Plameny zkrotily břeclavské Lvy

Zveřejněno 12.10.2011 | mk, jb
SKLH Žďár nad Sázavou Břeclav
10., středa 12.10.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Břeclav ZNS - BRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Doležal, Staněk, Střecha, Jícha, Smejkal, Šulc - Ježek, M. Sobotka, Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Dítě - Kočan, Kotlík, Man - Havelka, Hron, Fúzik
Břeclav: Chvátal (od 21. Hübner) - Dora, Směřička, Beneš, Latner, Nekoranec, Novák, Lysoň, Rákoczy – Truhlář, Barus, Průdek, A. Staněk, Bolfík, Lechner, Zháňal, C. Bartoš, Papp, Kurial
Branky a nahrávky: 7. Plachý (M. Sobotka, Doležal), 14. Kunstmüller (Ježek), 20. Kunstmüller, 37. Ježek (Plachý), 49. Kotlík (Man), 52. Střecha (Dítě) - 3. Barus (Latner), 24. Truhlář, 55. Staněk (Truhlář, Barus).
Rozhodčí: P. Coufal - M. Černý, P. Kříž.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 561.
Střely na branku: 36:27.
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po dvouzápasovém bodovém půstu ve středu večer žďárští hokejisté opět naplno bodovali. Břeclavští šli sice již ve třetí minutě díky veteránu Barusovi do vedení, ale domácí dokázali ještě do první sirény zápas otočit. Nejdřív se trefil kapitán Jiří Plachý a pak během šesti minut dvakrát skóroval Luboš Kunstmüller. Ve zbývajících dvou třetinách si už Ždár nenechal vedení vzít a skóre navýšil až na konečných 6:3.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Břeclavští hokejisté ukázali už ve 3. minutě, že jim zápasy na stadionech soupeřů problém nedělají. Na puk tečovaný nešťastně domácím obráncem si najel Miroslav Barus a břeclavský veterán jednačtyřicáté narozeniny oslavil trefou do horního růžku Slámovy branky, který si do té doby nesáhl na puk.

Odpověď hráčů v červených dresech přišla už o čtyři minuty později. Kapitán Plamenů Jiří Plachý využil toho, že Tomáš Doležal šikovně potáhl puk až za Chvátalovu branku a po zpětné přihrávce už Plachému jen stačilo zvednout puk pod horní tyčku.

Důležité pro další vývoj zápasu bylo, že v polovině první třetiny Plameny přestály dvojnásobné oslabení. A minutu poté, co se Pavel Staněk vrátil do hry, už šly Plameny do vedení. V početní výhodě se po Ježkově přihrávce zblízka prosadil Luboš Kunstmüller, který skóroval ve třetím zápase po sobě. A žďárská jednadvacítka si statistiky vylepšila ještě v první třetině.

Kunstmüller si pro vlastní show „pronajal“ led v poslední minutě první třetiny. Na obranné modré obral o puk hráče Břeclavi a namířil si to přes celé kluziště a dlouhý únik zakončil tvrdým a přesným příklepem. Gól po skvělé individuální akci v čase 19:15 modrožlutý tým pořádně rozhodil.

Další góly už Jaroslav Chvátal nedostal, od druhé třetiny jej totiž nahradil Filip Hübner. Zpátky do hry vrátila Břeclav minela domácího beka Tomáše Smejkala. Ten při rozehrávce u vlastní brány namazal ve 24. minutě Václavu Truhlářovi, který zblízka dostal puk za Slámu a snížil na 3:2.

Domácí v polovině zápasu výborně forčekovali před břeclavskou bránou, vynutili si fauly a dostávali se i do šancí. Jenže Hübner vychytal Kotlíka a o něco později rána Martina Sobotky jen těsně minula tyčku. Dvougólový náskok vrátil domácím v 37. minutě Ondřej Ježek, když ho před brankou vybídl ke skórování Plachý.

Úvod třetí třetiny patřil hostům. Zpětnou Barusovu přihrávku dostal do ideální pozice Aleš Staněk, jenže břeclavský útočník po ráně do Slámy se místo oslavných gest chytal za hlavu.

Ale když se na druhé straně rozsvítilo červené světlo za břeclavským gólmanem popáté, bylo po zápase. Od mantinelu si před bránu nabruslil rozjetý Jiří Man a dílo dokonal jeho jihlavský parťák Dan Kotlík. Rozhodčí jeho gól na 5:2 v polovině 49. minuty uznal až po konzultaci s čárovým.

O tom, že se zápas bude dohrávat v poklidu rozhodla šestá trefa v břeclavské síti. V signalizované výhodě v 52. minutě po faulu na Dítě, který se po zranění vrátil do sestavy, se od modré napřáhl obránce Libor Střecha, jehož bombu zastavila až síťka lví branky.

Hosté už se zmohli jen na korekci výsledku. Opět u toho byla elitní Barusova formace. Pět minut před koncem Aleš Staněk dostal puk do ideální pozice a tentokrát už Slámu prostřelil.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Výsledek je sice přesvědčivý, ale musím říct, že to bylo velmi upracované vítězství a jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Divákům se zápas asi moc nelíbil, ale tři body se počítají. Břeclav nehrála špatně, má mladý, dobře bruslící tým, který podporuje Míra Barus, což je pořád neskutečně výborný hráč. Jediná kaňka je výkon rozhodčích, ti by měli vrátit licenci, protože udělali spoustu chyb, naštěstí to nebylo v zápase, který by skončil o gól.

Michal Konečný (trenér HC Lvi Břeclav):

Neodehráli jsme špatný zápas, dobře jsme začali, ale vlastními chybami a nedisciplinovaností jsme si utkání prohráli. Po páté brance už to bylo v režii domácích. Rozhodil nás třetí gól. Předcházela mu obrovská chyba Průdka, který školácky ztratil puk a domácí nám utekli o dvě branky. Byl to navíc gól do šatny, psychika mužstva pak jde dolů. Navíc obrana byla před brankou hrozně nedůrazná. Divím se, že Chvátal ty beky ještě nemlátí hokejkou po zádech. (převzato z webu ihcbreclav.dnh.cz)

Fotogalerie