Obranář David Vítek v hlavní roli. Hattrick za pět minut!

Zveřejněno 11.12.2012 | Jiří Bárta 5+2 dny
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Pět minut a pět vteřin. Přesně tolik času stačilo hokejovému útočníkovi Davidu Vítkovi na čistý hattrick proti Chotěboři. Mladý bojovník v dresu žďárských Plamenů si druhou třetinu užíval, roli hrdiny ale po zápase odmítal. Právě galapředstavení první lajny ostré derby rozhodlo. Tento článek přinese čtvrteční vydání týdeníku 5+2 dny, pro naše čtenáře jej se souhlasem autora nabízíme již dnes.

Foto: týdeník 5+2 dny

„Neměl jsem moc těžkou práci, protože mi to dvakrát nádherně nahrál Plášek (Plachý), od Benyho (Beneše) přišla taková přihrávka, že stačilo nastavit hokejku, to by dal kterýkoliv hráč,“ komentoval Vítek skromně svůj třígólový kousek, který zlomil do té doby vyrovnaný zápas.

David Vítek
#74 útočník, 22let, 180cm / 83kg
Po první třetině ale Vítkovi do zpěvu nebylo. „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, ale dali jsme naštěstí první gól,“ ohlížel se za zápasem. Dvaadvacetiletý útočník hlavně neproměnil trestné střílení v 9. minutě za stavu 1:0. „Chtěl jsem jít do kličky, ale viděl jsem, že je gólman zalezlý v bráně. Bohužel jsem vystřelil špatně, mělo to jít úplně někam jinam,“ litoval Vítek.

S výkonem Plamenů ani přes výhru 6:3 spokojený nebyl. „Do druhé třetiny jsme nastoupili katastrofálně a dostali vyrovnávací gól, ale pak nám střídání vyšla parádně. Ke konci zápasu jsme sice opět vypadli, ale dobře to dopadlo,“ řekl.

Přestože vedle ofenzivních tahounů Michala Kaňky a Jiřího Plachého hlavně brání, jeho statistiky jsou parádní. V jednadvaceti zápasech posbíral už 17 bodů (8+9). „Musím to za ně odjezdit, už mají svoje léta. Bráním, takže bruslím víc než oni, ale jsou platní zase někde jinde,“ usmívá se Vítek.

Za dobrou práci dozadu pak od mazáků dostává lahůdkové přihrávky do střeleckých pozic. Tak jako proti Chotěboři.