Plameny u Vajgaru zcela vyhasly

Zveřejněno 15.12.2012 | ok, mk, Jan Wirkner
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
22., sobota 15.12.2012
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Kubeš - Procházka, Maryška, Tržil, Tupý, Popelka, Voříšek, Kupec, Kocar, Záhora, Mařík, Skokan, Sekera, Mazanec, Dvořák, Jasanský, Kohút, Tomšík, Matějka, Zvoník.
SKLH Žďár nad Sázavou: Opršal (21. Sláma) - Smejkal, Kolda, Šír, Pleva, Staněk, Doležal, Plachý, Vítek, Březina, Kunstmüller, Dítě, Kotlík, Man, Ježek, Hron.
Branky a nahrávky:15. Sekera (Voříšek, Mařík), 16. Voříšek (Tržil, Mařík), 19. Matějka (Maryška), 33. Mařík (Voříšek, Tržil), 42. Tupý (Sekera, Mařík), 43. Záhora (Zvoník), 46. Záhora, 52. Kupec (Dvořák, Záhora) - 4. Březina (Dítě), 27. Man (Smejkal, Kotlík), 58. Kolda (Hron), 59. Březina (Kolda, Kunstmüller)
Rozhodčí: S. Mertl - J. Štětina, D. Štětina Vyloučení: 8:5+TS, navíc Staněk (ZNS) 10 min. OT Využití: 3:3 V oslabení: 0:0
Diváci: 288
Střely na branku: 34:42 (13:19, 8:14, 13:9)
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 8:2, 8:4
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C - Dalším soutěžním utkáním pokračovala druhá liga. Třetí Žďár zajížděl na led trápícího se Vajgaru. Ovšem výsledek ani pojetí hry tomu nenasvědčovalo, spíše naopak. Plameny šly sice do brzkého vedení, ale ještě do konce první sirény tomu bylo jinak. Všechno dění rozhodl Vajgar ve třetí části, když čtyřikrát skóroval a uštědřil Plamenům debakl, který hostující hráči dokázali jen kosmeticky upravit v závěrečným dvou minutách.

Reportáž

Úvod utkání patřil hostům, šance Plamenů se přetavily v úvodní branku ze 4. minuty, kdy Ondřej Březina mířil z ostrého úhlu – 0:1. Poté se osmělili i domácí, Marek Dvořák dotíral u tyčky, v sedmé minutě Mařík mířil těsně nad branku Petra Opršala. Na své spoluhráče navázal v 9. minuitě David Kupec. Za hosty kontroval veterán Kunstmüller. O dvě minuty později střílel z úhlu kapitán hostů Plachý.

Vyrovnání přinesla 15. minuta, kdy Martin Sekera doslova dotlačil puk do branky v početní výhodě – 1:1. Uběhlo 16 vteřin a Vajgar vedl díky střele Luboše Voříška – 2:1. V 17. minutě se Procházka proháčkoval před Opršala, ale koncovka ho zradila. Necelé dvě minuty před koncem třetiny se v chumlu před brankou hostů nejlépe zorientoval Filip Matějka a bylo to 3:1.

Vajgar v úvodu druhé třetiny přečkal dvojnásobné oslabení, sudí Mertl i v dalším průběhu nenechal hru plynout pět na pět. Ve 23. minutě se Martin Mařík protáhl mezi dvěma hráči hostů a došel si pro faul Dana Kotlíka. Loket na Filipa Matějku sudí neviděli, ale hákování Martina Maříka pruhovaní viděli.

A tohle vyloučení Plameny využily. Jiří Man tečoval ránu Smejkala od modré - 3:2. V polovině prostřední třetiny vyfasoval Staněk deset minut osobního trestu. Ve 33. minutě vrátil domácím dvoubrankový náskok Martin Mařík, který uklidil Voříškův pas zpoza branky – 4:2.

Hned ve 42. minutě hrál Vajgar přesilovou hru a bleskurychle ji využil. Tomáš Tupý napřáhl na modré a Sláma lovil puk z branky - 5:2. O dvě minuty později Zvoník vyslal do brejku Daniela Záhoru a jeho rána švihem zapadla pod břevno – 6:2.

Daniel Záhora byl ve 46. minutě faulován ve vyložené šanci a sudí Mertl dovolil hradeckému útočníkovi reparát v podobě trestného střílení. Daniel Záhora nevymýšlel nic složitého a po ráně švihem z mezikruží Vajgar vedl 7:2. Ve 47. minutě měl tutovku na holi Vítek, ale Kubeše v pádu nepřekonal.

V 52. minutě v brejku přihrával Matějka Maryškovi, ale tomu zakončení nevyšlo. O minutu později se ozvala i první hradecká formace. David Kupec zakončil ranou švihem akci Marka Dvořáka – 8:2. Devátý hradecký gól mohl přidat v 55. minutě Marek Dvořák, ale v tutovce netrefil prázdnou branku.

Sudí Mertl nabídl v posledních minutách utkání hostům vyloučení dvou hradeckých hokejistů. Plameny dokázaly obě příležitosti využít. Nejprve ranou od modré propálil vše před sebou Josef Kolda - 8:3. O minutu později dal výsledku konečnou podobu Ondřej Březina - 4:8.

Ani ve druhém zápase v řadě na ledě soupeře nedokázali žďárští hokejisté uspět a žádný bod do tabulky nepřidali. Tyto dva nevydařené zápasy budou chtít Plameny napravit v posledním zápase roku 2012, který sehrají ve středu na Bouchalkách proti Kolínu, jenž zažívá obrovský vzestup, když z posledních deseti utkání osmkrát vyhrál za tři body.

Zdroj: www.klhvajgar.cz

 

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec):
Ladislav Kolda
„Nevstoupili jsme do zápasu, jak jsme si přáli, jak jsme si řekli. Dostali jsme rchlý gól a Žďár nás měl pod tlakem. Tam nás podržel gólman Kubeš. Pak jsme hru srovnali a už to bylo lepší. Přišly góly a zklidnili jsme se. Začátek nebyl dobrý, mohli jsme inkasovat víc branek a bylo by to horší. Podařilo se nám vstřelit branky, dostat se do vedení. Hráli jsme moc oslabení, ale ubránili jsme tři oslabení tři na pět. Dnes se sudím zápas moc nepovedl z mého pohledu. Jsem rád, že jsme góly nastříleli a že i trestné střílení nam vyšlo. Škoda toho závěru, že jsme museli jít do oslabení a neubránili to. Přál jsem gólmanovi, aby jsme vic neinkasovali. Dneska spokojenost, Žďár kousal, dokázal nás roztočit.“
Foto: Jaroslav Sýbek / Deník

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Začali jsme dobře, neproměnili jsme šance. Trápíme se v proměňování gólovek, ale vychází to z toho, že se vytratila ta chuť jít před branku. Poslední dva zápasy jsme dostali patnáct branek. Gólmani nemají optimální formu, stejně jako zbytek týmu. Domácím gratuluji ke třem bodům a my se musíme dát do kupy, aby Vánoce byly veselejší. Chybí nám beci, ale to neznamená, že jsme kvůli tomu prohráli. Obrana se nám rozbořila a pak se nám rozpadne celá hra, hráči vymýšlí hlouposti a pak to takhle dopadá.“

Zdroj: www.klhvajgar.cz