Lvi kousali, ale na Žďár nestačili

Zveřejněno 26.08.2011 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Chotěboř
příp., pátek 26.8.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Chotěboř ZNS - CHT
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Pleva, Šír, Smejkal, Sobotka R., Šulc, Doležal - Plachý, Vránek, Bukáček, Dítě, Kunstmüller, Dobiáš, Man, Havelka, Hron, Kočan
Chotěboř: Opršal, (31) Pešek - Bělohlávek, Gasda, Halamka, Blažek M., Němec, Musil, Venc, Škarýd, Janda, Pelán, Kotov, Hospodka, Vylíčil, Blažek P.,Szilva, Varga, Starkov, Chetyrian, Štros
Branky a nahrávky: 9. Doležal (Pleva, Plachý), 37. Plachý (Bukáček, Kunstmüller), 38. Bukáček (Pleva), 40. Kočan - 12. Blažek P. (Varga), 12. Pelán
Rozhodčí: Fiksa - Kopeček, Klouda
Vyloučení: 12:7 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 251
Střely na branku: 24:22
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – I přes tropické páteční počasí, si na žďárské Bouchalky našla cestu zatím největší návštěva v letošních přípravných zápasech. Dvěstě padesát přítomných diváků, zde sledovalo, jak domácí Plameny kráčí již ke svému čtvrtému vítězství v předsezóním testovacím období. Proti regionálnímu rivalovi HC Lvi Chotěboř sice po úvodní třetině domácí prohrávali o jednu branku, ale zlepšenou hrou ve zbývajících dvou periodách, vybojovali výhru 4:2. Jak se jim bude dařit nadále, mohou fanoušci sledovat již v úterý, kdy přivítají hokejisté SKLH dalšího soupeře z Vysočiny, kterým bude pelhřimovský Spartak.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Domácí Žďár dnes nastoupil k utkání proti Chotěboři pouze se třemi útoky. „Dovolenou“ dnes dostali Střecha, Staněk, Kotlík a M.Sobotka, který je s mládežníky na turnaji v Brně.

Úvod zápasu patřil hostujícím Lvům, kteří se doslova vrhli na soupeře a byl jich plný led. Domácí hokejisté, kteří byli viditelně zaskočeni úvodním náporem protivníka, se uchylovali k nedovoleným zákrokům. Hosté však dvě nabídnuté početní převahy nedokázali využít. Naopak v osmé a deváté minutě se dvakrát provinili proti pravidlům chotěbořští a domácí si nenechali výhodu dvojnásobné přesily uniknout.

Jiří Plachý nahrál na modrou čáru Martinu Plevovi, který poslal střelu na brankáře hostů. Opršal však jeho střelu vyrazil před sebe, kde byl připravený Tomáš Doležal a na druhý pokus jej překonal. Domácí radost však netrvala ani tři minuty a hosté využili svoji aktivitu a vyrovnali z hole Pavla Blažka, který se po přihrávce Vojtěcha Vargy dobře zorientoval a Slámu prostřelil. Pouhá půlminuta dělila dvě branky Chotěboře vedoucí k obratu v zápase. Pavel Pelán si šikovně poradil se žďárským obráncem, položil si Slámu a zavěsil. Po dvaceti minutách aktivnější Chotěboř zaslouženě o jednu branku vedla.

Do druhé třetiny však nastoupily žďárské Plameny o poznání koncentrovaněji, důsledněji se vyvarovali chyb v obranné hře a postupně přebíraly iniciativu a režii zápasu. Získanou převahu, však dokázali žďárští brankově zúročit až v závěru prostřední části utkání, ale zato velmi důrazně a během necelých čtyřech minut rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Nejprve v sedmatřicáté minutě zakončil kombinaci v útočném pásmu Jiří Plachý. Po přihrávkách Miroslava Bukáčka a Luboše Kunstmüllera, zametl žďárský kapitán kotouč k tyčce a v polovině zápasu vystřídavší brankář Matěj Pešek na něj již nedosáhl. O necelou minutu později dorazil střelu Martina Plevy do sítě Miroslav Bukáček. To však nebylo vše. Těsně před sirénou důsledným napadáním vystihl chybu hostujícího obránce Jan Kočan a tváří v tvář Peškovi zvýšil dvě sekundy před koncem druhé třetiny, na dvoubrankové vedení pro Plameny.

Závěrečná třetina již neměla takové obrátky, jako ty dvě předchozí, což bylo vzhledem k velkému horku docela pochopitelné. Oba soupeři se dostali do několika slibných šancí, ale oba gólmani drželi již čisté konto. Obzvláště domácí Sláma předváděl dnes opět parádní formu a dvakrát doslova vychytal kapitána hostí Jandu, který se ocital ve vyložených gólových šancích. Celkově však domácí v závěrečné části drželi opratě zápasu ve svých rukou a kráčeli za čtvrtým vítězstvím z dosavadních pěti přípravných zápasů.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Opět těžký zápas, který jsme však příliš nezvládli v úvodu, kdy nám poněkud obrana spala. Od druhé třetiny to již bylo podstatně lepší, tvořili jsme hru a již tolik nechybovali. I když na můj vkus těch minel, především v obraně, tam dnes bylo až příliš. A nebyli bychom to my, abychom opět nespálili několik tutovek. Nakonec jsem však hráčům poděkoval a pochválil je, protože opět předvedli bojovný výkon a vůbec nebylo na škodu, vyzkoušet si obrat v zápase, protože zatím jsme prohrávali pouze na Technice a tam se nám to nepodařilo, takže to je určitě velké plus. Nelíbilo se mi také hodně vyloučení, v sezóně se toho musíme vyvarovat a hrát disciplinovaněji, na druhou stranu tolik ubráněných oslabení včetně 5 na 3 je také potěšující.

Fotogalerie