Vyloví si Plameny z Vajgaru vánoční dárek?

Zveřejněno 14.12.2012 | mk, jk
KLH Vajgar Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
22., sobota 15.12.2012 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C - Druholigový hokejový kolotoč se už nezadržitelně chýlí k vánoční přestávce a Žďár odehraje poslední venkovní zápas v tomto roce v Jindřichově Hradci. Hráči Vajgaru se pomalu dotahují na postupovou osmičku, kde si to o postup zřejmě rozdají s Moravskými Budějovicemi, které nedávno smetli 1:6. Následovaly ovšem další dvě těsné porážky. Hosté přijíždějí na jih Čech s cílem vybudovat si co nejlepší pozici pro závěrečné boje o přední příčky, které vypuknou po Novém roce. Podaří se týmu do řeky Sázavy zapomenout na středeční nevydařený zápas v Břeclavi (7:3) a zvládnout alespoň druhé klání na ledě soupeře? Vše se dozvíme už v sobotu večer.
Jindřichohradecký klub neprožívá zrovna nejšťastnější sezónu, kterou sice načal ještě poměrně zdařile. Po úvodních třech kolech nasbíral pět bodů, ale na vlastním ledě jej však čekal nažhavený Žďár. Tým nad řekou Sázavou také ovládl dvě úvodní třetiny a zdálo se, že už si za stavu 0:3 utkání v klidu pohlídá. Omyl! Hráči Vajgaru zabrali a v závěrečné třetině vyrovnali na 3:3! Ale tři body pro hosty přece jen vystřelil vítězným gólem Jiří Dítě a Plameny se tak vracely na Vysočinu s bohatým tříbodovým úlovkem.

Tato nečekaná porážka jihočeský celek natolik zasáhla, že již nezískali ani bod do konce první čtvrtiny soutěže. Ale žádné utkání neprohráli více jak o dvě branky. A také vedoucí Hodonín potrápili na jejich ledě 6:4. Ovšem co naplat. Hráči Vajgaru spadli na samotné dno druholigové tabulky.

Ani druhá čtvrtina soutěže příliš radosti k Vajgaru nepřinesla. Jiskřičky naděje se však přece jen objevily. A domácí získali do poloviny letošní sezóny čtrnáct bodů a dostali se alespoň před poslední Chotěboř.

Ve třináctém kole jim ale do kasičky bodů opět nepřispěli svěřenci Martina Sobotky, kteří je na Bouchalkách udolali, což stálo místo dosavadního kouče Miloslava Čecha. Po dramatickém průběhu a bezbrankové první třetině otevřel skóre zápasu hostující Marek Dvořák. Ovšem domácí Jiří Dítě se o čtyři minuty později opět postaral o obrat, když po trestném střílení vyrovnal a jeho spoluhráči dílo dokonali. Výsledek zápasu se tak zastavil na konečných 5:1 pro Plameny.

Na trenérský post nastoupil zkušený a velmi uznávaný Ladislav Kolda. A po odehrané první polovině soutěže se začal Vajgar přeci jen pomalu rozjíždět. Svého největšího rivala v boji o poslední postupové místo Moravské Budějovice smetl 1:6 a nyní už na ně ztrácí jen pět bodů. Hlavním problémem je především přílišné rozdávání bodů na vlastním kluzišti, kde jich už soupeřům přenechal jednadvacet! Na vině je také nízká produktivita týmu (64), se kterou se řadí k nejhorším mužstvům centrální divize v této statistice.

Největšími zbraněmi jsou v ofenzívě Jihočechů David Kupec (11+8), který suverénně dominuje týmové soutěži vstřelených branek. Jeho dvorní nahrávač Martin Mařík (5+13) a také výborný technik Aleš Skokan (5+8) patří k dalším oporám mužstva, které nelze nezmínit.

Defenzivní hře jednoznačně vévodí velezkušený Robert Procházka, který nechyběl ani v jednom utkání Vajgaru v letošní mistrovské sezoně a připsal si už patnáct kanadských bodů za pět branek a deset asistencí. V brankovišti dostává největší porci zápasů Tomáš Kubeš, který si i přes neuspokojivé výsledky svého týmu drží slušnou statistiku 87,33% efektivity svých zákroků. Žďárští střelci však vzpomínají na poslední zápas na domácím ledě, ve kterém jim činilo velké problémy překonat českobudějovického juniora v hradeckých službách Ondřeje Bláhu.

Podaří se Plachému a spol. napravit nevydařené středeční utkání na jihu Moravy nebo se povede Jindřichohradeckým získat nesmírně cenné body v honbě za play-off? To uvidíme v sobotu večer.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
4. kolo, 29.9.2012
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (0:1, 0:2, 3:1)

13. kolo 11.11.2012
SKLH Žďár nad Sázavou – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Kompletní program 22.kola:
Sobota 15.12.2012
VSK Technika Brno – HC Chotěboř 17:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SKLH Žďár nad Sázavou 18:00
Spartak Pelhřimov – SHK Hodonín 18:00
Neděle 16.12.2012 v 17:00 hod.
TJ SC Kolín – HC Lvi Břeclav
HC Moravské Budějovice 2005 – NED Hockey Nymburk

Poslední výsledky KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
14. kolo Jindřichův Hradec Hodonín 3:2
15. kolo Kolín – Jindřichův Hradec 4:0
16. kolo Jindřichův Hradec – Nymburk 4:5
17. kolo Technika Brno – Jindřichův Hradec 8:2
18. kolo Jindřichův Hradec – Chotěboř 7:2
19. kolo Moravské Budějovice – Jindřichův Hradec 1:6
20. kolo Jindřichův Hradec – Břeclav 2:4
21. kolo Pelhřimov – Jindřichův Hradec 6:5pp

Atraktivní podívanou můžete shlédnout přímo na zimním stadiónu v Jindřichově Hradci v sobotu 15.prosince. Začátek zápasu je na programu v 18:00 hodin. Pokud se nezúčastníte boje o důležité druholigové body osobně, bude pro Vás připraven tradičně kvalitní onlajn přenos přímo z místa dění.