MD : Výhra proti třem městům

Zveřejněno 27.02.2011 | Zdeněk Kulíšek
Dvůr Králové n. L. SKLH Žďár nad Sázavou
31., neděle 27.2.2011
Dvůr Králové n. L. - SKLH Žďár nad Sázavou DKR - ZNS
Dvůr Králové n. L.: Honsnejman (37.Mertlík) - Langpaul, Zelený, Krumpholz, Klust, Chrtek, Durst, Hlavatý, Zdráhalová, Žoch,Vigaš, Pekárek, Vít, Janata, Baudyš, Rutrle, Munzar
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (50.Peška) - Němec A.(C), Macek, Koláček R., Linsbauer, Koláček J. - Vacek, Němec R., Prchal - Svoboda, Skotar,Šebesta - Havránek, Nečas, Šimák - Kittler
Branky a nahrávky: 12.Zelený (Durst, Krumpholz) - 14.Němec R. (Vacek), 17.Koláček R. (Vacek), 32.Vacek, 37.Vacek, 37.Skotar (Prchal), 48.Nečas (Němec A.,Havránek)
Rozhodčí: J.Petr - Shejbal,D.Petr
Vyloučení: 9 a 5´+TH a 10´OT : 8
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:23
Průběh utkání: 1:0, 1:6
J A R O M Ě Ř - Třicátéprvní kolo ligy mladšího dorostu svedlo proti sobě hráče žďárských Plamenů proti mužstvu ve kterém nastupují hráči tří měst. Pod hlavičkou HC D.Králové se soutěže účastní dorostenci již zmiňovaného Dvora Králové, Náchoda a Jaroměře. Toto utkání bylo již čtvrtým měřením sil mezi těmito soupeři v letošní sezoně. Tři předchozí skončila vítězstvím Žďáru v poměru 8:0, 3:2 a 2:1. Zvláště druhý a třetí zápas byl velmi vyrovnaný. Tentokrát odjížděli hráči SKLH se značně omlazeným kádrem a tak bylo otázkou jak si se soupeřem složeným z jedenácti hráčů ročníku devadesátpět a sedmi ročníku devadesátšest poradí.

Reportáž

Kdyby po první třetině svítil na ukazateli skóre stav pět dva, nemohl by se nikdo divit. Proti byl však žďárský fantom v brance. Martin Zelený kryl nejméně pět vyložených gólových šancí domácích a inkasoval pouze jednou, to když po zaváhání hostující obrany využil svoji šanci jeho jmenovec v dresu Dvora Králové. Hosté z minima vytežili maximum a po dvou přihrávkách Vacka vstřelili dvě branky. Nejprve pohotově doklepl jeho přihrávku do brankoviště Radim Němec a poté vyslal do brejku Rosťu Koláčka, který "prokráčel" přes vše co mu stálo v cestě a skóroval. Přesto že byl poměr střel čtrnáct ku šesti vedli Plameny po první části dva jedna.
Ve druhé třetině se hra i počet střel na obě branky vyrovnal. Šance se dlouho střídaly na obou stranách a o celém utkání rozhodlo pět minut v rozmezí třicátédruhé a třicátésedmé minuty. Osud utkání vzal do svých rukou Damián Vacek, který po dvou přihrávkách z první třetiny předvedl dva samostatné úniky přes celé hřiště a bravurně je zakončil. Domácí v těchto minutách zcela propadli z disciplíny a vysloužili si po diskuzích s arbitrem utkání dva vyšší tresty. Definitivní hřebíček do jejich rakve zatloukl Dominik Skotar, který z mezi kruhů využil perfektní přihrávku od Patrika Prchala. Hosté v závěru druhé a v začátku třetí třetiny ubránili několikaminutové oslabení pět na tři a ukázali, že nemíní v dobře rozehraném utkání domácím ustupovat ani o krok. Ti se sice zhruba do poloviny třetí části pokoušeli stav ještě zkorigovat, ale když ve čtyřicátéosmé minutě vstřelil svoji první branku za mladší dorost Martin Nečas, po přihrávkách Adama Němce a Tomáše Havránka, domácí zcela rezignovali a utkání se pouze dohrávalo.
Další ukání sehrají hráči žďárského mladšího dorostu na svém ledě ve čtvrtek 3.března 2011 v 16:30 s hráči Vajgaru Jindřichův Hradec.

Ostatní výsledky 31.kola :
Č.Budějovice B  -  Benátky n.Jiz.      10:1
Třebíč  -  Liberec B                    6:4
Kobra Praha  -  Kolín                   3:4
J.Hradec  -  Krkonoše                   5:1
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Dobré utkání. V první třetině jsme se těžko dostávali do tempa a soupeř nás přehrával. Jen díky Zelenému a Vackovi jsme se dostali do hry a s postupem času hru minimálně vyrovnali. Domácí nám to ulehčili svojí nedisciplinovaností. Celkově musím, ale pochválit celé mužstvo. Chtějí hrát a přes poměrně náročný program se nijak nešetří a bojují i když se nám zrovna nedaří.