Poslední zápas Plamenů roku 2012! Bouchalky čeká velké drama, přijede rozjetý Kolín

Zveřejněno 18.12.2012 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou SC Kolín
23., středa 19.12.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - SC Kolín ZNS - KOL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Už jen pár dnů chybí do vánočních svátků a druholigová mašinérie napíše již své třiadvacáté dějství. Domácí odehrají ve středu své závěrečné hokejové představení v letošním roce. Tým nad řekou Sázavou má předehráno 24. kolo s Technikou, proto si svěřenci Martina Sobotky budou moci déle odpočinout, doléčit zranění a zkoncentrovat síly před závěrečnými boji, které je čekají hned po Novém roce. Kozlové mají za zády vynikající stíhací jízdu potvrzenou devíti výhrami z posledních jedenácti zápasů! Díky této famózní formě se ze samého dna tabulky vyhoupli až na pátou pozici a útočí na elitní čtyřku. Středočeský klub se pokusí vyhrát na ledě Plamenů, kde se to zatím v letošním průběhu povedlo pouze Hodonínu a Pelhřimovu.
Středočeši v úvodní čtvrtině soutěže příliš neoslnili a na rozdíl do minulých let, se museli spokojit s nezvyklými příčkami na samé hranici postupové osmičky. Přestože dokázali hned v zahajovacím utkání nového ročníku potrápit favorita skupiny Střed Hodonín, který Kolín udolal až v prodloužení 5:4.

Podle předsezónního rozlosování se utkali s týmem Plamenů v pátém kole. Žďár uhájil Bouchalky především zásluhou precizní obrany, kterou držel nad vodou fantastický výkon domácího brankáře Petra Opršala. Ten si připsal 33 úspěšných zákroků a dirigoval výhru svého mužstva. Kolín i přes nepovedený vstup do soutěže favorita hodně potrápil a v počtu střel ho také předčil (26:35), jenže po vyrovnaném a dramatickém zápase nakonec Kozlové padli 4:2.

Následně se přeci jen podařilo Středočechům uspět, když udolali Vajgar, ale hned na to přišel další pád. Po sérii proher s Technikou, Budějovicemi, Pelhřimovem a Hodonínem krize vyvrcholila ostudnou porážkou 5:0 od rivala Nymburku. To srazilo Kozly až na samé dno druholigové tabulky a klub se ocitl pod palbou kritiky. Pak se však začaly dít u Labe velké věci.

Vedení klubu, po zhodnocení probíhající sezóny, však nadále pevně stálo za dosavadním koučem Václavem Rácem a jeho realizačním týmem, který získal v první části jen osm bodů! Jejich důvěra se ovšem bohatě vyplatila a začala přinášet ovoce.

Kolínští Kozlové začali vítězit jako na běžícím páse a po odehrané polovině základní části postoupili až na šesté místo, když podlehli pouze lídrům soutěže Drtičům a Technice. Ve čtrnáctém kole přivítali Žďár, který v tu chvíli okupoval druhou příčku.

S vypětím všech sil a s velkým nasazením, svého soupeře nakonec porazili gólem šest sekund před koncem třetí třetiny, když se trefil Jan Hanzl. Plameny odolávali mnohdy drtivému náporu a opět je podržel vynikající výkon defenzívy, které dominoval strážce svatyně Jiří Sláma. Ten pochytal 52 střel soupeře! Ale na body to nestačilo.

Vše objektivně zhodnotil trenér poražených Martin Sobotka. „Pochopitelně prohra brankou šest sekund před koncem obrovsky mrzí, ale nebýt výborného Slámy, mohlo to být rozhodnuté daleko dřív.“

Středočeský klub si připsal ve druhé čtvrtině soutěže osmnáct bodů! A postoupil na průběžnou šestou pozici, kterou ještě dál vylepšil. Naposled Kozlové ztratili body 5. prosince v Hodoníně (5:2).

