Žďár padl a Kolín uhájil vedení v tabulce

Zveřejněno 05.10.2011 | mk, jb
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
8., středa 5.10.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Doležal, Staněk, Pleva, Střecha, Smejkal, R. Sobotka, Šír - Ježek, M. Sobotka, Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Havelka - Man, Kotlík, Kočan - Šulc, Hron.
Kolín: Brázdil - Nedbal, Procházka, Barták, Pácal, Zet - Kubát, Cerk, Skokan - Morkes, Pospíšil, Mejzr - Ježek, Hloušek, Čtvrtečka - Herwig, Kapička.
Branky a nahrávky: 4. Ježek (Plachý), 34. Kunstmüller (Bukáček) - 17. Nedbal (Čtvrtečka), 29. Nedbal (Cerk, Kubát), 40. Procházka (Cerk), 59. Kubát (Skokan).
Rozhodčí: Talpa - Matějíček, Dančišin.
Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2.
Diváci: 632.
Střely na branku: 40:34.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dvě třetiny domácí fanoušci kroutili hlavami nad množstvím promarněných gólových příležitostí žďárských hokejistů. Nejednoho diváka napadlo, že tyto zahozené šance budou mrzet. A také se tak stalo. Hosté se ujali vedení v poslední sekundě druhé třetiny a v té závěrečné už domácím obrat nedovolili. Kozlové si vítězstvím 4:2 upevnili pozici na čele tabulky, Plameny padly po pěti vítězstvích v řadě.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Žďárští hokejisté vstoupili do zápasu s velkou chutí prodloužit pětizápasovou vítěznou sérii a vylepšit dlouhodobě nepříznivou bilanci s neoblíbeným kolínským soupeřem. Fanoušci si poprvé zakřičeli radostí už ve 4. minutě. Prosadil se první útok a mezi střelce se letos už popáté v pěti zápasech zapsal Ondřej Ježek, který za Brázdila dostal puk po Plachého střele – 1:0.

Už během první třetiny odstoupil ze hry žďárský obránce Martin Pleva, jehož vyřadily přetrvávající problémy s ramenem. V té době už ale jeho spoluhráči měli za sebou několik tutových šancí. V 15. minutě našel Plachý našlápnutého Martina Sobotku, ale jeho blafák se mezi tyče nevešel. A po neproměněných šancí přišel šok na druhé straně kluziště. Karel Nedbal si v oslabení najel na dlouhou přihrávku, rukavicí si zpracoval puk a ujížděl sám na Slámu, kterého nachytal střelou mezi betony – 1:1.

Ve druhé třetině nejdřív zacinkala tyčka Slámovy branky, ale mnohem více práce měl opět jeho protějšek Jaroslav Brázdil. Ve 24. minutě na něj jel sám Luboš Kunstmüller, ale jeho pokus gólman Kozlů vystihl.

V čase 28:04 šli do vedení hosté. Ondřej Cerk se v dobré pozici mezi kruhy neukvapil a akci ještě vylepšil přihrávkou na Nedbala, který číhal s nastavenou hokejkou u pravé tyčky – 1:2.

V polovině zápasu měli domácí místy až drtivý tlak a Kozlové se jen zoufale bránili. Vyrovnání zařídila Bukáčkova formace. Její centr našel před bránou volné svoje hokejové dvojče Kunstmüllera, který dostal puk za Brázdila i přesto, že mu střela příliš nesedla - 2:2.

A když hráči lídra tabulky přestáli další závary před svou brankou, dostali po faulu Tomáše Smejkala výhodu přesilové hry. Tu proměnili současně se sirénou. Puk propadl za brankovou čáru přes Slámovo rameno a rozhodčí spornou trefu Tomáše Procházky - 2:3.

Ve třetí třetině hosté šikovnou taktikou otupili tlak napadáním na útočné modré. Hráči v červených dresech měli problémy dostat se do útočného pásma a usadit se v něm. Největší šance na vyrovnání přinesla přesilovka v 56. minutě, ale bez gólového efektu.

Změnu stavu přinesla až další početní výhoda. Domácí kouč Petr Kuchyňa po oddechovém čase poslal na přesilovku pětici útočníků a jediného obránce Staňka, ale ani hra bez brankáře k vyrovnání nevedla. Hosté se dostali do středního pásma a Tomáš Kubát bekhendovým nahozením od modré v čase 58:57 definitivně rozhodl o tom, že Kozlové zůstanou v čele tabulky i po osmém kole - 2:4.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Dnes vyhrál šťastnější tým, ale to neomlouvá naši střeleckou nemohoucnost. První třetina měla být 5:1 pro nás, ale neproměněnými šancemi jsme urazili hokejového boha. Takové zápasy bohužel občas přijdou. Zápas ovlivnila a rozhodla třetí branka Kolína, podle mého názoru padla až po zaznění sirény. My jsme tvořili hru a soupeř dával góly. Pokud hráči budou předvádět takovéto výkony a vylepší koncovku, tak vůbec nemám strach.


Stanislav Bednář (trenér TJ SC Kolín):

Dnes diváci viděli vynikající hokej, domácí předvedli, že mají vynikající tým. My jsme bojovali, ale měli jsme i štěstí, hlavně v prvních dvou třetinách. Ve třetí už jsme soupeře moc nepouštěli do našeho pásma. Hodně nám pomohl gól před druhou přestávkou, podle nás byl regulérní a padl ještě před sirénou.

Fotogalerie