Další komplex padl. Plameny rozhodly duel v Kolíně v oslabení

Zveřejněno 01.02.2012 | jb, mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
40., středa 1.2.2012
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Brázdil - K. Nedbal st., Pýcha, Pácal, Barták, Špringl, Minarčík, K. Nedbal ml., Fiala - Skokan, Kubát, Malý - Mejzr, Pospíšil, Morkes - Herwig, Cerk, Ježek - Hloušek, Čtvrtečka
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Pleva, Staněk - Koželuh, Doležal – R. Sobotka, Smejkal - Ježek, Bukáček, Plachý - Kunstmüller, M. Sobotka, Kuba – Havelka, Kotlík, Man
Branky a nahrávky: 14. Kotlík, 22. Koželuh (M. Sobotka), 26. Koželuh (Kuba). Rozhodčí: Horňáček - Ledinský, Kotek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 480. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3.
K O L Í N - Dva góly v oslabení a jeden navrch v přesilovce, to je bilance žďárských hokejistů ze zápasu v Kolíně. Ve 13. minutě ujel v oslabení Dan Kotlík a ve druhé třetině přidal během necelých čtyř minut dva góly obránce Aleš Koželuh, který tak prožil nejpovedenější zápas od svého comebacku. Další klíčovou postavou povedeného večera u Labe byl gólman Jiří Sláma. Žďárská jednička poprvé v sezóně udržela čisté konto a jistými zákroky se podílela na výhře 3:0. Plameny s Kozly bodovaly až na čtvrtý pokus a do puntíku jim vrátily předvánoční porážku z vlastního ledu. Navíc v boji o play-off Žďárští odskočili devátému Pelhřimovu už na osm bodů.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

První třetina byla z obou stran opatrná a vyrovnaná. Skóre zápasu otevřel v čase 13:53 Dan Kotlík. Svůj návrat do sestavy vyšperkoval únikem v oslabení, když na modré sebral puk Nedbalovi a sólovou akci zakončil úspěšnou kličkou do bekhendu – 0:1.

Plameny měly skvělý vstup do druhé třetiny. Do ní si totiž Číhalovi borci přinesli přesilovku za vyloučení Bartáka. Martin Sobotka vyhrál buly před Brázdilem, puk se dostal na modrou k volnému Aleši Koželuhovi, který propálil Brázdila ránou do horního růžku dvacet vteřin před návratem kolínského hráče – 0:2.

A stejný hráč se prosadil i o necelé čtyři minuty později. A opět v oslabení. Po kolínském icingu získali hosté buly v útočném pásmu a Koželuh zvýšil na třígólový rozdíl po přihrávce Michala Kuby, tentokrát Brázdila překonal prudkou střelou po ledě – 0:3.

Ještě ve 26. minutě mohli domácí snížit, ale jeden z Kozlů ze dvou metrů přestřelil s ležícím gólmanem Slámou i jeho odkrytou branku.

Ve 36. minutě mohly Plameny definitivně zlomit kolínské prokletí. Bago v útočném pásmu sehrála Kotlíkova lajna, ale bez gólového efektu. Naopak od tohoto momentu se hosté dostali pod těžkou palbu a zachraňovali se několikrát i pomocí icingu. Kolínští do konce třetiny tlačili všechno do branky a vytvořili si spoustu šancí, ale Žďárští díky jistému Slámovi nejkritičtější pasáž zápasu ustáli.

Další klíčový moment přežili hosté hned na začátku třetí třetiny, kdy tři čtvrtě minuty hráli v dvojnásobném oslabení. Domácí kouč v dalších minutách zamíchal se sestavou, ale ani to k úspěchu nevedlo. Gólu se nedočkali ani po obrovské šanci v končící 49. minutě před odkrytou brankou, kdy Slámu zastoupil svojí hokejkou Pavel Staněk.

Hosté taktickou hrou a pozorným bráněním podpořeným Salim v brance dotáhli zápas k velké spokojenosti asi patnácti žďárských fanoušků do vítězného konce. O první nulu v dospělé kategorii Slámu nepřipravil už ani střelec večera Koželuh, když si s pukem nebezpečně pohrával před vlastní brankou.

 

Ohlasy po utkání

Stanislav Bednář (trenér SC Kolín):
Dnešní zápas se nám hrubě nepovedl. Hráli jsme vyloženě špatně a Žďár zaslouženě vyhrál, i když ani z jejich strany to nebyl zrovna nejlepší výkon, ale na nás to dnes stačilo. Teď se trápíme, problém vidím v tom, že zkušení hráči jsou unavení. Těch osm nejlepších hráčů táhlo celou sezónu, každý zápas dřeli, teď jim docházejí síly a není nikdo, kdo by to za ně převzal.

Svatopluk Číhal (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Kluci makali, dali do toho všechno a odvedli dobrou práci. Hodně nám pomohlo, že jsme šli do vedení a to jsme dokázali držet celý zápas. Důležité bylo, že jsme přežili nápor soupeře v závěru druhé třetiny, kdy nás zle tlačili a my jsme tam měli hodně hluché místo. Tam nás podržel gólman Jirka Sláma, který celý zápas skvěle odchytal a zaslouženě si odvezl nulu. Ve třetí třetině jsme to dobře zvládli takticky, a i když nás Kolín chvílemi opticky přehrával, do vážnějších šancí jsme jej nepouštěli.