Poté doma oplatili porážku Nymburku (5:1), minulou středu vyloupili Chotěboř (1:5) a o víkendu si vyšlápli na mocné Lvy z Břeclavi (5:3). Své působení v roce 2012 zakončí venkovními duely ve středu na ledě Plamenů a o víkendu s Vajgarem, ve kterých budou útočit na postup do elitní čtyřky.

Mezi největší opory hostů patří Petr Morkes, který podobně jako vloni ovládá produktivitu svého týmu s dvaadvaceti body za devět branek a třináct asistencí. Sehraná dvojka druhé formace Josef Malý s Jiřím Kadlecem, společně nasbírala 41 kanadských bodů! Ale největší gólová zbraň je schovaná až ve třetí formaci. David Šafránek už zaznamenal dvanáct branek, nejvíce ze svého týmu, a k tomu u sedmi asistoval.

Velká změna také proběhla v brance, když svoji šanci chytil teprve dvacetiletý gólman František Moravec a také jeho zásluhou se začali kolínští vracet zpátky do horních příček tabulky centrální divize. V šestnácti odchytaných zápasech zaznamenal 92,2% úspěšnost svých zákroků a třikrát slavil čisté konto!

Žďárské obecenstvo se má tedy rozhodně na co těšit. Setkají se dva týmy, které patří v dosavadním průběhu do horních pater skupiny. Už tři zápasy neporažené Kozly přivítá horký led třetích Plamenů, na kterém dokázali vyhrát pouze Drtiči a překvapit Spartakovci. Žďár bude chtít po dvou venkovních prohrách potvrdit domácí formu, kde se mu v letošním ročníku zatím poměrně daří. Právě tento zápas zřejmě rozhodne o tom, který z obou tradičních rivalů oslaví vstup do nového roku 2012 ve společnosti nejlepší čtveřice skupiny Střed.

Přijďte proto podpořit žďárské Plameny, kterým se poslední zápasy vůbec nepovedly a budou nyní nejvíce potřebovat podporu a přízeň svých fanoušků v těžkém boji proti mohutně rozjetému soupeři, který aktuálně disponuje fantastickou formou. Nenechte si ujít poslední zápas SKLH v letošním roce a pomozte svému klubu v možná zlomovém okamžiku sezóny.

Aby se Vám lépe fandilo, případně jste nakoupili ještě nějaké vánoční dárky, připravilo vedení klubu slevu 10% na sortiment ve fanshopu u vchodu do stadionu.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
5. kolo, 3.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou – TJ SC Kolín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

14. kolo 14.11.2012
TJ SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Kompletní program 23.kola:
Středa 19.12.2012 18:00 hod.
SHK Hodonín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec (6:4, 2:3)
NED Hockey Nymburk – Spartak Pelhřimov (5:6sn, 1:5)
HC Chotěboř – HC Moravské Budějovice 2005 (3:10, 3:5)
HC Lvi Břeclav – VSK Technika Brno (6:3, 5:3)
SKLH Žďár nad Sázavou – TJ SC Kolín (4:2, 1:2)

Poslední výsledky TJ SC Kolín:
15. kolo Kolín – Jindřichův Hradec 4:0
16. kolo Technika Brno – Kolín 8:3
17. kolo Kolín – Moravské Budějovice 6:0
18. kolo Pelhřimov – Kolín 3:5
19. kolo Hodonín – Kolín 5:2
20. kolo Kolín – Nymburk 5:1
21. kolo Chotěboř – Kolín 2:5
22. kolo Kolín – Břeclav 5:3

Atraktivní vyvrcholení roku 2012 můžete sledovat na tribunách žďárského zimního stadionu na Bouchalkách ve středu 19. prosince. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hodin. Ještě předtím bude uctěna památka zesnulého pana PhDr. Jaroslava Švomy minutou ticha. Pokud se nebudete moci zúčastnit posledního utkání Plamenů v tomto kalendářním roce, bude pro Vás tradičně připraven onlajn přenos, který však atmosféru důležitého duelu nedokáže nahradit, proto neváhejte a přijďte zatopit pod kotlem!