MD : Zcela zaslouženě

Zveřejněno 23.01.2011 | Zdeněk Kulíšek
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
26., sobota 22.1.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) - Němec A., Půža, Linsbauer, Macek - Pazourek, Jícha, Šmída - Šebesta, Skotar, Kittler - Šimák, Němec R., Vacek - Svoboda, Prchal
Motor Č.Budějovice: Kadlec L. (33.Sova) - Malovec, Šimánek, Kadlec A., Hodianek, Šesták, Verner,Štrobl, Jáchym, Suchánek, Kubeš, Koupal, Šafář, Carva, Marcilis, Hovorka
Branky a nahrávky: 18.Vacek (Šimák), 25.Šmída (Pazourek, Půža), 35.Pazourek (Jícha, Linsbauer), 43.Jícha (Šmída)
Rozhodčí: Dostál - Rampír, Zháněl
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:14
Průběh utkání: 0:0, 4:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Zápasy s týmy ze samotného čela tabulky mají v konci třetí čtvrtiny na programu žďárští mladší dorostenci. V minulém kole to byla první Horácká Slavia Třebíč na jejímž ledě prohráli po vlastních hrubých chybách tři jedna. Tuto sobotu je čekalo domácí utkání s druhým celkem tabulky jímž je rezerva českobudějovického Mounfieldu. Předcházející utkání s tímto soupeřem skončila vždy vítězstvím Č.Budějovic. V prvním utkání poměrem tři jedna a ve druhém výsledkem šest ku třem. Papírové předpoklady i postavení v tabulce tak před zápasem stavěly hostující hráče do role favorita. Jak sobotní ukání nakonec dopadlo a jaký byl jeho průběh se dočtete v komentáři o utkání.

Reportáž

Utkání začalo ve vysokém tempu. Kombinační akce se střídaly na obou stranách a opravdu se bylo na co dívat. Oba brankáři se předváděli v tom nejlepším světle a tak se na první branku čekalo až do závěru první části hry. V osmnácté minutě se ji podařilo vstřelit Vackovi, který po tlaku a sérii střel, celého třetího útoku, byl posledním hráčem Žďáru, který se dotknul puku před tím než skončil v českobudějovické brance. Domácí odcházeli do kabin s jednogólovým vedením a dá se říct, že zaslouženě neboť poměr střel byl v první třetině jedenáct ku šesti.
Ve druhém dějství utkání pokračovala výborná hra obou mužstev s mírnou převahou domácích, kteří si s postupem času začali vytvářet stále víc brankových šancí. Ve dvacátéčtvrté minutě překonal brankáře Mounfieldu z besprostřední blízkosti Šmída po přesných přihrávkách Pazourka a Půži. Českobudějovičtí hrozili nebezpečnými kontry, které kryl s přehledem žďárský mág Martin Zelený. Třetí branku SKLH vstřelil ve třicátépáté minutě Pazourek po výtečné akci a přihrávce Jíchy. Od třetí vstřelené branky začali hosté tahat za kratší konec provazu. O tom vypovídal i poměr střel ve druhé třetině, který byl na jejím konci třináct ku šesti.
Do poslední části nastoupili budějovičtí s touhou po zkorigování výsledku a zdramatizování utkání. Tlačili se před žďárskou branku, ale nic z aktivnější hry nevytěžili. Definivní hřebíček do jejich rakve pomyslně zatloukl hned ve čtyřicátétřetí minutě Jícha po přihrávce Šmídy. Od té to chvíle bylo na ledě už jen jedno mužstvo. Hosté rezignovali a utkání se dohrávalo víceméně před jejich brankou. Ani jedna střela po často povedených akcích však již v jejich brance neskončila. Jedenáct střeleckých pokusů domácích oproti čtyřem hostí jasně vypovídá o poměru sil na ledě ve třetí třetině. Zasloužené vítězství SKLH Žďár nad Sázavou přišlo po dvou letošních porážkách s Mounfieldem sice nečekaně, ale o to bylo sladší.
Poslední utkání třetí čtvrtiny sehrají žďárští mladší dorostenci v neděli 30.ledna 2011 s dalším soupeřem z čela tabulky. Na svém ledě je přívítají hráči HC Bílí Tygři Liberec B.

Ostatní výsledky 26.kola :
Benátky n.Jiz. - Kolín                1:4
Krkonoše - Liberec B                  3:5
D.Králové/Náchod - Třebíč             1:7
J.Hradec - Kobra Praha               14:6
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Soupeř byl kvalitní, výborně bruslil a v minulých utkáních nás přehrával hokejovostí. Tentokrát jsme se mu minimálně vyrovnali. Budu se opakovat, ale opět se ukázalo, že pokud Zelený předvede to na co má, celé mužstvo vyroste. Musím, ale pochválit všechny. Hráli jako kolektiv a to bylo hlavním důvodem vítězství. Škoda, že tak neumíme hrát vždycky. Tentokrát, ale měla naše hra velmi solidní úroveň.