Generálka vyšla. Žihadla vychytal Sláma

Zveřejněno 07.09.2011 | Jiří Bárta
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
příp., středa 7.9.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Linhart) - Doležal, Staněk, Pleva, Střecha, R. Sobotka, Smejkal, Šulc - Havelka, Plachý (C), M. Sobotka - Kunstmüller, Bukáček, Dítě - Dobiáš, Kotlík, Man - Kočan, Bahl, Hron.
Moravské Budějovice: Míča (Havlík) - Bulička, Hrbáček, Dusík, Boudný, Sechovec, Kundela - Zahradník, Ferenčík, Dostál, Oliva, Topol, Křenek, L. Sobotka, Krčál.
Branky a nahrávky: 12. Kočan (Kotlík), 27. M. Sobotka (Staněk), 56. Kunstmüller (R. Sobotka, Bukáček) - 58. Oliva (Topol, Dusík). Rozhodčí: Říčan - Kopeček, Klouda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 87. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Co třetina, to gól. Žďárští hokejisté si v posledním přípravném zápase rozdělili góly rovnoměrně do všech period. Díky skvělému výkonu Jiřího Slámy, který vychytal kromě jediné všechny šance Moravských Budějovic, tak soupeře porazili 3:1. Do zápasu v dresu Plamenů s číslem 69 naskočil i Američan Ryan Bahl, který ale Žďár nakonec neposílí.
Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Na žďárské Bouchalky sice přijel tým z krajského přeboru, ale rozdíl jedné soutěže na ledě vidět nebyl. Hráči Moravských Budějovic, kteří chtějí v nové sezoně vybojovat postup do druhé ligy, zaostávali místy jen v bruslení a slabší produktivitě.

První tutovku propásnul v 5. minutě žďárský Pavel Havelka, který nahradil v elitní formaci absentujícího Vránka. Po souhře celé lajny v přesilovce po bekhendové kličce brankáři Míčovi atakovaný obráncem těsně minul pravou tyčku prázdné brány.

Mezi střelce se jako první zapsal v čase 11:37 Jan Kočan, kterému asistoval Dan Kotlík. Jinak ale domácí nedokázali v první třetině využít ani jednu ze tří nabídnutých přesilovek. Když hořelo před brankou Slámy na druhé straně, poradil si sám gólman nebo mu se zblokováním střely pomohli obránci.

Nejhezčí akci zápasu divákům předvedli Pavel Staněk s Martinem Sobotkou. Exjihlavský bek v 27. minutě rozebral bránící čtveřici ve žlutočerných dresech dlouhou přihrávkou na Sobotku, který od modré čáry sám ujížděl na Míču a rychlou střelou mezi betony mu nedal šanci.

I když se hosté snažili o kontaktní gól a šancí k jeho vstřelení měli dost, jejich akce končili na Slámovi nebo jeho tyčkách. Snahu o zvrat definitivně utnul třetím žďárským gólem Luboš Kunstmüller, který před Míčou nastavil hokejku do střílené přihrávky Romana Sobotky.

Sláma, který si výkony v přípravě rázně řekl o místo jedničky, přišel o čisté konto až dvě a čtvrt minuty před koncem. Tehdy jej dorážkou v přesilovce překonal Jiří Oliva. Na víc už ale Moravské Budějovice neměli čas.

Žďárští hokejisté zakončili přípravné období šestou výhrou z osmi duelů. První ostrý zápas nové sezony odehrají na domácím ledě už v neděli 11. září od 17.30 proti Chotěboři.

Testovaný útočník Ryan Bahl nakonec svůj boj o místo v dresu Plamenů po jednom zápase vzdal. Američan, který si připsal plusový bod za účast při Kočanově brance, po zápase trenéru Petru Kuchyňovi sdělil, že přehodnotil svoje plány a vrátí se do USA na univerzitu.

Fotogalerie