Spartak školil Plameny z produktivity

Zveřejněno 31.08.2012 | mk, jk
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
příp., pátek 31.8.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart (41.Černý) – Staněk, Střecha, Krejnus, Pleva, Smejkal, Doležal, Kolda, Sobotka R. – Kunstmüller, Březina, Plachý J. – Ježek, Vítek, Dítě – Kočan, Kotlík, Man – Havelka, Hron, Slavík, Fúzik
Lední medvědi Pelhřimov: Čekal – Tobola, Rašner, Adam, Veselý, Fibikar, Kasalý, Martínek, Beneš, Tecl, Plachý T., Hrbatý, Hadrava Marek, Kubát, Bezděk, Hadrava Martin, Votápek, Barták
Branky a nahrávky: 35. Střecha (Plachý J.), 49. Doležal (Kočan, Man) - 1. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 19. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 28. Plachý (Tecl), 42. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 45. Adam (Kubát)
Rozhodčí: Fiksa - Kopeček, Zídek Vyloučení: 3:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 170 Střely na branku: 35:22
Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ani ve čtvrté předsoutěžní zkoušce nedokázaly žďárské Plameny zvítězit. Diváci mohli sice sledovat pohledné, bojovné a rychlé utkání, ale z gólů se radovali především hosté. Hrálo se nahoru dolů na obě strany, ale více šancí si vytvářeli domácí a soupeře i výrazně přestříleli. Spartak však na rozdíl od Žďáru dokázal své šance proměňovat a uštědřil Plamenům krutou lekci z produktivity, když vyhrál přesvědčivým rozdílem 2:5. Další šanci zlomit přípravnou nespěšnou šňůru bude mít tým Martina Sobotky příští středu, kdy se v Třebíči utká s nováčkem soutěže Moravskými Budějovicemi.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Podobně jako s Jihlavou padla první branka záhy po úvodním buly. Neuběhla ani minuta hry a v čase 0:46 se Pelhřimovští zásluhou Marka Hadravy radovali z otevření skóre – 0:1.

Domácí se chtěli z této neočekávané situace rychle otřepat, vrhli větší sílu do útočení ve snaze vyrovnat skóre, ale Spartak hrozil účinnými protiútoky. Ty musel likvidovat pozorný Tomáš Linhart v 10. a 11. minutě zápasu.

V závěru třetiny se výtečně uvolnil hostující Tecl, ale s jeho ránou si znovu Linhart poradil. Hostům dobře vyhovoval nastavený metr sudího, který nemusel do té doby vylučovat. Minutu před první sirénou znovu udeřil Marek Hadrava se svojí produktivní formací a poslal parádní tečí Pelhřimov do dvougólového vedení - 0:2.

Na začátku druhé třetiny přišel tlak domácích, které podporovaly hloučky příznivců. Opět však mohlo udeřit na druhé straně, ale skvělým zákrokem se vytáhl Linhart. Toto varování si ale hráči Plamenů nevzali k srdci a Tomáš Plachý zvýšil vedení na 0:3 pro hosty, když ve 28. minutě překonal už zoufalého Linharta.

Od druhé poloviny zápasu se do hry vložil rozhodčí a začal pískat fauly na obou stranách. Tato situace zapůsobila na domácí jako živá voda a z velkého tlaku, kterým na delší dobu uzavřeli Spartak v obranném pásmu, udeřili. V 35. minutě prostřelil z mezikruží výborného Čekala Libor Střecha - 1:3.

Do třetí části poslali domácí místo Linharta nového brankáře Lukáše Černého, kterého za necelých pět minut přivítali hosté dvěma ukázkovými góly. Ve 42. minutě završil svůj hattrick Marek Hadrava (1:4) a o tři minuty později Richard Adam uzavřel střeleckou potenci Spartaku pátým gólem – 1:5. V závěru už jen Žďár korigoval výsledek brankou Tomáše Doležala, který tak snížil výraznou porážku svého týmu na 2:5.

Fotogalerie