (Staněk), 42. Ježek (Kotlík)
Rozhodčí: Škrobák - Novotný, Šimčík Vyloučení: 5:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 145
Střely na branku: 29:43
Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3
B Ř E C L A V – Třetí utkání letošního ročníku 2.ligy odehrály žďárské Plameny na ledě břeclavských Lvů. A také tento zápas probíhal podle stejného scénáře, jako ty předešlé: Žďár hraje, vytváří si šance a soupeř dává góly. Ani rychlá branka Kunstmüllera v první minutě na tom nic nezměnila, stejně jako jeho druhá trefa. Plameny tak u Dyje absolvovaly další lekci z produktivity a z jihu Moravy se na Vysočinu vrací s prázdnou.

Iustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Sotva začalo dnešní utkání, srdce fanoušků Žďáru (především u onlajnů) zaplesalo radostí. Po čtyřiceti sekundách vedli hosté 0:1, když po nahrávkách Staňka a Kaňky zametl kotouč do břeclavské branky Luboš Kunstmüller. Také další minuty patřily hostujícímu týmu, který si vytvořil herní převahu, často zavíral soupeře v obranném pásmu a Zelenka musel čelit nemalému množství střel žďárských hokejistů.

A jak už to tak bývá, zákonitě přišel trest. V sedmnácté minutě se po sérii zbytečných zakázaných uvolnění, ve skrumáži před žďárskou brankou nejlépe zorientoval Václav Truhlář, jenž poslal puk kolem Opršalovy masky do sítě - 1:1. Za dvě minuty domácí dokonali obrat. Popolanský vybojoval kotouč a vyslal jej na Opršala, ten jej dokázal ještě vyrazit, ale na dorážku Michala Gabrišky byl již krátký – 2:1. Do konce prvního dějství chybělo pouhých 16 sekund.

Šok ze závěru první třetiny, ve které byly Plameny jednoznačně lepší a soupeře přestřílely 6:13, se přenesl i do té prostřední. Již ve druhé minutě domácí Beneš podržel kotouč před brankařem a přihrál Lukáši Bolfíkovi, který v pádu přidal třetí branku – 3:1. Dále již byla hra vyrovnaná, ale na domácích byl znát větší klid z dvoubrankového vedení.

To se projevilo i v polovině třetiny, kdy nejprve Popolanský jen těsně minul branku, ale o půl minuty později se již Martin Dufek nemýlil. Jeho přesný projektil vyslaný golfovou ránou zamířil přesně do šibenice Opršalovy branky – 4:1. S Plameny to v tu chvíli vydalo hodně špatně a jejich akcie klesaly na samé dno.

Obzvláště pak, když nedokázaly využít ani ty největší šance, jako byla třeba ta Kaňkova, kterou Zelenka zneškodnil. O jejich zvednutí se přičinil svojí druhou brankou v zápase Luboš Kunstmüller až necelou minutu před druhou sirénou. Když to nešlo z vyložených šancí, zkusil to nenápadným nahozením zpoza branky, které si Zelenka sám srazil za svoje záda – 4:2.

Snížení do šatny Sobotkův celek nabudilo a do třetí části nastoupil s velkou chutí a snahou zvrátit nepříznivý výsledek. Hned ve druhé minutě tomuto cíli přiblížil hosty z Vysočiny Ondřej Ježek, který vystihl Zelenkovu rozehrávku a jeho druhou chybu v zápase potrestal snížením na rozdíl jediného gólu a Plameny byly zpět v zápase – 4:3.

Navíc hosté opět přebírali režii hry do svých rukou a byli blízko kýženému vyrovnání. Jenomže se neujala ani nebezpečná Ježkova dorážka ani Kočanův nadějný pokus, kterým šikovně objel branku, ale místo zasunutí kotouče do odkryté klece, trefil pouze brankáře.

Rozhodující okamžik přišel ve 48. minutě, když na trestnou lavici putoval Šír a Lvi dokázali nabídnutou početní výhodu zužitkovat po půl minutě. Vyraženou Bartošovu střelu dorazil do sítě Ondřej Lechner. Žďárští si ještě přesto dokázali vytvořit tlak a několik příležitostí ke vstřelení kontaktní branky, která by dávala jakous takous naději do závěrečných chvil.

Čtyři minuty před koncem se během přesilovky odmítnul proslavit ve druhém zápase v řadě Střecha, který pohrdnul parádní Kaňkovou přihrávkou a netrefil úplně odkrytou břeclavskou bránu. Kouč Sobotka to ještě v závěru zkusil v šesti bez brankáře, ale ani to již nic na nepříznivém výsledku nezměnilo.

Plameny se dál trápí v koncovce a téměř z každé chyby inkasují. Tak to hodnotil i břeclavský trenér, který po zápase hovořil o tom, že po první třetině mohli prohrávat 0:5 a bylo po zápase. Jeho hráči, ale dokázali využít své jediné dvě šance a místo toho vedli.

Žďárští mají za sebou dva zápasy proti Lvům s rozpačitými výsledky. Další duel svedou hokejisté SKLH za týden, když pocestují podruhé za sebou na led soupeře. Bude to opět na jih, ale tentokrát na jih Čech k rybníku Vajgar. Ani tam je však nečeká nic lehkého, Jihočeši se po tradičně špatném úvodu sezóny začínají rozjíždět a vylovit body z Vajgaru bude při současné střelecké formě Plamenů hodně obtížné.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Už nevím co k tomu říct, můžete to používat pořád dokola, to co jsem říkal po minulých zápasech. Je to pořád stejná ohraná písnička. Vyrovnaný zápas, my góly nedáme ani když zývá prázdná brána a soupeř potrestá téměř každou naši chybu. A ty jsou a budou, bez chyby se dá celý zápas těžko odehrát. Jinak opravdu ta hra není špatná a v tom vidím naději a určitý optimismus do budoucna, je na čem stavět, protože ani jeden ze soupeřů nás nepřehrával. Musíme dál trpělivě, ale tvrdě pracovat a věřit, že se to zlomí.

Michal Konečný (trenér HC Lvi Břeclav):
Odehráli jsme dobré utkání, ale musím uznat, že v první třetině jsme se rozehrávali pomalu a dokázali využít obě dvě pořádné šance. Více jsme jich ani neměli. Od druhé třetiny jsme začali víc bruslit, dali další hezké branky, ale místo toho, abychom soupeře dorazili, tak jsme si nechali dát slepené branky. Bylo to po chybách jednotlivců, ale i to se stává. Vědu z toho nedělám. Místo toho, abychom si třetí třetinu užili, tak jsme museli zabojovat. Nechápu jen, proč sudí neuznal regulérní šestou branku, mohlo to být veselejší. Máme teď týden volna, doléčíme šrámy a můžeme vyrazit s hlavou nahoře do Kolína.
Převzato od ihcbreclav.dnh.cz