Bitevní pole v Břeclavi už očekává své aktéry. Plameny vyzvou jihomoravští Lvi!

Zveřejněno 12.12.2012 | jk, mk
HC Lvi Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
21., středa 12.12.2012 18:00
HC Lvi Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
B Ř E C L A V – Před vánoční přestávkou, která se již nezadržitelně blíží, čekají SKLH dva zápasy v řadě na hřištích soupeřů a obě klání se odehrají na jihu. Zatímco v sobotu pocestuje Sobotka se svojí družinou do jižních Čech, ve středu se pozornost Plamenů přestěhuje na jih Moravy, kde je čekají břeclavští Lvi. Domácím se konečně po čtyřzápasovém půstu podařilo ukořistit tři body u Vajgaru a svoji zvedající se formu budou chtít potvrdit i se třetím celkem centrální divize. Žďár nečeká nic jednoduchého, protože se bude muset vypořádat s poměrně produktivní obranou soupeře. Hlavně se čeká litý boj dvojic Martina Bartoše s Petrem Jurčou proti Michalu Kaňkovi s Jiřích Plachým.
Jihomoravané vstoupili do letošní sezony s hrdostí, protože se mohli chlubit čtyřmi vítězstvím v šesti úvodních duelech a okupovali přední příčky soutěže. Ve třetím kole porazili také ještě tápající Plameny (5:3), které zradila hlavně vlastní produktivita a černá pětiminutovka rozdělená první přestávkou, ve které Lvi třikrát skórovali a definitivně ovládli hokejovou bitvu.

V šestém kole narazila rozjetá Břeclav na Pelhřimov. Spartakovci fantasticky obrátili skóre zápasu ve svůj prospěch a uštědřili hráčům od řeky Dyje porážku 3:5. Z tohoto obratu se domácí nedokázali vzpamatovat a právě od tohoto utkání měsíc, kromě slabé Chotěboře (9:1), nebodovali a nezadržitelně padali do spodních příček skupiny Střed.

V polovině druhé čtvrtiny základní části však Lvi nečekaně zaútočili. Kořistí se stali Technici, kteří v Brně už vedli 3:1, ale břeclavské šelmy výtečně zabraly a porazily favorita v ostrém derby 3:5. Fantasticky v tomto zápase zahrál nejproduktivnější hráč Lvů Petr Jurča, který svého soupeře sestřelil hattrickem!

Tímto úspěšným zápasem se hráči z jihu Moravy oklepali z předchozího tápání a vyšlápli si také na Žihadla, která zdolali po jednoznačném průběhu 5:1. A výhru opět režíroval útočník Břeclavi Jurča i s výraznou pomocí spoluhráče Martina Bartoše.

Ovšem nadšení u Dyje netrvalo dlouho a svěřencům kouče Michala Konečného nastaly opět těžké časy. A znovu u toho byli pelhřimovští Spartakovci, kteří suverénně zdolali Lvy (4:1) a odstartovali další sérii porážek. V ostrém derby s Hodonínem (4:5) předvedli Břeclavští vynikající výkon, ale na body to nestačilo. Na začátku prosince padli v Nymburku (4:1). A výsledkovou krizi prohloubili i s posledním týmemo soutěže. Ve lvím derby zdolala Chotěboř svého soupeře 4:3.

Ale hráči poraženého celku se po této ráně znovu zmátořili. Po čtyřech porážkách a ve třetím utkání na soupeřově kluzišti za sebou, porazili jindřichohradecký Vajgar 2:4. A po čtrnácti dnech cestování se konečně představí před svými fanoušky, kteří je poženou za druhým vítězstvím v řadě.

Velkými tahouny týmu jsou devátý nejproduktivnější hráč celkového hodnocení skupiny Střed 2.ligy Petr Jurča, který v patnácti odehraných zápasech nastřílel třináct branek a deset připravil. Za ním se drží sedmnáctibodový Peter Beneš (8+9) a Martin Bartoš (4+13), se kterým také režírovali produktivitu svého celku v posledním zápase v Jindřichově Hradci.

Domácí jsou velmi silní v ofenzivě a počtem vstřelených branek převyšují nebo se vyrovnávají i výše umístěným týmům v tabulce. Mohou se však také spoléhat na kvalitní ale také produktivní obranu, která ofenzivní sílu Lvů značně podporuje. Vyniká hlavně Martin Dufek (7+4), kterému v konečném součtu bodování beků druhé ligy patří jedenáctá pozice. Poměrně pravidelně přispívají do bodové pokladnice také Jakub Šaur (5+5) a Marek Dora (0+8).

Po odchodu velezkušeného gólmana Martina Chvátala zaujal letos jeho post Daniel Zelenka, který několikrát své spoluhráče výborně podržel a také díky jemu se drží Břeclav na postupových pozicích do závěrečných vyřazovacích bojů.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
3. kolo, 22.9.2012
HC Lvi Břeclav – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

12. kolo 4.11.2012
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lvi Břeclav 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)

Kompletní program 21.kola:
Středa 12.12.2012 v 18:00 hod.
Spartak Pelhřimov – KLH Vajgar Jindřichův Hradec (2:3sn, 7:4)
SHK Hodonín – HC Moravské Budějovice 2005 (6:4, 11:0)
NED Hockey Nymburk – VSK Technika Brno (1:2sn, 0:5)
HC Chotěboř – TJ SC Kolín (5:4, 3:9)
HC Lvi Břeclav – SKLH Žďár nad Sázavou (5:3, 3:6)

Poslední výsledky HC Lvi Břeclav
13. kolo Břeclav – Kolín 3:5

14. kolo Technika Brno – Břeclav 3:5
15. kolo Břeclav – Moravské Budějovice 5:1
16. kolo Pelhřimov – Břeclav 4:1
17. kolo Břeclav – Hodonín 4:5
18. kolo Nymburk – Břeclav 4:1
19. kolo Chotěboř – Břeclav 4:3
20. kolo Jindřichův Hradec – Břeclav 2:4

Zajímavé měření sil můžete navštívit v ochozech břeclavského zimního ve středu 12. prosince. Duel o důležité druholigové body začne v 18:00. Pokud nepojedete podpořit Plameny na jih Moravy, bude pro Vás připraven onlajn přenos z místa zápasu.