SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
29., sobota 3.3.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Peška(Strýček) - Němec A.(C), Vlček, Klíma, Macek, Linsbauer, Machovec - Kaut, Němec R., Prchal - Peschout, Šimák, Partl - Havránek, Nečas, Šmída
Tábor: Petřík - Duben, Horák, Kadilák, Kakos D., Kakos L., Nehoda, Novák, Prchal Vá., Prchal Vo., Růžek, Straka, Skalický, Točík, Veselý, Vlk
Branky a nahrávky: 30.Havránek (Šmída), 32.Havránek (Nečas, Šmída), 43.Nečas (Havránek) - 22.Straka (Horák), 58.Veselý (Straka)
Rozhodčí: Novák - Hanák, Podlipný
Vyloučení: 1 +TS : 2
Využití: 0:1 V oslabení: 0:1
Střely na branku: 21:19
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2

Reportáž

Na žďárských Bouchalkách se v sobotu večer hrálo utkání mezi prvním a druhým mužstvem tabulky ligy mladšího dorostu skupiny Střed. Nutno říct, že přihlížející nemuseli litovat, že na zimní stadion přišli. Hrálo se pěkné bojovné utkání se šancemi na obou stranách. Ani jedno z mužstev nechtělo dát svou kůži lacino a výsledkem byl napínavý souboj do posledních minut zápasu.
První třetina opatrnější z obou stran se snahou nedostat branku a Tábor v ní byl o maličko aktivnější. Žádná střela se však neujala a tak se šlo do kabin bez branek. Na začátku druhé části hry už šli do vedení hosté, kteří ve vlastním oslabení využili mazácky svůj brejk. Poté, ale začala úřadovat znovuzrozená útočná síla Plamenů. Útok Havránek, Nečas, Šmída překlopil po krásných kombinačních akcích stav utkání na stranu Žďáru. V třicátésedmé minutě byl v brejku faulován hráč Tábora, ale nařízené trestné střílení s přehledem vyřešil Peška, když jeho vykonavateli vypíchl kotouč holí ještě než stačil zakončit. Stav byl tedy dva jedna po prostřední třetině. V poslední části úřadovali opět "mladé pušky" a hned v začátku zvýraznili vedení domácích o dvě branky. Utkání i nadále nepostrádalo na atraktivnosti a táborští se nechtěli smířit se stavem, který svítil na ukazately skóre. Pěkné akce se střídaly na obou stranách. Branku se podařilo dvě minuty před koncem vstřelit v přesilové hře Kohoutům a utkání dostalo ještě větší náboj než doposud. Závěrečná power-play však ani na jedné straně branku nepřinesla a tak první porazil druhého a pro všechny hráče to byl zápas ve kterém museli ukázat co v sobě mají.
K dalšímu utkání jedou Plameny v sobotu 10.března 2012 na led rezervy českobudějovického Mounfieldu.

Ostatní výsledky 29.kola skupiny 1-6 :
Krkonoše - Č.Budějovice B                5:1
Liberec B - Benátky nad Jizerou          1:1
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Odehráli jsme nejlepší utkání v tomhle roce. Po nějaké době jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a hned se to na hře projevilo. Všichni hráči zaslouží pochvalu, specielní pak ti co jsou uvedeni výše. Rozhodující pro vývoj utkání bylo chycené trestné střílení za stavu dva jedna. Ještě nám zbývá odehrát pět utkání a byl bych rád, kdyby nám tenhle herní projev vydžel až do konce soutěže.